DEADLY STORM STRÁNKY/PAGES

sobota 23. prosince 2023

Recenze/review - TERMINAL CARNAGE - Feast Upon The River Styx (2023)


TERMINAL CARNAGE - Feast Upon The River Styx
CD 2023, Neckbreaker Records

for english please scroll down

Možná to byl děsivý sen nebo krutá realita. Uprostřed noci za tebou přišla tvoje vlastní Smrt. Podala ti kostnatou ruku a zasekla do tebe ostré drápy. Řekla pojď a jak známo, tohle pozvání se neodmítá. Měl si pocit, že jsi spálený zevnitř, že tvé vnitřností hoří černým plamenem. Samota duše, nakonec stojíme před posledním soudem jen sami za sebe. Kolem se smějí démoni temnoty a nohy se ti boří do špinavého bahna plného krvavých skvrn. Na vlnách se houpají těla utopenců. V kostech cítíš chlad a tvoje duše se leká každého stínu. Smrt tě předá Cháronovi. Zaplatíš novou deskou německých death metalistů TERMINAL CARNAGE a vydáš se na dlouhou cestu bez konce.

Pokaždé, když poslouchám hudbu od téhle smečky, tak je moje fantazie rozdrásaná do krve. Pánové totiž mají velký dar a talent na to, přenést mě na onen svět, do nekonečných katakomb podsvětí. Dělají to pomocí muziky, která je jako prudký jed. Pokaždé mi pronikne do žil a zemřu v nekonečných křečích. Letos Němci pokračují ve své započaté morbidní práci. Tohle je ryzí a prašivý old school death metal, který vás spálí na popel!


Silné melodie, mráz v kostech, chorobný vokál, jasný a zřetelný rukopis. To jsou všechno důvody, proč se mi nové album "Feast Upon The River Styx" líbí a proč se k němu často vracím. Album je volně inspirováno nejlepšími díly kapel jako BOLT THROWER, MEMORIAM, OBITUARY, ASPHYX, AUTOPSY, NECROPHAGIA, MONSTROSITY, MORBID ANGEL, ale zazní i odkazy na mé oblíbené CELTIC FROST nebo TYPE OF NEGATIVE. TERMINAL CARNAGE jsou zkrátka jiní a odlišní od ostatních. Mají vlastní výraz a styl, což se v dnešní době počítá. Líbí se mi nejen přístup, ale i celkové provedení. Zvuk, obal, produkce, vše je na skvělé, profesionální úrovni. Jsem starý metalový pes, který už zvedá hlavu pouze v případě, když ho nějaká hudba zaujme. Songy mě musí pálit, žhnout, musí být ukovány z kvalitní oceli. Němci tohle všechno umí a přidávají ještě něco navíc. Těžko definovatelné chvění, temnou energii. Věci, které se nedají naučit, musíte je mít v sobě. Všemi skladbami se prolíná určitý neklid, který působí až magickým dojmem. Teď už to vím na sto procent. Mé děsivé sny se vracejí vždy ve chvílích, když poslouchám "Feast Upon The River Styx". Nezbývá než ulehnout do mé oblíbené rakve a čekat, až si pro mě zase přijde. Ona, samotná Smrt, která mě za zvuků téhle desky odvede až k řece Styx. Tohle album je k dokonalosti vybroušený, původně surový kus kovu smrti, který se mi zadřel hluboko pod kůži. Démonický, tajemný death metal staré školy, který vás provede nekonečnou říší temnoty! Smrt čeká i na vás!


Asphyx says:

Maybe it was a scary dream or a harsh reality. In the middle of the night, your own Death came to you. It held out a bony hand and dug its sharp claws into you. She said come, and as we know, you don't refuse that invitation. You felt like you were burned from the inside, your insides burning with black flame. A lonely soul, in the end we stand before the final judgment for ourselves alone. The demons of darkness laugh around you and your feet sink into the filthy mud full of blood stains. The bodies of the drowned sway in the waves. You feel the cold in your bones and your soul fears every shadow. Death will hand you over to Charon. You pay with the new album of German death metallers TERMINAL CARNAGE and set off on a long journey without end.

Every time I listen to music from this bunch, my imagination is ripped to shreds. For these gentlemen have a great gift and talent for transporting me to the other world, to the endless catacombs of the underworld. They do it with music that's like violent poison. Each time it penetrates my veins and I die in endless spasms. This year, the Germans continue their morbid work. This is pure and dusty old school death metal that will burn you to ashes!


Strong melodies, chills in the bones, sick vocals, clear and distinct handwriting. These are all reasons why I like the new album "Feast Upon The River Styx" and why I come back to it often. The album is loosely inspired by the best works of bands like BOLT THROWER, MEMORIAM, OBITUARY, ASPHYX, AUTOPSY, NECROPHAGIA, MONSTROSITY, MORBID ANGEL, but there are also references to my favourites CELTIC FROST and TYPE OF NEGATIVE. TERMINAL CARNAGE are simply different and different from the others. They have their own expression and style, which counts nowadays. I like not only the approach but also the overall performance. The sound, the cover, the production, everything is on a great, professional level. I'm an old metal dog who only raises his head when he's interested in some music anymore. Songs have to burn me, they have to be forged from quality steel. The Germans can do all this and add something extra. A hard-to-define tingle, a dark energy. Things that can't be taught, you have to have it in you. There's a certain restlessness that runs through all the songs that has an almost magical feel to it. I know that now, one hundred percent. My scary dreams come back every time I listen to "Feast Upon The River Styx". I can't help but lie in my favorite coffin and wait for it to come for me again. She, Death himself, who will take me to the River Styx to the sounds of this record. This album is a polished to perfection, originally a raw piece of death metal that dug deep under my skin. Demonic, mysterious death metal of the old school that will take you through an endless realm of darkness! Death awaits you too!


about TERMINAL CARNAGE on DEADLY STORM ZINE:

Recenze/review - TERMINAL CARNAGE - The Sickening Rebirth (2021)


Tracklist:
01. Embodiment Of Fall
02. Feast Upon The River Styx
03. Raids In Insanity
04. Burning Dreamscape
05. Throned Like Gods
06. Nothingness
07. Hunter Or Prey
08. Land Of The Iron Breed
09. Fatal Icon
10. Last One To Leave
11. The Fear Within

band: