DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 15. října 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ATROPINE - Sanity Desecration (2023)

Recenze/review - ATROPINE - Sanity Desecration (2023)


ATROPINE - Sanity Desecration
CD 2023, Via Nocturna

for english please scroll down

Lidé s mrtvým pohledem. Prázdné ulice, všichni jsou napojeni na síť a připomínají zombie. Nikdo už nemá dávno svůj vlastní názor. Zvýšený počet sebevražd. Přeplněná oddělení psychiatrie. Na povrch vylezly ty nejtemnější myšlenky. Žádný zázrak se nekoná. Naopak, naplnily se ty nejhorší představy starých spisovatelů sci-fi. Satan se usmívá a stroje začínají být chytřejší, než někteří z nás. Nikdy bych nevěřil, že se toho dožiju. Jenže bohužel, apokalypsa dávno začala. Stačí se rozhlédnout kolem sebe, stačí si pustit večerní zprávy.

Mám rád, když na mě hudba působí a umí rozdrásat moje vědomí. O polských ATROPINE jsem nikdy dříve neslyšel. Pořídil jsem si ale i jejich předešlé album "Death Is Coming..." z roku 2019. Je stejně dobré jako novinka "Sanity Desecration". Budete se procházet po spálené zemi, mezi zničenými domy a jedinými společníky vám budou prašiví, hladoví psi a tahle nahrávka. 


Nová deska je brutální i melodická, temná i syrová. Splňuje všechny mé požadavky na to, abych tuhle smečku podporoval. Na albu naleznete jak americké, tak evropské odkazy na zakladatele smrtícího stylu. To vše zabalené v polském odéru. Přesně takhle to mám rád, přesně takový death metal koluje i v mých žilách. Poslouchám "Sanity Desecration" stále dokola a když se ráno probudím, tak mám pocit, že jsem zpátky v devadesátých letech minulého století. Skladby jsou napsány velmi poctivě, opravdově. Jedná se o ryzí stylovou záležitost. Pokud vám, stejně jako mě, poslední roky připadá, že svět je divný a plný šílených lidí, tak se zde hraje i pro vás. Zvuk (Paweł Leniart - recording, mastering, mixing) je prašivý a temný, praskají u něj kosti v těle. O obal se postaral Jakub "Skiborg" Skibiński, který je i zpěvákem. Posluchač dostane komplexní dílo, na kterém je poznat, že za ním stojí zkušení muzikanti, kteří moc dobře ví, co a jak chtějí hrát. Nové album mi přijde o trošku surovější, než debut a tenhle vývoj se mi moc líbí. Jsem moc rád, že jsem tuhle smečku na svých toulkách podzemím potkal. Znáte to, najednou vás zaujme obal (stejně jako za dob mého mládí). Pak si vyhledáte víc informací, abyste nakonec seděli u hi-fi věže, podupávali nohou a bouchali pěstí do stolu. Jsem už starý pes a hodně si hudbu vybírám. ATROPINE prošli mým sítem. Důvody se samy nabízejí - kapela hraje od srdce, je znát, že dala do skladeb úplně všechno. Stará dobrá polská škola, na které jsem kdysi vyrůstal, o sobě dala zase jednou vědět. A to pěkně hlasitě! Lidé s mrtvým pohledem. Prázdné ulice, všichni jsou napojeni na síť a připomínají zombie. Nikdo už nemá dávno svůj vlastní názor. Zvýšený počet sebevražd. Přeplněná oddělení psychiatrie. Na povrch vylezly ty nejtemnější myšlenky. Máš dvě možnosti, buď si vystřelit mozek z hlavy nebo poslouchat "Sanity Desecration". Temný, masivní, zničující death metal, který se bude hrát všude, až nastane apokalypsa!

pro fanoušky: MORBID ANGEL, TRAUMA, GORTAL, VADER, IMMOLATION. 


Asphyx says:

People with dead eyes. Empty streets, all wired into the grid and resembling zombies. No one has their own opinion anymore. Increased suicide rates. Overcrowded psychiatric wards. The darkest thoughts have surfaced. No miracle is happening. On the contrary, the worst fantasies of the old science fiction writers have come true. Satan is smiling and the machines are getting smarter than some of us. I never thought I'd live to see it. But alas, the apocalypse has long since begun. Just look around you, just turn on the evening news.

I like the effect music has on me and it can tear my consciousness apart. I've never heard of Polish ATROPINE before. But I also bought their previous album "Death Is Coming..." from 2019. It's just as good as the new one "Sanity Desecration". You'll be walking on scorched earth, among destroyed houses and your only companions will be mangy, hungry dogs and this record.


The new album is brutal and melodic, dark and raw. It meets all my requirements to support this pack. The album features both American and European references to the founders of the deadly style. All wrapped up in a Polish dressing. That's exactly how I like it, that's exactly how death metal flows in my veins. I listen to "Sanity Desecration" over and over again and when I wake up in the morning I feel like I'm back in the 90s. The songs are written in a very honest, real way. It's a pure style thing. If, like me, you've been feeling like the world is weird and full of crazy people lately, this is playing for you too. The sound (Paweł Leniart - recording, mastering, mixing) is dusty and dark, it cracks the bones in your body. The cover artwork was done by Jakub "Skiborg" Skibiński, who is also the vocalist. The listener gets a complex piece of work, on which you can tell that behind it are experienced musicians who know very well what and how they want to play. I find the new album a bit more raw than the debut and I really like this development. I'm very glad I met this pack on my underground wanderings. You know, suddenly the cover art catches your eye (just like in the days of my youth). Then you seek out more information, only to end up sitting at the hi-fi tower, stomping your foot and banging your fist on the table. I'm an old dog now and I choose my music a lot. ATROPINE have passed through my net. The reasons offer themselves - the band plays from the heart, you can tell that they put everything into the songs. The good old Polish school I once grew up on has made itself known once again. And it's pretty loud! People with dead eyes. Empty streets, all wired up and looking like zombies. No one has a voice anymore. Increased suicide rates. Overcrowded psychiatric wards. The darkest thoughts have surfaced. You've got two choices, blow your brains out or listen to "Sanity Desecration". Dark, massive, devastating death metal that will be played everywhere when the apocalypse comes!

for fans: MORBID ANGEL, TRAUMA, GORTAL, VADER, IMMOLATION. 


Tracklist:
01. Fallen 
02. Dead World 
03. Psychopath 
04. Executioner 
05. Battlefront 
06. Meat Dealer 
07. Wasted Soul 
08. Enter My Nightmare 
09. Braindead (Remastered)



Share this games :

TWITTER