DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 15. srpna 2024

Home » , , , , , » Recenze/review - MAYHEMIC - Toba (2024)

Recenze/review - MAYHEMIC - Toba (2024)


MAYHEMIC - Toba
CD 2024, Sepulchral Voice Records

for english please scroll down

Usmála se na mě a řekla mi, abych se napil. Nešlo odmítnout. Musela být kdysi moc hezká. Teď jí z obličeje odpadávalo maso a z pusy jí lezli smradlaví červi. Přesto na ní bylo něco moc přitažlivého. Napil jsem se zkažené krve a odložil sklenici na víko od rakve. Už jsme tu spolu dlouhou dobu. Pohřbeni zaživa posloucháme jenom hudbu, která se nám líbí, která nám koluje v žilách. Kombinace blacku a thrash metalu mi dělala vždy velmi dobře na mé prokleté duši.

MAYHEMIC pocházejí z Chile, odkud mimochodem poslední dobou slýchávám velké množství dobrých kapel. Datum založení - 2018 a když se podíváte, v jakých dalších smečkách pánové hrají, zjistíte, že je chilská scéna velmi provázaná. Nicméně, jedná se o dlouhohrající debut, který mě ihned přikoval na zeď. 


Chilané vás vezmou po časové ose zpět, do časů kdy pódiím vládly kapely jako KREATOR, SODOM, POSSESSED, NIFELHEIM, DESASTER, PROTECTOR, MERCILESS, SEPULTURA, NECRODEATH. Zde by moje definice vlastně mohla skončit. Jenže to by museli být pánové jenom dnes tolik častou kopií věcí minulých. Určitým pohledem tomu tak je, jenže dnes se tomu nevyhnete. Mě zaujala tahle deska hlavně tím, že je zahraná od srdce, uvěřitelně. MAYHEMIC se s tím moc nepářou, ale nezapomínají ani na chladné a podmanivé melodie. I já, starý prašivý pes musím uznat, že se skladby velmi dobře poslouchají, že má album parádní řezající zvuk (Sebastián Puente), že je obal opravdovým a zajímavým uměleckým dílem. Zkrátka a dobře, zafungoval u mě zase jednou klasický přístup. Sedl jsem si v pokoji, postupně přidával hlasitost, abych nakonec dostal velkou chuť na porcování syrového masa. Byl jsem stržen energií, nemohl jsem zůstat v klidu. "Toba" je albem, které se mi ihned dostalo do krve. Je divoké, devastující, nezapomíná se ani na syrové melodie. MAYHEMIC jsou jako smečka rozzuřených psů, kteří vás roztrhají na kusy. Tuhle muziku musíte mít v sobě, ve svých srdcích, v podvědomí. Musíte do ní dát všechno. Teprve potom vyniknou všechny její odstíny. Pánové všechno tohle umí a přidávají ještě něco navíc. Kus sebe samých. Mrzí mě snad jenom jediné. Rád bych je viděl na koncertě, dal nějaké to pivo a skočil si z pódia. Hergot, tohle album fakt řeže jako čerstvě nabroušený skalpel. Napil jsem se zkažené krve a odložil sklenici na víko od rakve. Už jsme tu spolu dlouhou dobu. Pohřbeni zaživa posloucháme jenom hudbu, která se nám líbí, která nám koluje v žilách. Black thrash metalová bouře ze starých prašivých márnic! Divoká jízda přímo do pekla!


Asphyx says:

She smiled at me and told me to take a drink. I couldn't refuse. She must have been very pretty once. Now the flesh was falling off her face and stink worms were crawling out of her mouth. Still, there was something very attractive about her. I took a sip of the tainted blood and set the glass down on the coffin lid. We've been together a long time. Buried alive, we only listen to the music we like, the music that runs through our veins. The combination of black and thrash metal has always done my damn soul a world of good.

MAYHEMIC are from Chile, where I've been hearing a lot of good bands from lately by the way. The date of foundation - 2018 and if you look at what other packs the gentlemen play in, you will find that the Chilean scene is very cohesive. However, this is a long-playing debut that immediately had me pinned to the wall. 


Chileans will take you back in time, to the days when bands like KREATOR, SODOM, POSSESSED, NIFELHEIM, DESASTER, PROTECTOR, MERCILESS, SEPULTURA, NECRODEATH ruled the stages. Only it would have to be the gentlemen just a copy of things past so common today. In some ways they are, it's just that you can't avoid it today. What attracted me to this record is that it is played from the heart, believably. MAYHEMIC don't mess with it too much, but they don't forget the cool and captivating melodies either. Even I, an old mangy dog, have to admit that the songs are very easy to listen to, that the album has a great cutting sound (Sebastián Puente), that the cover is a real and interesting work of art. In short, the classical approach worked for me once again. I sat down in my room, gradually turning up the volume to finally get a big craving for carving raw meat. I was overwhelmed with energy, I couldn't stay still. "Toba" is the album that immediately got into my blood. It's ferocious, devastating, not forgetting the raw melodies. MAYHEMIC are like a pack of rabid dogs that will tear you apart. You have to have this music in you, in your hearts, in your subconscious. You have to give it your all. Only then will all the shades come out. The gentlemen do all that and then add a little something extra. A piece of themselves. I have one regret. I'd love to see them in concert, have a beer and jump off the stage. Damn, this album really cuts like a freshly sharpened scalpel. I drank the bad blood and put the glass on the lid of the coffin. We've been together a long time. Buried alive, we only listen to the music we like, the music that runs through our veins. Black thrash metal storm from the old dingy morgues! A wild ride straight to hell!


Tracklist:
01. Kollarbone Crushed Neanderthal
02. Extinction & Mystery
03. Valley of the Tundra
04. Triumph Portrait
05. Eschatological Symphony
06. Hazardous Prowler
07. Olduvai’s Lullaby
08. Toba

band:
-Doom: Guitars / Vocals
-Noctumbra: Guitars
-Magelis: Bass Guitar
-Leviathan: Drums


Share this games :

TWITTER