DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 12. listopadu 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - PANSSARITUHO - Sanansaattaja (2023)

Recenze/review - PANSSARITUHO - Sanansaattaja (2023)


PANSSARITUHO - Sanansaattaja
CD 2023, Sliptrick Records

for english please scroll down

Jsou případy, kdy někomu střelí do hlavy a v mozku mu zůstane nábojnice. Takový člověk mívá často zlé sny a temné myšlenky. Někteří vezmou do rukou nůž a zabijí všechny kolem sebe. Zůstane po nich jenom krvavá stopa. Je to podobné jako s extrémní hudbou. Pokud je dobrá, tak vám také dokáže vystřelit mozek z hlavy. O finských PANSSARITUHO jsme u nás na stránkách již psali. Minulé album "Loputon teurastus" se mi opravdu líbilo (odkaz na recenzi a rozhovor naleznete dole pod článkem).

I letos se jedná o divokou jízdu přímo do pekla. Pokud máte rádi takový ten špinavý, prašivý death metal zahalený do black metalové mlhy s kousky grindu, tak doporučuji přidat hlasitost a pohodlně se usadit. Jenom si dejte pozor, abyste nepropadli šílenství. 


"Sanansaattaja" je morbidně shnilým albem, které je volně inspirováno třeba takovými DEICIDE, případně BOLT THROWER. Všechno má ale totálně prašivý zvuk a samozřejmě stylový obal, který mě inspiroval k napsání dnešního úvodu. Dlouhodobí čtenáři našich stránek moc dobře vědí, že podobná hudba mi koluje v žilách. Líbí se mi, že jsou Finové upřímní, realističtí, opravdoví. Věřím jim každý tón, každý výstřel z brokovnice. Je to underground, je to síla, je to krutý metal, který nezná slitování. Někdy se mi zdá o tom, že jsem vojákem pochodujícím na smrt. Ležím v zákopech a vedle mě právě někomu prostřelili hlavu. Ptám se proč a mezitím musím zabíjet. Probudím se z noční můry a ve zprávách se objevují stále častěji podobné záběry. Lidé jsou asi opravdu jenom zvířata, toužící po moci a krvi. PANSSARITUHO tohle všechno vědí a povedlo se jim to dostat i do jednotlivých skladeb. Tohle není jenom obyčejná hudba, ale nahrubo nasekaná tma, absolutní nihilismus a totální zničující hudební zlo. Způsobů, jakými můžete ve válce zemřít, je velké množství. Záleží to na náhodě. Musíte se změnit v šelmu, musíte útočit ze zálohy. Podobné pocity mám i z nové desky "Sanansaattaja". Je syrová, chladná a temná ze samé své podstaty. Připadám si, že stojím na starém hrobě mrtvého vojáka a hlavou mi probíhají všechny jeho bolestivé vzpomínky. Máte rádi smrtící kov z hlubokého podzemí? Potom neváhejte ani chvilku. Krutý, ošklivý a smradlavý death metal s příměsí blacku a grindu, který vám vystřelí mozek z hlavy!


Asphyx says:

There are cases where someone gets shot in the head and a bullet casing is left in their brain. Such a person often has bad dreams and dark thoughts. Some take a knife and kill everyone around them. All that's left is a trail of blood. It's like extreme music. If it's good, it can also blow your brains out. We have already written about Finnish PANSSARITUHO on our website. I really liked their last album "Loputon teurastus" (link to the review and interview is below the article).

This year is also a wild ride straight to hell. If you like that kind of dirty, dusty death metal shrouded in a black metal fog with bits of grind, I recommend turning up the volume and getting comfortable. Just make sure you don't go insane.


"Sanansaattaja" is a morbidly rotten album, which is loosely inspired by the likes of DEICIDE or BOLT THROWER. But everything has a totally dusty sound and of course a stylish cover, which inspired me to write today's introduction. Long time readers of our site know very well that music like this runs through my veins. I like that the Finns are honest, realistic, genuine. I believe every note, every shotgun blast. It's underground, it's power, it's cruel metal that knows no mercy. Sometimes I dream of being a soldier marching to my death. I'm lying in the trenches and someone just got shot in the head next to me. I ask why, and meanwhile I have to kill. I wake up from the nightmare and the news shows more and more images like this. I guess humans are really just animals, lusting for power and blood. PANSSARITUHO know all this and managed to get it into the individual songs. This isn't just ordinary music, but coarsely chopped darkness, absolute nihilism and total destructive musical evil. The ways in which you can die in war are legion. It depends on chance. You have to turn into the beast, you have to ambush. I feel the same way about the new album "Sanansaattaja". It's raw, cold and dark by its very nature. I feel like I'm standing on the old grave of a dead soldier and all his painful memories are running through my head. Do you like deadly metal from deep underground? Then don't hesitate a moment. Cruel, ugly and stinking death metal with a mixture of black metal and grind that will blow your brains out!


about PANSSARITUHO on DEADLY STORM ZINE:

Recenze/review - PANSSARITUHO - Loputon Teurastus (2021)

Share this games :

TWITTER