DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 15. června 2024

Home » , , , , » Recenze/review - VREDEHAMMER - God Slayer (2024)

Recenze/review - VREDEHAMMER - God Slayer (2024)


VREDEHAMMER - God Slayer
CD 2024, Indie Recordings

for english please scroll down

Připadal jsem si jako spoutaný. Probudím se uprostřed noci a nevím, co je pravda a co sen. Pronásledují mě démoni. Přesně vědí, jak se mi dostat pod kůži. Čekají nedaleko a usmívají se. Jsou mým stínem, děsivým svědomím, stejně jako nové album norského maniaka Pera Valla a jeho VREDEHAMMER. Mraky jsou nízko a městem se toulají přízraky. Dívám se do tmy a postupně přidávám hlasitost. Smrt je zase jednou velmi blízko a já poslouchám hudbu, která se dostala i do mých snů.

Bývám k podobným projektům, pod kterými je podepsaný jediný člověk, poměrně skeptický, ale je prostým faktem, že mě nové album rozsekalo. Pokaždé přistupuji k nové hudbě stejně. Sednu si ve svém pokoji, zhasnu všechna světla a nechám ji na sebe působit. Nové album "God Slayer" se mi dostalo ihned do krve. Stalo se mojí součástí. Chytlo mě a nemohl jsem poslouchat nic jiného. 

 

Novinka je mocná, majestátní, démonická, zahalená do krvavé mlhy. Jedná se přesně o takový ten druh hudby, kterou raději poslouchám, rád se k ní vracím, než abych o ní psal. Opravdu, lepší je si pustit ukázky, než číst obyčejná slova. Toulám se ulicemi prázdného města a čekám, až přijde bouřka. Našlapuji do rytmu a sleduji lidi, kteří připomínají zombie. Jsem jinde, díky novému albu se ocitám v dimenzi, kterou nelze vysvětlit. Opravdoví fanoušci mi určitě potvrdí. Je zde kombinován starý, poctivý kov smrti s absolutní černotou a chladem. Každý máme svoji prokletou komnatu. VREDEHAMMER vzali všechny vaše temné myšlenky, které máte uložené v podvědomí, a vytáhli je na povrch. Muzika je zde jako studená řeka, plná nafouklých mrtvol. Vždycky říkám, že nejlepší metal je ten, který ve vás rozdrásá emoce. Tohle umí Per Valla na výbornou. K tomu si připočtěte skvělý zvuk, obal a produkci a máte tu album, které nemůže nechat v klidu žádného opravdového fanouška stylu. Jsem už starý a někdy bývám unavený. Přesto si dávám do hlavy novou desku "God Slayer" s obrovskou chutí. Moc dobře vím, cítím to, že jednou zemřu. Možná právě proto si podobné desky neskutečně užívám. Per Valla má svůj originální rukopis. Jeho nové album se mi dostalo do krve, je jako jed, který je podáván v malých dávkách. Postupně umíráte, abyste nakonec zemřeli v nekonečných křečích. Nelze jinak, než novinku doporučit všem tmářům, všem prokletým. Připadal jsem si jako spoutaný. Probudím se uprostřed noci a nevím, co je pravda a co sen. Pronásledují mě démoni. Přesně vědí, jak se mi dostat pod kůži. Čekají nedaleko a usmívají se. Jsou mým stínem, děsivým svědomím. Chladný, temný black death metal, který vám nastaví pokřivené zrcadlo! Děsivá hra stínů!


Asphyx says:

I felt like I was handcuffed. I wake up in the middle of the night and I don't know what's real and what's a dream. I'm haunted by demons. They know exactly how to get under my skin. They're waiting nearby, smiling. They are my shadow, my terrifying conscience, just like the new album by Norwegian maniac Per Valla and his VREDEHAMMER. The clouds are low and ghosts roam the city. I stare into the darkness and gradually turn up the volume. Death is once again very close and I listen to music that has entered my dreams.

I used to be quite skeptical about such projects signed by a single person, but the simple fact is that the new album blew me away. I approach new music the same way every time. I sit in my room, turn off all the lights and let it affect me. The new album "God Slayer" got into my blood right away. It became a part of me. I got caught up in it and I couldn't listen to anything else.


The novelty is powerful, majestic, demonic, shrouded in a bloody mist. This is exactly the kind of music I prefer to listen to, to return to, rather than write about. Really, it's better to listen to samples than to read mere words. I wander the streets of an empty city, waiting for the storm to come. I stomp to the beat and watch people who resemble zombies. I'm in a different place, thanks to the new album, I'm in a dimension that can't be explained. True fans will confirm. It combines the old, honest metal of death with absolute blackness and coldness. We all have our own cursed chamber. VREDEHAMMER have taken all the dark thoughts you have stored in your subconscious and brought them to the surface. The music here is like a cold river full of bloated corpses. I always say that the best metal is the one that tears your emotions apart. That's what Per Valla does well. Add to that a great sound, artwork and production and you have an album that cannot leave any true fan of the style in peace. I'm old and sometimes I get tired. Still, I'm putting the new album "God Slayer" in my head with great gusto. I know very well, I can feel it, that one day I'm going to die. Maybe that's why I enjoy records like this so much. Per Valla has his own original signature. His new album got into my blood, it's like a poison that is given in small doses. You die gradually, only to die in endless convulsions. I can't but recommend the new album to all darkies, all the damned. I felt like I was chained. I wake up in the middle of the night and I don't know what's true and what's a dream. I'm haunted by demons. They know exactly how to get under my skin. They're waiting nearby, smiling. They are my shadow, my terrifying conscience. Cold, dark black death metal that will hold a distorted mirror up to you! A terrifying game of shadows!


Tracklist:
01. Intro 
02. From The Abyss 
03. The Joker 
04. God Slayer 
05. The Dragons Burn 
06. Blood Of Wolves 
07. Death Becomes The New Day 
08. Product Human Slave 
09. Obliterator

band:
Per Valla: Guitars, vocals, keyboards, bass guitar
Nils “Dominator” Fjellström: Session drums

Guitars, bass and keyboards were recorded in Per Valla`s home studio. Vocals recorded at Indie Recordings Studio.
Drums were recorded in Black Valley Studio.
Mixed and mastered by Jacob Hansen Studios.

Artwork and layout by Simon Bossert at S. Bossert Art
Photo by Bent Mathisen at Arctander visual and auditory service.



Share this games :

TWITTER