DEADLY STORM STRÁNKY/PAGES

pátek 27. září 2024

Recenze/review - CEMETERY FILTH - Senses of Detriment (2024)


CEMETERY FILTH - Senses of Detriment
CD 2024, Rotted Life Records

for english please scroll down

Uvrhli tě do hluboké kobky, svázali řetězem. Mučili tvoje tělo a pokoušeli se zničit i tvoji mysl. Nikdy se jim to nepovedlo. Nikdy si neodvolal svůj názor, nikdy si nepřestal věřit sám v sebe, v sílu lidských myšlenek a ve svobodu. Pouštěl sis stále dokola ryzí, opravdový death metal a i když si zemřel, vzal sis svoji sbírku nahrávek s sebou. Máme tu nové EP amerických maniaků CEMETERY FILTH a nutno rovnou dodat, že opět hoří jasným plamenem.

Vždycky jsem měl rád tradiční, klasický kov smrti a kapely, které se snaží tenhle styl nadále rozvíjet a vydávat se novými cestami. A přesně takové je i nové album. Syrové, temné, podmanivé takovým tím starodávným způsobem. Pánové se toho nebojí a rovnou řežou do živého. 


Skladby v sobě mají sílu, načerpanou v podzemí. Z riffů odkapává zkažená krev, bicí utíkají zběsile kupředu a vokál je nasáklý chorobami. Pro mě, jako pro starého metalového psa, který začínal s tímhle stylem v devadesátých letech, je novinka vyloženě povinností. Máte rádi smečky jako DEICIDE, MALEVOLENT CREATION, PESTILENCE, MORBID ANGEL, SINISTER, REPULSION, AUTOPSY? Potom jste zde správně. Tyhle kapely totiž byly démonům z Atlanty předlohou a z jejich tvorby čerpají. Přidávají samozřejmě velkou spoustu vlastních nápadů a invence. Jako bych se ocitl během poslechu uprostřed nějakého děsivého a šíleného hororu. Kývám se do rytmu, jako zkušený hrobník, neustále přidávám hlasitost, jsem stínem, který krvácí. Jsem démonem temnoty a tuhle kapelu vám mohu jenom doporučit. Novinka má navíc prašivý zvuk (Alex Parra - mastering, Jamie Colic - mixing) a povedený obal (Katie Müller). Myslím si, že každý poctivý fanoušek reálných pohřbů do země, může být spokojený. Někdy bývám rád sám a to se potom vydávám na dlouhé výlety do záhrobí. Doporučuji nemrtvým nové desky a je vám doufám jasné, že k "Senses of Detriment" se budeme ještě dlouho vracet. Uvrhli tě do hluboké kobky, svázali řetězem. Mučili tvoje tělo a pokoušeli se zničit i tvoji mysl. Nikdy se jim to nepovedlo. Nikdy si neodvolal svůj názor, nikdy si nepřestal věřit sám v sebe, v sílu lidských myšlenek a ve svobodu. Vždycky si zůstal věrný stínům. Prašivý, plesnivý, mokvající death metal ze staré školy, který vás pohřbí zaživa!


Asphyx says:

You were thrown into a deep dungeon, chained up. They tortured your body and tried to destroy your mind. They never succeeded. You never recanted, never stopped believing in yourself, in the power of human thought and freedom. You played pure, real death metal over and over again, and even when you died, you took your record collection with you. Here we have the new EP from American maniacs CEMETERY FILTH and it must be said that it burns brightly again.

I've always liked traditional, classic death metal and bands that continue to try to evolve that style and go down new paths. And this new album is exactly that. Raw, dark, captivating in that ancient way. The gentlemen are not afraid of that and cut straight to the live.


The songs have a power in them, drawn from the underground. The riffs drip with bad blood, the drums run furiously forward and the vocals are soaked with disease. For me, as an old metal dog who started with this style in the 90's, the new stuff is downright obligatory. Do you like bands like DEICIDE, MALEVOLENT CREATION, PESTILENCE, MORBID ANGEL, SINISTER, REPULSION, AUTOPSY? Then you are here right. These bands were the template for the demons from Atlanta and they draw from their work. Of course, they add a lot of their own ideas and inventiveness. It's like being in the middle of a scary and crazy horror movie while listening to them. I'm swaying to the beat, like a seasoned undertaker, constantly turning up the volume, being the shadow that bleeds. I am a demon of darkness and I can only recommend this band. The new album has an extra dusty sound (Alex Parra - mastering, Jamie Colic - mixing) and a hilarious cover (Katie Müller). I think any honest fan of real earth burials can be satisfied. Sometimes I like to be alone and then I go on long trips to the beyond. I recommend the undead new records and I hope it is clear to you that we will be coming back to "Senses of Detriment" for a long time to come. They put you in a deep dungeon, chained you up. They tortured your body and tried to destroy your mind. They never succeeded. You never recanted, never stopped believing in yourself, in the power of human thought and freedom. You always stayed true to the shadows. Dusty, moldy, moldy old school death metal that will bury you alive!




Recenze/review - CEMETERY FILTH - Dominion (2020):


Tracklist:
01. Intrepid Ways 
02. Cyclocognition 
03. Senses Of Detriment 
04. Cosmic Wraiths 
05. Vacant Planets