DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 29. července 2024

Home » , , , , , » Recenze/review - CARNOPHAGE - Matter of a Darker Nature (2024)

Recenze/review - CARNOPHAGE - Matter of a Darker Nature (2024)


CARNOPHAGE - Matter of a Darker Nature
CD 2024, Transcending Obscurity Records

for english please scroll down

Vlastně ani nevěděl, co po něm chtějí. Netušil, proč jej chytili uprostřed noci, svázali, odvezli do starého opuštěného domu a prováděli na něm všechny ty zlé a ošklivé věci. Přivázaný ke zdi, bičovaný do bezvědomí, s vytrhanými nehty a bez zubů. Netuší, co bude následovat. Bez jídla a bez spánku rozmlouvá s krysami, které čekají na jeho maso. Ty nejhnusnější a nejkrutější noční můry se staly krutou realitou. Proč? Možná proto, že neustále dokola poslouchal nové album tureckých maniaků CARNOPHAGE.

Když se potom z toho hrozného snu probudil, byla temná noc a nad městem se vznášely jako špatné svědomí černé mraky. Bylo na čase si vykopat vlastní hrob. Nové album je totiž nejen surové a hnisavé, ale také pěkně návykové. Pokud máte rádi brutální death metal, technické pasáže a pach zkažené krve, tak neváhejte ani chvilku. Dostanete pořádnou porci zkaženého masa. 


Tenhle styl se dá hrát mnoha způsoby a Turci zvolili jeho temnější, zlejší a démoničtější variantu. Jedná se o třetí dlouhohrající album kapely a také o další perfektně zpracovaný materiál. Zvuk, obal (Mitchell Nolte), vše sedí perfektně na svých místech. Je to zlý, bestiální, surový atak na vše podvědomí, o velmi dobře napsané riffy, o motivy, které se vám zadřou pod kůži. Na rozdíl od jiných kolegů v tomto stylu, se ani na chvilku nenudím. Všechny skladby v sobě mají drive, sílu, i pověstně chvění. Základem jsou odkazy na to, co hrály a hrají kapely jako SUFFOCATION, DISENTOMB, ULCERATE, DEEDS OF FLESH, DEFEATED SANITY, DYING FETUS, HOUR OF PENANCE. Přidávány jsou potom velké kusy vlastních nápadů a invence. Jako celek hoří album jasným černým plamenem. Přijde mi, že i po dlouhé době společného setkávání na nahrávce nic nechybí, ani nepřebývá. Zároveň stále objevuji něco nového, zajímavého. A také, což je pro mě asi nejdůležitější, mě baví "Matter of a Darker Nature" poslouchat. Pokud máte tenhle styl rádi, neváhejte ani chvilku. CARNOPHAGE vám vystřelí mozek z hlavy a udělají to velmi elegantně a inteligentně. Vše je promyšlené k dokonalosti. Přivázaný ke zdi, bičovaný do bezvědomí, s vytrhanými nehty a bez zubů. Netuším, co bude následovat. Bez jídla a bez spánku rozmlouvám s krysami, které čekají na moje maso. Ty nejhnusnější a nejkrutější noční můry se staly krutou realitou. Je na čase si vykopat vlastní hrob. Špinavý, temný technický brutální death metal, ušpiněný od krve a nenávisti! Perfektně seřízený stroj na zabíjení! 


Asphyx says:

He didn't really know what they wanted him to do. He didn't know why they had caught him in the middle of the night, tied him up, taken him to an old abandoned house and done all these evil and ugly things to him. Tied to the wall, whipped unconscious, with his fingernails pulled out and his teeth missing. He has no idea what's coming next. Without food and without sleep, he talks to the rats waiting for his meat. The most hideous and cruel nightmares have become a cruel reality. Why? Maybe because he listened to the new album by Turkish maniacs CARNOPHAGE over and over again.

When he woke up from that horrible dream, it was a dark night and black clouds hovered over the city like a bad conscience. It was time to dig his own grave. Because the new album is not only raw and festering, but also pretty addictive. If you like brutal death metal, technical passages and the smell of rotten blood, don't hesitate a moment. You will get a good portion of rotten meat.


This style can be played in many ways and the Turks have chosen a darker, more evil and demonic version of it. This is the band's third full-length album and also another perfectly crafted material. The sound, the cover art (Mitchell Nolte), everything fits perfectly in place. It's a vicious, bestial, raw assault on everything subconscious, about very well written riffs, about themes that get under your skin. Unlike other colleagues in this style, I don't get bored for a moment. All the tracks have drive, power, and the proverbial shiver in them. At the core are references to what bands like SUFFOCATION, DISENTOMB, ULCERATE, DEEDS OF FLESH, DEFEATED SANITY, DYING FETUS, HOUR OF PENANCE have played and are playing. Then large chunks of their own ideas and inventiveness are added. As a whole, the album burns with a bright black flame. It seems to me that even after a long time together, nothing is missing or lacking on the record. At the same time I am still discovering something new and interesting. And also, which is probably the most important for me, I enjoy listening to "Matter of a Darker Nature". If you like this style, don't hesitate a moment. CARNOPHAGE will blow your brains out and do it very elegantly and intelligently. Everything is thought out to perfection. Tied to the wall, whipped unconscious, with his fingernails pulled out and his teeth missing. I have no idea what's going to happen next. With no food and no sleep, I talk to the rats waiting for my meat. The most hideous and cruel nightmares have become a cruel reality. It's time to dig my own grave. Dirty, dark, technical, brutal death metal, stained with blood and hate! A perfectly tuned killing machine!



Track listing -
1. In My Bones
2. Until The Darkness Kills The Light
3. Matter Of A Darker Nature
4. Underneath The Horrendous One
5. Death Works Overtime
6. Eventually They Will Die
7. The Day We Avenge On
8. From Possibility To Actuality

Line up -
Oral - Vocals
Mert Kaya - Guitars
Serhat Kaya - Guitars
Bengi Özgün Öztürk - Bass
Onur Özçelik - Drums

Artwork by Mitchell Nolte (Resin Tomb)


Share this games :

TWITTER