DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 3. prosince 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - SORT SIND - I Skyggen af Livet (2023)

Recenze/review - SORT SIND - I Skyggen af Livet (2023)


SORT SIND - I Skyggen af Livet
CD 2023, Nuclear Winter Records

for english please scroll down

Dlouhá chodba bez konce. Po stěnách stéká smradlavá voda a hnis. Krysy tančí na ostrých střepech. V kostech se mi zase usadil chlad. Ze tmy vystoupí přízraky a kývnou mi na pozdrav. Jejich otázka je vždy stejná. Ptají se mě, jestli bych pro ně neměl nějakou novou muziku, něco dobrého, temného, šíleného a syrového. Ihned jim doporučuji debutovou desku dánských SORT SIND. Divoký a děsivý black death metal, který má velmi pochmurnou a šílenou atmosféru.

Pod touhle kapelou jsou podepsáni dva muzikanti, kteří si prošli mnoha skvělými smečkami (TAPHOS, HYPERDONTIA, APPARATUS, PHRENELITH, SULPHUROUS a spoustou dalších). Můžete se tak spolehnout na to, že jsou veškeré formální věci jako zvuk, obal, produkce v absolutním pořádku. Můžete se tak soustředit na to nejdůležitější. Na spoustu zajímavých nápadů, které pochází z onoho světa. Alespoň tak vnímám nové album já. 


Základem je syrový smrtící kov z devadesátých let minulého století. Přidány jsou potom epické melodické black metalové pasáže, která působí velmi majestátně, vznešeně. Zároveň, a to oceňuji jako starý fanoušek kovu nejvíce, si kapela zachovává určitou drsnost, divokost, neurvalost. Opravdu si připadám, že se procházím nekonečnými chodbami Hádovy říše. Občas nahlédnu do kobek a exhumuji z nich jen ty nejlepší kusy shnilého masa. SORT SIND patří bez debat mezi ně. Pánové mají svůj rukopis a atmosféra je doslova magická, uhrančivá. Určitě jste někdy potkali někoho prokletého a viděli jeho temný pohled v očích. Tak přesně taková je i nová deska "I Skyggen af Livet". Mocná i děsivá, ostrá i vznešená. Svět je při poslechu zahalen v šedivých mracích. Jako když se touláte chladným sychravým městem. Prázdné ulice plné stínů. Pokaždé mě mé kroky zavedou na hřbitov. Už dávno vím, kde je vchod do podzemí. Nové album zde muselo být nahráváno, s tím jsem si absolutně jistý. Ne, Dánové neobjevují nic nového, ale hrají velmi zajímavě, přesvědčivě, uvěřitelně. Některé skladby jsou možná trošku delší, mě to ale vůbec nevadí. Jsem rád v přítomnosti přízraků, s chutí si vychutnám chlad a temnotu, které ze songů doslova odkapávají, jako krev z proříznuté tepny. Zhasněte prosím všechna světla. Potom si vychutnáte novou desku nejlépe. Dlouhá chodba bez konce. Po stěnách stéká smradlavá voda a hnis. Krysy tančí na ostrých střepech. V kostech se mi zase usadil chlad. Nahrubo nasekaná tma! Mrazivý black death metalový výlet do záhrobí!


Asphyx says:

A long corridor with no end. Stinking water and pus dripping down the walls. Rats dance on the sharp roofs. The cold settles in my bones again. Ghosts step out of the darkness and nod a greeting. Their question is always the same. They ask me if I have any new music for them, something good, dark, crazy and raw. I immediately recommend them the debut album of Danish SORT SIND. Wild and scary black death metal, which has a very gloomy and crazy atmosphere.

This band is signed by two musicians who went through many great packs (TAPHOS, HYPERDONTIA, APPARATUS, PHRENELITH, SULPHUROUS and many more). So you can count on all the formal things like sound, packaging, production being in absolute order. So you can concentrate on what's most important. On the many interesting ideas that come from that world. At least that's how I see the new album.


The base is raw lethal metal from the 1990s. Then epic melodic black metal passages are added, which have a very majestic, sublime effect. At the same time, and this is what I appreciate the most as an old metal fan, the band retains a certain grittiness, ferocity. I really feel like I'm walking through the endless corridors of Hades. Occasionally I peer into the dungeons and exhume only the best pieces of rotten flesh. SORT SIND is without question one of them. The gentlemen have their own signature and the atmosphere is literally magical, enchanting. I'm sure you've met someone cursed and seen the dark look in their eyes. That's exactly what the new album "I Skyggen af Livet" is. Powerful and terrifying, edgy and sublime. The world is shrouded in grey clouds when you listen to it. It's like wandering through a cold, freezing city. Empty streets full of shadows. Every time my footsteps take me to the cemetery. I already know where the entrance to the underground is. The new album must have been recorded here, I'm absolutely sure of it. No, the Danes are not discovering anything new, but they play very interesting, convincing, believable. Some of the songs are maybe a bit longer, but I don't mind that at all. I like to be in the presence of ghosts, I relish the coldness and darkness that literally drip from the songs, like blood from a cut artery. Please turn off all the lights. Then you'll enjoy the new album best. A long corridor with no end. Stinking water and pus dripping down the walls. Rats dance on the sharp roofs. The cold settles in my bones again. Coarse-chopped darkness! A chilling black death metal trip to the beyond!


SORT SIND “I Skyggen af Livet” Tracklist:
1. Morke
2. Fortærer
3. Foragt
4. Hævntorst
5. Tomhed
6. Skygge
7. Sortsyn
8. Dysterhed

band:
Share this games :

TWITTER