DEADLY STORM STRÁNKY/PAGES

úterý 24. října 2023

Recenze/review - FLESHWORKS - Diabolus ex Machina (2023)


FLESHWORKS - Diabolus ex Machina
CD 2023, Apostasy Records

for english please scroll down

Díváš se na nůž, který ti zajíždí pomalu do vnitřností. Umřeš a nebo přežiješ? Padáš k zemi s vyděšeným výrazem ve tváři. Temná ulice a záblesk ostří. Každý se dívá raději na jinou stranu, ale nakonec zvítězí zvědavost. Spousta fotek, video, ale nepomůže ti vůbec nikdo. Studená zem, takhle sis svůj odchod z tohoto světa nepředstavoval. Zůstane po tobě jenom kaluž krve a několik bolestivých vzpomínek. Nakonec tě pohltí temnota. Cítíš se úplně stejně, jako když posloucháš nové album německých FLESHWORKS

Divoký, šílený smrtící kov, který tě přenese na druhou stranu, na onen svět. Propracovaný zvuk, spousta morbidních nápadů, atmosféra chladu, tmy a krve. Myslím, že jsem zde správně. Tohle je pravý, ryzí a masivní death metal!


Brutalita, ale také spousta mrazivých melodií. Ty jsou základem hudby těchto maniaků. Přistupují ke své práci poctivě, uvěřitelně. Vy si tak můžete vychutnat skladby, které vás roztrhají na kusy. Němci sice nepřicházejí s ničím novým, ani převratným, ale jejich řemeslo je velmi dobré. Skladby v sobě mají drive i sílu a dost často si při poslechu připadám, jako bych sledoval čerstvě proříznutou tepnu. Představte si dávno opuštěná jatka, která smrdí zkaženou krví. Prázdné klece umazané krví a bolestí. Uprostřed sálu stojí tahle smečka a drtí staré kosti. Mám rád hudbu, která mě umí přikovat na zeď. Líbí se mi, když kapela nepodcení zvuk i obal. Pánové jsou ve skvělé formě a novinka se myslím opravdu povedla. "Diabolus ex Machina" se mi dostalo pod kůži, vystřelilo mi mozek z hlavy. Kývám se do rytmu a porcuji další maso. Řezníci jsou potřeba i v záhrobí. FLESHWORKS o tom něco vědí. Nálada je temná a chladná, jako ruka mrtvoly. Chodím ulicemi se sluchátky na uších. Neustále se ohlížím, mám totiž pocit, že mě někdo sleduje. Od stěny se odlepí tichý stín. Dívám se na nůž, který mi zajíždí pomalu do vnitřností. Umřu a nebo přežiju? Padám k zemi s vyděšeným výrazem ve tváři. Temná ulice a záblesk ostří. Zůstane po mě jenom kaluž krve a několik bolestivých vzpomínek. Nakonec mě pohltí temnota. Masivní, krutý a nekompromisní death metalový útok ze tmy! Brutální dekapitace!


Asphyx says:

You're looking at a knife going slowly into your gut. Are you going to die or survive? You fall to the ground with a terrified look on your face. A dark street and the flash of a blade. Everyone looks the other way, but in the end, curiosity wins out. Lots of pictures, video, but no one can help you. Cold ground, this is not how you imagined your departure from this world. All you'll have left is a pool of blood and a few painful memories. Eventually, the darkness will consume you. You feel exactly the same as you do when you listen to the new German FLESHWORKS album. 

Wild, crazy death metal that transports you to the other side, to the other world. Sophisticated sound, lots of morbid ideas, atmosphere of cold, darkness and blood. I think I'm right here. This is true, pure and massive death metal!


Brutality, but also a lot of chilling melodies. These are the basis of the music of these maniacs. They approach their work honestly, believably. So you can enjoy songs that will tear you apart. The Germans may not come up with anything new or groundbreaking, but their craft is very good. The songs have drive and power to them, and quite often I feel like I'm watching a freshly cut artery while listening. Imagine a long-abandoned slaughterhouse that reeks of tainted blood. Empty cages stained with blood and pain. In the middle of the hall, this pack stands, crushing old bones. I like music that can drive me up the wall. I like it when a band doesn't underestimate the sound or the cover. The guys are in great shape and I think the new stuff is really good. "Diabolus ex Machina" got under my skin, blew my brains out. I sway to the rhythm and carve more meat. Butchers are needed in the afterlife. FLESHWORKS know something about that. The mood is dark and cold, like the hand of a corpse. I walk the streets with headphones on my ears. I keep looking around, because I feel like I'm being watched. A silent shadow peels off the wall. I look at the knife that's slowly going into my guts. Am I going to die or survive? I fall to the ground with a terrified look on my face. A dark street and the flash of a blade. All I'm left with is a pool of blood and a few painful memories. Finally, the darkness engulfs me. A massive, cruel and uncompromising death metal attack from the darkness! Brutal decapitation!



Recenze/review - FLESHWORKS - Engine Of Perdition (2018):
https://www.deadlystormzine.com/2018/04/recenzereview-fleshworks-engine-of.html


Tracklist:
01. Factory Mantra 
02. Down Deeper Underground 
03. Storm Of Ash 
04. The Misery 
05. Behavourial Sink 
06. In Waves 
07. Diabolus Ex Machina 
08. Hydraulic 
09. Thy Kingdom Fall 
10. Cognitive Dissonance 
11. Subdue And Dominate 
12. Fatalist