DEADLY STORM STRÁNKY/PAGES

sobota 30. prosince 2023

Recenze/review - DIABOLIC - Blastmasters Twisted Metal (2024)


DIABOLIC - Blastmasters Twisted Metal
CD 2024, vlastní vydání

for english please scroll down

Až se vás jednou ďábel zeptá, co jste dělali v roce 2008, tak možná nebudete znát odpověď. Je to dlouhá doba. Svět se hodně změnil. Satan mnohokrát změnil svoji podobu. Přesto tu je stále s námi. Stojí ve stínu a čeká. Až budeme slabí, až podlehneme vlastním démonům. Shodou okolností jsem byl nedávno ve sklepě a přehraboval jsem se ve starých CD nahrávkách. Objevil jsem mezi nimi jeden kousek totálního zla. Album "Twisted metal" od smečky BLASTMASTERS. Ta fungovala pouze mezi lety 2004 - 2006 a vydala ještě jednu demonahrávku. Osobně jsem vlastníkem jedné dlouhohrající desky od Deathgasm records. 

My, staří psi, to tak máme. Fyzické nosiče nám leží ve sklepích, abychom je jednou za čas exhumovali a znovu vložili do hudebních přehrávačů. Letos se rozhodli DIABOLIC opět vydat tenhle hudební artefakt. Je to prašivý death metal z floridských močálů, se zvukem, který zabíjí na potkání. Ďábel zase jednou vystoupil ze svého stínu. 


Poslouchat "Blastmasters Twisted Metal" je jako otevřít starou rakev, ve které byly dlouhé roky uloženy shnilé ostatky prokletých kněží. Pradávná death metalová choroba, doslova nasáklá zkaženou krví a sírou. Nové album vnímám jako poctu Jeffovi Parrishovi, který v roce 2013 zemřel na infarkt. Čest jeho památce, byl to skvělý muzikant. Pokaždé, když poslouchám něco z dílny těchto maniaků, tak si představuji, že jsem na nějakém starém, opuštěném hřbitově. Potkávám zde přízraky, které se mnou ve chladných márnicích poslouchají podobné nahrávky. Líbí se mi masivní a ostrý zvuk, oceňuji takovou tu prašivou a temnou atmosféru, kterou lze nasát i na divokých seancích. Kapela má v sobě velké množství vzteku a šílenství, které se jim opět povedlo narvat pod tlakem do skladeb. Rád se dívám do ohně, rád poslouchám tohle album. Daleko od lidí, od dnešního divného světa. Tohle je hudba, která je nahrána poctivě, od srdce. Satan zase sedí na svém trůnu a usmívá se. Má důvod, hraje se zde i pro něj. Každý z nás máme svoji temnou stránku, myšlenky, které raději neříkáme nahlas. Připadá mi, že jsou v téhle desce zakomponovány. Album si užívám nejvíce uprostřed noci, když ke mě přijdou démoni a noční můry. Skladby jsou velmi dobře napsány a hoří jasným černým plamenem. Pro všechny fanoušky totálního rouhání a kapel typu DEICIDE je nahrávka doslova povinností. Nechte se ovládnout démony a absolutní temnotou! Blasfemický death metal, který vám oddělí maso od kostí!


Asphyx says:

One day when the devil asks you what you did in 2008, you may not know the answer. It's a long time. The world has changed a lot. Satan has changed his form many times. Yet he is still with us. He stands in the shadows and waits. When we are weak, when we succumb to our own demons. Coincidentally, I was in the basement the other day going through some old CDs. I discovered a piece of total evil among them. The album "Twisted Metal" by the BLASTMASTERS. The band was only active between 2004 and 2006 and released one more demo. I personally own one long-playing album from Deathgasm records. 

We old dogs have it. We have physical media lying around in our basements to be exhumed and reinserted into music players every once in a while. This year, DIABOLIC decided to re-release this musical artifact. It's dusty death metal from the Florida swamps, with a sound that kills on sight. The devil has once again stepped out of his shadow.

Listening to "Blastmasters Twisted Metal" is like opening an old coffin in which the rotten remains of cursed priests have been stored for years. An ancient death metal disease, literally soaked in corrupted blood and sulfur. I see the new album as a tribute to Jeff Parrish, who died of a heart attack in 2013. Honor his memory, he was a great musician. Every time I listen to something by these maniacs, I imagine I'm in some old, abandoned graveyard. I meet ghosts who listen to similar records with me in cold morgues. I like the massive and edgy sound, I appreciate the kind of dusty and dark atmosphere that can be soaked up even at wild séances. The band has a great amount of rage and madness that they once again manage to cram into the songs under pressure. I love looking into the fire, I love listening to this album. Away from people, away from the strange world of today. This is music that is recorded honestly, from the heart. Satan sits back on his throne and smiles. There's a reason he's playing here. We all have a dark side, thoughts we prefer not to say out loud. I feel like they're incorporated in this record. I enjoy the album most in the middle of the night when the demons and nightmares come to me. The songs are very well written and burn with a bright black flame. For all fans of total blasphemy and bands like DEICIDE, this record is literally a must. Let the demons and absolute darkness take over! Blasphemous death metal that will separate the flesh from your bones!



about DIABOLIC on DEADLY STORM ZINE:

Recenze/review - DIABOLIC - Mausoleum of the Unholy Ghost (2020)



Tracklist:
01. Catastrophic System Failure 
02. Shellfire And Tombstones 
03. We The Treacherous 
04. Altricial Meta- Genesis 
05. Implemented Digital Control 
06. The Beheadings 
07. Putrid Future 
08. La Fin Du Monde 
09. Shock Wave Undertow 
10. Twisted Metal 
11. Implemented Digital Control (Demo) 
12. The Beheadings (Demo) 
13. La Fin Du Monde (Demo)

band:
Aantar Coates - Drums
Jessie Jolly - Bass Vocals
Jeff Parrish - Guitars
RJ - Guitars