DEADLY STORM STRÁNKY/PAGES

pátek 20. září 2024

Recenze/review - FATHER BEFOULED - Immaculate Pain (2024)


FATHER BEFOULED - Immaculate Pain
EP 2024, Everlasting Spew Records

for english please scroll down

Přicházela za mnou pokaždé, když se setmělo. Mraky se dotýkaly země a z lesa se ozývaly podivné skřeky. Daleko za městem, v močálech plných mrtvých rozkládajících se těl, byl její domov. Pozvala mě na návštěvu a pouštěla mi stále dokola nové EP amerických FATHER BEFOULED. Kapely, která hraje surový a prašivý death metal. Smečky, která se zhlédla ve starých dobrých časech. 

Nové EP obsahuje čtyři nové skladby a jeden cover od MORBID ANGEL. Myslím si, že na své si přijde každý fanoušek pohřbů do země. Stačí zhasnout všechna světla a počkat, až si pro vás přijde smrt. Bude mít na sobě dlouhou kápi a bude jí odpadávat maso od kostí. Spolu si užijete masivní a plesnivý zvuk, spolu se budete dívat na zajímavý obal. 


Jsou to mrtvolné a chladné melodie, je to chorobný vokál i zničující bicí, které mě udržují v neustále bdělosti. Postupně přidávám hlasitost na svém přehrávači, abych se pokaždé přenesl daleko do záhrobí, do země nekonečných stínů. Na starém pohřebišti jsou náhrobky se jmény jako IMMOLATION, INCANTATION, DISMA, PHRENELITH, UNDERGANG, DEAD CONGREGATION, DRAWN AND QUARTERED, KRYPTS. Těmi se nechali pánové volně inspirovat. Nechybí samozřejmě ani vlastní nápady, invence, kusy nahrubo nasekané tmy i shnilého, mokvajícího masa. Kdo sledujete tuhle kapelu dlouhodobě, tak moc dobře víte, že je na ně spolehnutí. Nejen, že jsou zkušenými hrobníky a perfektně zvládají svoje řemeslo, ale pokaždé přidávají ještě něco navíc. Velkou porci temné energie, tlaku, takové té touhy ničit, u které praskají kosti tlakem. Melodie se vám dostanou postupně pod kůži, jsou jako nějaká starodávná choroba, které se znovu objevila. Také cítíte bolest ve vnitřnostech? Ohlížím se neustále za sebe, postupně přidávám hlasitost, někdo stojí ve stínu. Sleduje mě. Posel ze záhrobí, možná samotná Smrt a nebo jeden z démonů. "Immaculate Pain" je nahrávkou, na které se cituje ze starých, dávno zapomenutých archívů. Američané znovu exhumovali kdysi opuštěné hroby a udělali to s elegancí sobě vlastní. Nezbývá, než počkat až se setmí a vydat se na dlouhou cestu bez konce. Do smradlavých močálů, na upuštěné pohřebiště. Mraky se dotýkají země a z lesa se ozývají podivné skřeky. Smrt je velmi blízko. Mokvající, shnilý death metal z podsvětí, který vás pohřbí zaživa! 


Asphyx says:

She came to me every time it got dark. The clouds touched the ground and strange cries came from the forest. Far beyond the city, in the swamps of decaying corpses, was her home. She invited me to visit and played me the new EP of American FATHER BEFOULED over and over again. A band that plays raw and grimy death metal. A pack that looked back to the good old days. 

The new EP contains four new songs and one cover by MORBID ANGEL. I think that every fan of burying themselves in the ground will find something to like. Just turn off all the lights and wait for death to come for you. She'll be wearing a long hood and flesh will be falling off her bones. Together you will enjoy the massive and musty sound, together you will look at the interesting cover. 


It's the dead and cold melodies, it's the morbid vocals and the devastating drums that keep me on constant alert. I gradually turn up the volume on my player, each time transporting myself far into the beyond, into the land of endless shadows. In the old burial ground there are tombstones with names like IMMOLATION, INCANTATION, DISMA, PHRENELITH, UNDERGANG, DEAD CONGREGATION, DRAWN AND QUARTERED, KRYPTS. The gentlemen were freely inspired by them. Of course, there are also their own ideas, inventions, pieces of coarsely chopped darkness and rotten, dripping meat. If you have been following this band for a long time, you know very well that you can count on them. Not only are they skilled grave diggers and perfect at their craft, but they add something extra every time. A big portion of dark energy, pressure, that desire to destroy that makes your bones crack under pressure. The melodies get under your skin gradually, like some ancient disease that has resurfaced. Do you also feel a pain in your gut? I keep looking behind me, gradually turning up the volume, someone standing in the shadows. He's watching me. A messenger from beyond the grave, perhaps Death himself, or one of the demons. "Immaculate Pain" is a recording that quotes from old, long-forgotten archives. The Americans have re-exhumed once-abandoned graves, and they've done it with an elegance all their own. There is nothing to do but wait for darkness to fall and embark on a long journey without end. Into the stinking swamps, into the abandoned burial grounds. The clouds touch the ground and strange cries echo from the forest. Death is very near. Wet, rotten death metal from the underworld that will bury you alive!



about FATHER BEFOULED on DEADLY STORM ZINE:




Tracklist:
01. Immaculate Pain 
02. Impenitent Faith 
03. Abomination Of Flesh 
04. Pain Divine (Morbid Angel Cover) 
05. Vulgar Necrolatry (Bonus Track)