DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 23. května 2024

Home » , , , , , » Rozhovor - SEPULCHRAL WHORE - Temnotou, chladem a zkaženou krví nasáklý death metal, který vás pohřbí zaživa!

Rozhovor - SEPULCHRAL WHORE - Temnotou, chladem a zkaženou krví nasáklý death metal, který vás pohřbí zaživa!


Rozhovor s death metalovou skupinou z Brazílie - SEPULCHRAL WHORE.

Recenze/review - SEPULCHRAL WHORE - The Return from a Sepulchral Rest (2024):

Ave SEPULCHRAL WHORE! Zdravím do brazilského undergroundu. Doufám, že je u vás vše v pořádku. Mělo by, máte na kontě letos první dlouhohrající skvělé album své kariéry. Musím se přiznat, že mě doslova přikovalo na zeď. Je temné, energické, řeže ostrou hranou nože. Je hodně slyšet, že jste odvedli skvělou práci a taky velká porce talentu. Jak vnímáš novou desku v souvislosti s vaším prvním EP „Everlasting Morbid Delights“? Kam jak jste se chtěli posunout a v čem jsou podle tebe nahrávky odlišné?

Ahoj, Jakub Asphyx!! Díky moc za tvou podporu kapele a za pěknou úctu předem. Moc si toho vážíme!! Nové album znamená návrat kapely na undergroundovou scénu po určité pauze, kdy jsme se soustředili na nové skladby do covid outbreak, kdy smrt byla opravdu blízko každého z nás. Například píseň "Deadly Infection" vznikla na základě zpráv o pandemii po celém světě. Myslíme si, že obě desky jsou důkazem dosavadní "hellvolution" kapely. Každou produkci jsme promýšleli podle jejího historického stáří.


„The Return from a Sepulchral Rest“ v sobě obsahuje všechny atributy dobrého death metalu. Pro mě osobně se jedná o desku, ke které se hrozně rád vracím. Jakým způsobem vznikala? Jak skládají nový materiál SEPULCHRAL WHORE?

Díky, chlape!!! Pestmeester a Nyarlathotep IV, naši kytaristé, nám přinášejí své riffy. Tenebrarum dává své nemocné myšlenky na papír a my společně nastavujeme skladby na zkouškách, dokud neucítíme jejich chladnou atmosféru takovou, jakou jsme si mysleli. Je to přátelská kolektivní práce a jsme na ni moc pyšní!!!

Kdo je podepsán pod zvukem? Musím potvrdit, že zvuk doslova zabíjí. Pořád mě to nutí na hi-fi věži přidávat volume. Máte zvuk, který je krutý, surový a zároveň temný a živočišný, působí analogově. V jakém studiu jste nahrávali a jak vše probíhalo?

Jde o přátelskou kolektivní práci bez individuální ješitnosti. Na produkci alba (snímání zvuku, mix a mastering) se podílel Joel Lima z J.A. Studios. S ním jsme již spolupracovali na dalších nahrávkách.


Nedílnou součástí a jakýmsi bonusem navíc je pro fanoušky dnes hudební CD (kazeta, vinyl). Vy jste jej vydali u Excarnation Records a je opatřeno mrtvolným obalem. Kdo je jeho autorem? Jak jste motiv vybírali a jak souvisí s hudbou na novince?

Autorem výtvarného návrhu je nejlepší Fernando JFL (@giotefeli). Nádherně přenesl na plátno apokalyptickou scenérii popsanou v textu "Whore from Sepulcher". Naše "nekromantka" se po chvíli odpočinku vrátila z hrobu. Album tuto událost zlovůle umělecky poznamenává.

Toulám se podsvětím již přes třicet let a do brazilského podzemí si chodím pro muziku vlastně na jistotu. Myslím, že máme podobnou náturu i vkus, co se týká metalu. Mám vaše kapely hodně rád a pečlivě sleduji vaši scénu. Možná vám i trošku závidím, my máme u nás jen pár death metalových smeček, které stojí za to. Jak vnímáš vaši scénu, fanoušky, labely?

Kapela se zrodila z naší umělecké touhy hrát death metal mezi přáteli. Sepulchral Whore je postava, kterou jsme si vytvořili, a hlavní textový koncept kapely. Nekromantka, která navštěvuje hřbitovy, aby uspokojila své nekrofilní fetiše.


S oblibou se ptám muzikantů na to, co pro ně znamená death metal. Jak by jej definovali, jestli je pro ně spíše filozofií a životním stylem nebo „jen“ relaxem. Co znamená pro tebe? Jak jej vnímáš a prožíváš?

Hrát death metal je pro nás umělecké vyjádření!!! Je to poetický/lidový/scénický/plastický způsob, jak vyjádřit naše temné pocity prostřednictvím hudby. Milujeme to jako sviňa!!!


Na závěr klasická, ale důležitá otázka. Co chystají SEPULCHRAL WHORE v nejbližších měsících? Kde vás můžeme vidět na koncertě a kdy navštívíte Evropu?

Kapela pokračuje ve zkoušení a již nyní pracuje na nových skladbách pro nadcházející desky, přičemž se snaží udržet stejný produkční standard jako na albu "The Return From a Sepulchral Rest". Násilné skladby!!! Přesně tak!!! Nekromantické zlo vždycky zvítězí!!! Předem bychom chtěli hrát po starém světě. Jsme připraveni. Udělejte pár šílených koncertů do evropských nocí. Bylo by to úžasné!!!


Děkuji moc za rozhovor. Přeji nejen nové desce spoustu úspěchů a ať se co nejvíc rozšíří řady vašich fanoušků. Budu se těšit někde naživo a ať se vám daří jak po hudební stránce, tak i v osobní rovině. Jdu si „The Return from a Sepulchral Rest“ zase narvat do hlavy!

Recenze/review - SEPULCHRAL WHORE - The Return from a Sepulchral Rest (2024):





---------------------------------------------------------------------------------------------------
Share this games :

TWITTER