DEADLY STORM STRÁNKY/PAGES

čtvrtek 2. května 2024

Recenze/review - PROFANATION - Skull Crushing Violence (2024)


PROFANATION - Skull Crushing Violence
MLP, MCD 2024, Iron Bonehead

for english please scroll down

Když mě před mnoha a mnoha lety zavřeli do jedné staré kobky, netušil jsem, že potkám tolik démonů. Myslel jsem si, že můj život skončil, že pomalu shniju, že budu umírat. Bez světla, bez svědomí. Jenže stačilo několik dní a pochopil jsem, že existuje ještě jeden svět. Ten odvrácený, temný a šílený. Jako hudba francouzských PROFANATION. Ti letos přicházejí s mrtvolně znějícím EP "Skull Crushing Violence". Jedná se o hrubý, surový death metal s příměsí třaskavého grindu.

Mám jediný úkol. Každý den mi přivážejí staré, práchnivějící mrtvoly. Drtím je kladivem na prach. Musím uznat, že když jsem poslouchal tuhle nahrávku, šla mi práce velmi dobře od ruky. Nikde nic nepřebývá, nikde nic nechybí. Pánové útočí napřímo a trefují se přesně. Na solar plexus. 


Jedná se o zkušené muzikanty, kteří působili také ve smečkách jako DESTRÖYER 666, VENEFIXION, REGARDE LES HOMMES TOMBER a kteří moc dobře ví, co a jak chtějí hrát. Novou desku opatřili velmi chladným a syrovým zvukem. Budete spáleni obrovským tlakem. Při poslechu jsem si připadal, jako bych spadl do obrovské laviny z kamení, ledu, plesnivých kostí. Rozdrcen a polámán, se znovu a znovu rodím. Je to zkrátka a dobře přesně ten druh masakru, který mi dělá tak dobře. Pokaždé, když mě štve současný svět (což se stává čím dál tím častěji), zavírám za sebou rezavé dveře do podzemí a poslouchám "Skull Crushing Violence". Tahle deska má v sobě totiž vše potřebné pro záhrobní záležitosti, kterými si musí projít každý opravdový fanoušek reálné smrti v hudbě. Pokud do rovnice o několika neznámých dosadíte kanadský válečný smrtící kov, přidáte britský a švédský chřestivý grind death metal, vše zamícháte, proklejete, vyjde vám výsledek, který se sám nabízí. Ano, PROFANATION jsou nekompromisní. Rozsekají vás na kusy, znovu slepí, pověsí na háky. Můžete si vybrat svůj oblíbený druh mučení. Je to jen na vás, zda jejich muziku přijmete. Za sebe mohu jen zvednout všechny uříznuté palce nahoru a užívat si mrtvolně podmanivou atmosféru. Skladby mají drive, sílu, schopnost mě přikovat na zeď. Když mě před mnoha a mnoha lety zavřeli do jedné staré kobky, netušil jsem, že potkám tolik démonů. Myslel jsem si, že můj život skončil, že pomalu shniju, že budu umírat. Bez světla, bez svědomí. Mám jediný úkol. Každý den mi přivážejí staré, práchnivějící mrtvoly. Drtím je kladivem na prach. Špínou, děsem, strachem a zkaženou krví nasáklý death grind core mršina! Lavina z kostí!


Asphyx says:

When I was locked up in an old dungeon many, many years ago, I had no idea I would meet so many demons. I thought my life was over, that I was slowly rotting, that I was going to die. No light, no conscience. But it only took a few days for me to realize there was another world. The other world, dark and crazy. Like the music of French PROFANATION. This year they come with their dead sounding EP "Skull Crushing Violence". It's raw, raw death metal with an admixture of shattering grind.

I have one mission. Every day they bring me old, stinking corpses. I pulverize them with a sledgehammer. I have to admit, when I listened to this record, the work went very well. There's nothing missing, nothing missing anywhere. The men strike straight and hit with precision. On the solar plexus.


These are experienced musicians who have also been in bands like DESTRÖYER 666, VENEFIXION, REGARDE LES HOMMES TOMBER and who know very well what and how they want to play. The new album has a very cold and raw sound. You will be burnt by the huge pressure. Listening to it I felt like I fell into a huge avalanche of rocks, ice, moldy bones. Crushed and broken, I was born again and again. It is, in short, exactly the kind of carnage that makes me feel so good. Every time the contemporary world pisses me off (which is happening more and more often), I close the rusty door to the underground behind me and listen to "Skull Crushing Violence". Because this record has everything you need for the underworld stuff that any true fan of real death in music has to go through. If you plug Canadian war death metal into an equation of a few unknowns, add British and Swedish crunching grind death metal, you mix it all up, damn it, They'll cut you to pieces, glue you back together, hang you from hooks. You can choose your favorite kind of torture. It's up to you whether you accept their music. For my part, I can only give a thumbs up and enjoy the deadly captivating atmosphere. The songs have drive, power, the ability to drive me up the wall. When I was locked in an old dungeon many, many years ago, I had no idea I would meet so many demons. I thought my life was over, that I was slowly rotting, that I was going to die. No light, no conscience. I have only one task. Every day they bring me old, stinking corpses. I crush them to dust with a hammer. Filth, terror, fear and blood-soaked death grind core carcass! An avalanche of bones!


tracklist:
1. Profanation
2. Global Terror
3. Modern Sickness
4. Graveyard Stomp
5. No Surrender
6. Skull Crushing Violence

band:
Profane Alex : vocals/bass
Kevdeath : guitar
Judge : guitar
Sinistre : drums