DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 16. července 2024

Home » , , , , » Recenze/review - ABREAKTION - Bornhatred (2024)

Recenze/review - ABREAKTION - Bornhatred (2024)


ABREAKTION - Bornhatred
EP 2024, Chaos Records

for english please scroll down

Poslední roky často přemýšlím, kde se bere v lidech tolik zla. Většinou to začíná nevinně. Mrtvá zvířata, pověšená na stromech, návštěva psychologa, žádní kamarádi. Divný pohled a velké problémy s matkou i otcem. Zrozeni k zabíjení? Prokletí? Přesto je někteří obdivují, uctívají a hltají každé jejich slovo. Dávají jim bestiální jména a ve snaze šokovat je jim jedno, jak se cítí pozůstalí. Žijeme v divném, pokřiveném světě. Možná, nebo právě proto, se rád čím dál tím častěji vracím do dob svého mládí, kdy kolem nebyl všemocný internet, lidé nekoukali jen do obrazovek. Ano, pořád sleduji i thrash metalovou scénu a když se objeví nějaká kapela, co mě zaujme, rád o ní napíšu.

ABREAKTION pocházejí z Chile. Letošní album "Bornhatred" je jejich debutem. Nenechte se ale mýlit, pod nahrávkou jsou podepsáni zkušení muzikanti (ADDICTION), kteří přesně vědí, co a jak chtějí hrát. Máte rádi syrový, temnou energií nabitý thrash metal staré školy? Potom jste zde správně. A tak se zase jednou usmívám, podupávám si nohou do rytmu a když se nikdo nedívá, tak provozuji headbanging. Tahle smečka je zrozena k zabíjení hudbou! Dávám známku vysoké kvality!

 

Nebudu se opakovat, jasně, že pánové nevymýšlejí nic nového. Vybrali si podobnou cestu jako kapely typu SACRIFICE, HOLLY TERROR, ARTILLERY, DEATHROW, ATROPHY. Mísí se tu vlivy klasického německého teutonic běsnění, ale i tradiční Bay Area éry. Líbí se mi, že jsou Chilané nejen prašiví a syroví, ale nebojí se i lehkých technických prvků. Dodává to skladbám větší šťávu a drive. Je to vlastně jednoduché, pokud tenhle styl bezezbytku uctíváte, neváhejte ani chvilku. Líbí se mi zvuk, který je jak vystřižený z přelomu osmdesátých a devadesátých let. Oceňuji i obal, který mě samozřejmě inspiroval k úvodu dnešní recenze. Je na něm novorozeně, které bude jednou zrozeno k zabíjení. Troufám si tvrdit, že u porodu bude hrát nové album "Bornhatred". A to pořádně nahlas. Musím zmínit i cover od DARK ANGEL, který je zahraný s náležitou úctou i silou. Takhle nějak by se to mělo dělat. Pánové přijdou středem, rozsekají vám na malé kusy a odejdou rovnou do pekla. Naživo to musí být pořádný masakr. Jsem moc rád, že mi podobné nahrávky chodí na recenze. Je pro mě velmi příjemné se vracet do dob mého mládí. Není v tom ale jenom nostalgie. Tahle smečka dokáže napsat poctivé skladby, které jen tak z hlavy nevyženete. Včera psali v novinách, že se naším městem toulá násilný vrah. Lidé se ohlížejí přes rameno a lekají se každého stínu. Až toho bastarda chytí, tak všichni budou litovat, že byl zrušen trest smrti. Cítím v kostech vztek, pomstěte se svým vlastním démonům! Nelze jinak, než vám album doporučit. Je totiž skvělé po všech stránkách. Starý, prašivý thrash metal, který vás roztrhá na kusy! Budete tančit na svých vlastních hrobech!

 

Asphyx says:

In recent years I have often wondered where so much evil comes from in people. It usually starts innocently. Dead animals hanging in trees, seeing a psychologist, no friends. Strange looks and big problems with mother and father. Born to kill? A curse? Yet some admire them, worship them, and devour their every word. They give them bestial names, and in their attempt to shock, they don't care how the survivors feel. We live in a strange, twisted world. Maybe, or maybe that's why, I like to return more and more to the days of my youth, when the internet wasn't all-powerful around, when people didn't just stare at screens. Yes, I still follow the thrash metal scene and when a band comes along that catches my attention, I like to write about it.

ABREAKTION are from Chile. This year's album "Bornhatred" is their debut. But make no mistake, the record is signed by experienced musicians (ADDICTION) who know exactly what and how they want to play. Do you like raw, dark energy-laden thrash metal of the old school? Then you are here right. And so I'm smiling once again, stomping my foot to the beat and headbanging when no one is looking. This pack was born to kill with music! I give it a high grade!


I won't repeat myself, clearly the gentlemen are not inventing anything new. They chose a similar path as bands like SACRIFICE, HOLLY TERROR, ARTILLERY, DEATHROW, ATROPHY. Mixing influences of classic German Teutonic fury, but also traditional Bay Area era. I like that the Chileans are not only dusty and raw, but not afraid of light technical elements. It gives the songs more juice and drive. It's actually simple, if you worship this style to no end, don't hesitate a moment. I like the sound, which is like something cut from the late 80s/early 90s. I also appreciate the cover art, which of course inspired me to start today's review. It features a newborn baby who will one day be born to kill. I dare say that the new album "Bornhatred" will play at the birth. And it's loud. I must also mention the cover by DARK ANGEL, which is played with due reverence and power. This is how it should be done. Gentlemen come in the middle, chop you into small pieces and go straight to hell. Live, it must be a real massacre. I'm very happy to have recordings like this coming in for review. It's very nice for me to go back to the days of my youth. But it's not just nostalgia. This bunch can write honest songs that you just can't get out of your head. Yesterday the paper said there's a violent killer roaming our town. People are looking over their shoulders, scared of every shadow. When they catch the bastard, they'll all be sorry the death penalty was abolished. I can feel the rage in my bones, take revenge on your own demons! I can't recommend the album enough. It's great in every way. Old, dusty thrash metal that will tear you apart! You'll dance on your own graves!


tracklist:
1. Empty Promises
2. Pyromaniac
3. Amnesia Chronicle
4. Mental Torture
5. Welcome to the Slaughterhouse [Dark Angel cover]

ABREAKTION on this recording are:
Roran Fatehatred - guitars/vocals
Javier Salgado - guitars/ drums
Sebastian Logan - bass



Share this games :

TWITTER