DEADLY STORM STRÁNKY/PAGES

neděle 12. května 2024

Recenze/review - CORPUS OFFAL - Demo 2024 (2024)


CORPUS OFFAL - Demo 2024
CD 2024, 20 Buck Spin

for english please scroll down

Některou špínu neumyjete. Budete jí doslova nasáklí. Budete si představovat, že před sebou neustále vidíte čerstvě otevřenou rakev. Budete mít pocit, že z ní slyšíte podivné zvuky. Nedalo vám to a podívali jste se dovnitř. Je to jako s hudbou, kterou chcete ochutnat. Před vámi se objevilo zubožené tělo ve značném stádiu rozkladu. Ihned jste věděli, že se jedná o oběť násilného, hnusného činu.

Poslouchali jste nové demo amerických tmářů CORPUS OFFAL, což  jsou pohrobci CEREBRAL ROT. Obě skladby se vám ihned dostanou do žil i do děsivých nočním můr. Tohle je smrtící kov, který se hrával v pradávných katakombách. Shnijete zaživa!


Základem je smradlavý death metal, přidávány jsou potom nechutně krvavé kousky goregrindu. Vše se valí kupředu jako řeka Styx, plná nafouklých mrtvol. Na své si přijde každý fanoušek klasických, tradičních pohřbů do země. Vše je náležitě mrazivé, šílené a nasáklé krví smíchanou s nenávistí. Doporučuji nějaký plesnivý sklep. Zhasněte všechna světla. Teprve potom vynikne síla CORPUS OFFAL nejvíce. Jedná se o hudbu, která nezná slitování. Oba songy jsou napsány s jediným účelem. Vytrhnout vám všechny vnitřnosti z těla. Obal, zvuk i další formální záležitosti, jsou v nejlepším pořádku. Není si na co stěžovat. Možná jen, ocenil bych více skladeb, potřebuji totiž silnější dávku. Myslím si, že všichni staří hrobníci budou určitě spokojeni. Nahrávka musela vzniknout v nějaké staré, dávno opuštěné márnici. Kdysi tu zapomněli několik chladných těl. Je jen na vás, jestli jim dáte šanci. Za mě je vše v absolutním pořádku. Američané ale přidávají i něco navíc, jakousi morbidní přitažlivost, kterou uměly slavní maniaci z devadesátých let minulého století. "Demo 2024" je takovou ochutnávkou, malým kouskem plesnivého masa, které je podáváno, jak jinak, na víku od rakve. Pro mě je potom nejdůležitější, že cítím během poslechu až fyzickou blízkost smrti. To je pro mě jasným důkazem, že tuhle smečku budu sledovat velmi pozorně. Už teď se těším, co vydají příště. Některou špínu neumyjete. Budete jí doslova nasáklí. Budete si představovat, že před sebou neustále vidíte čerstvě otevřenou rakví. Morbidně zapáchající death metal, který je nasáklý zkaženou krví, temnotou a shnilým masem!


Asphyx says:

Some dirt you can't wash. You will literally be soaked in it. You'll imagine you're always seeing a freshly opened coffin in front of you. You'll feel like you're hearing strange noises coming from it. You couldn't help but look inside. It's like music you want to taste. Before you is a mutilated body in a considerable state of decomposition. You knew immediately that this was the victim of a violent, heinous act.

You were listening to the new demo of the American darkies CORPUS OFFAL, who are the heirs of CEREBRAL ROT. Both tracks will immediately get into your veins and into your terrifying nightmares. This is the deadly metal that used to be played in the ancient catacombs. You will rot alive!


The base is stinking death metal, then disgustingly bloody bits of goregrind are added. It all rolls forward like a river Styx, full of bloated corpses. Any fan of classic, traditional burials in the ground will find something to enjoy. Everything is appropriately chilling, insane and soaked in blood mixed with hatred. I recommend a musty basement. Turn out all the lights. Only then will the power of CORPUS OFFAL shine through the most. This is music that knows no mercy. Both songs are written with a single purpose. To rip the guts out of your body. The cover, the sound and other formal matters are all in the best order. Nothing to complain about. Maybe I would have appreciated more songs, because I need a stronger dose. I think that all old grave diggers will be satisfied. The recording must have been made in an old, long-abandoned morgue. They once left some cold bodies here. It's up to you to give them a chance. For me, everything is absolutely fine. But the Americans add something extra, a kind of morbid appeal that the famous maniacs of the 1990s were able to do. "Demo 2024" is such a taster, a small piece of moldy meat served, as it were, on a coffin lid. For me, then, the most important thing is that I feel almost the physical proximity of death while listening to it. This is a clear indication to me that I will be watching this pack very closely. I'm already looking forward to what they release next. Some dirt you can't wash. You will literally be soaked in it. You'll imagine you're constantly seeing a freshly opened coffin in front of you. Morbid smelling death metal that's soaked in corrupted blood, darkness and rotten flesh!


TRACKLIST
1. Ripened Psychosis
2. Gorging Gastric Decedent

LINE-UP
Ian Schwab - Guitar / Vocals
Clyle Lindstrom - Guitar
Jason Sachs - Bass
Jesse Shreibman - Drums

CREDITS
Mixed by Michael Foster / Corpus Offal. Mastered by Dan Lowndes. Art / Logo by Ian Schwab. Layout by Dan Fried.