DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 8. července 2024

Home » , , , , » Recenze/review - COMMANDER - Angstridden (2024)

Recenze/review - COMMANDER - Angstridden (2024)


COMMANDER - Angstridden
CD 2024, MDD Records

for english please scroll down

Hluboko v podzemí, v kdysi opuštěné továrně na zbraně, které zabíjely po celém světě, stále hoří oheň. Používána je ta nejkvalitnější ocel, vše je špinavé, smradlavé. Velmi často zde umírají lidé, všichni ti odsouzení na smrt, prokletí, se stávají démony, aby i po své smrti seděli u ohně a hlídali kvalitu. Zde, na druhé straně světa, ve starém záhrobí, jsou tvořeny ty nejlepší death metalové desky. Podepisuji vám vlastní krví, že nové album od legendárních německých tmářů COMMANDER, vám vyrve srdce z těla a donutí vás jej sníst. Melodie, surové riffy, touha ničit hudbou. Všechno tohle na jejich novince naleznete a ještě spoustu dalšího.

Mám rád, když mě album chytí, vytře se mnou podlahu, klekne si na mě a nemůžu dýchat. Poctivý smrtící kov musí mít tlak a spoustu poctivé energie. Tohle jsou věci, které se nedají naučit, musíte je mít v sobě, musíte věřit v peklo i smrt. COMMANDER se vrátili ve skvělé formě. Rozdrtí vás na prach.


Kapela působila na scéně v letech 1999 - 2012, potom přerušila svoji činnost, aby se vrátila a způsobila nám další zástavu srdce. Jedná se o starý poctivý death metal, se spoustou zajímavých momentů. Líbí se mi, že pánové dokáží vytvořit velmi podmanivou a návykovou atmosféru i silné melodie. Musím se zastavit na chvilku u zvuku. Nahrávku jsem pouštěl na aparatuře s velkými a silnými reproduktory a připadal jsme si, jako bych stál čelem proti tsunami. Velmi syrový, dunivý a masivní (Michael Kraxenberger - producer, recording). Zároveň dobře čitelný. Takhle to mám rád! Povedl se i zelený obal, pod kterým je podepsán Kumislizer Artwork. Zkrátka a dobře, kapela si dala na formální věci velký pozor a vy si tak můžete vychutnat spoustu morbidních nápadů, chorobného a mocného vokálu a drsných bicích. Jako celek jsou potom COMMANDER jako tank, který před sebou hrne hromadu špíny,  hnisu a prašivých kostí. Ten tlak, energie, vše smíchané s chladem a tmou, tvoří dohromady celek, který se vám usadí v hlavě a nebudete je schopni vyhnat. Je to tak, k nahrávce jsem se rád a často vracel, stala se mojí součástí. "Angstridden" je albem, které napsali a složili zkušení muzikanti, kteří moc dobře vědí, co a jak chtějí hrát. Pokud máte rádi smečky jako BOLT THROWER, DESULTORY, GRAVE, JUNGLE ROT, neváhejte ani chvilku. Tahle deska je vybroušená k dokonalosti a roztrhá vás na kusy. Hluboko v podzemí, v kdysi opuštěné továrně na zbraně, které zabíjely po celém světě, stále hoří oheň. Velmi často zde umírají lidé, všichni ti odsouzení na smrt, prokletí, se stávají démony, aby i po své smrti seděli u ohně a hlídali kvalitu. Surový, masakrující death metal, ukovaný z té nejkvalitnější oceli! Buldozer, který nezná slitování!


Asphyx says:

Deep underground, a fire still burns in a once-abandoned factory that made weapons that killed around the world. They use the finest steel, everything is dirty, smelly. Very often people die here, all those doomed to die, cursed, become demons to sit by the fire and guard the quality even after their death. Here, on the other side of the world, in the old beyond, the best death metal records are made. I sign with my own blood that the new album from legendary German darkies COMMANDER will rip your heart out and make you eat it. The melodies, the raw riffs, the desire to destroy with music. You'll find all that and more on their new album.

I love it when an album grabs me, wipes the floor with me, kneels on me and I can't breathe. Honest death metal has to have pressure and a lot of honest energy. These are things that can't be taught, you have to have it in you, you have to believe in hell and death. COMMANDER are back in fine form. They'll crush you to dust.


The band was on the scene from 1999 to 2012, then went on hiatus, only to return and give us another cardiac arrest. This is honest old death metal, with a lot of interesting moments. I like that the gentlemen can create a very captivating and addictive atmosphere and strong melodies. I have to stop for a moment at the sound. I played the record on a machine with big and powerful speakers and felt like I was facing a tsunami. Very raw, rumbling and massive (Michael Kraxenberger - producer, recording). At the same time very clear. That's how I like it! The green cover artwork, signed by Kumislizer Artwork, was also a success. By and large, the band paid a lot of attention to formal things and you can enjoy a lot of morbid ideas, sick and powerful vocals and harsh drums. As a whole, COMMANDER are like a tank that throws a pile of dirt, pus and scabby bones in front of you. The pressure, the energy, all mixed with the cold and the darkness, combine to form a whole that will settle in your head and you won't be able to banish it. It's true, I like to come back to the record often, it's become a part of me. "Angstridden" is an album written and composed by experienced musicians who know very well what and how they want to play. If you like bands like BOLT THROWER, DESULTORY, GRAVE, JUNGLE ROT, don't hesitate a moment. This record is polished to perfection and will tear you apart. Deep underground, a fire still burns in the once abandoned factory of weapons that killed all over the world. Very often people die here, all those doomed to die, cursed, become demons to sit by the fire and guard the quality even after their death. Raw, slaughtering death metal, forged from the finest steel! A bulldozer that knows no mercy!




Recenze/review - COMMANDER - Fatalis (The Unbroken Circle) (2018):
https://www.deadlystormzine.com/2018/07/recenzereview-commander-fatalis.html


tracklist:
01. Dawn Of Fear (Intro) 
02. Angstridden 
03. Astrayed 
04. Deviate From Our Vision 
05. Not My War 
06. Worlds Upon Worlds 
07. Scaremongers 
08. Scorched Earth 
09. Vanity Is The Death Of Decency 
10. No Compulsion To Live

band:
DRUMS – FLO PUCHERT
GUITAR/VOCALS – NICK KOLAR
LEADGUITAR – STEFFEN AUGSTEIN
BASS/B-VOCALS – TOBY BRANDL



Share this games :

TWITTER