DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 21. srpna 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - BLACK WOUND - Warping Structure (2023)

Recenze/review - BLACK WOUND - Warping Structure (2023)


BLACK WOUND - Warping Structure
CD 2023, vlastní vydání

for english please scroll down

Často se ptám, odkud přichází strach. Je to z našich představ? Z podvědomí? Ze šílených zážitků? Odpověď neznám, co ale vím je, že pokud žijete dlouhou dobu ve tmě, změní se vám vnímání všeho. Rád se toulám po opuštěných místech, navštěvuji pohřebiště s dlouhou a bolestivou historií, otevírám dveře do chrámů, ve kterých naleznete jenom chlad a zatuchlinu. Tentokrát jsem ale někde hluboko v lesích, kousek od smradlavých močálů. Poslouchám debutové album švédských death doom metalistů BLACK WOUND a přemýšlím, proč se mrtvá těla kolem mě rozkládají tak pomalu.

Smrt je velmi blízko a když se podíváme na historii téhle smečky, tak dvakrát změnila své jméno. Pod minulými názvy (ODIUM, ROTTEN INCARNATION) hráli pánové thrash death metal. "Warping Structure" je ale úplně jiná hudba. Podmanivější, černější, mokvavější.


Skladby se mi postupně zadřely pod kůži a nakazily mě starodávnou chorobou. Způsobuje děsivé představy, nekonečný smutek v duši a má i spoustu dalších příznaků. Každý večer vezmete do rukou lopatu a půjdete si vykopat svůj vlastní hrob. Budete si užívat morbidní, studený a hutný zvuk, s chutí se podíváte na obal, který připomíná starou fresku. Přemýšlel jsem, ke komu tuhle smečku přirovnat a napadají mě jména jako GRAVE MIASMA, CRUCIAMENTUM, TEITANBLOOD, PSEUDOGOD, DEAD CONGREGATION, SONNE ADAM, INCANTATION. Moje přirovnání ale berte s rezervou, nejlepší stejně bude, pokud si nové album poslechnete. Mě osobně zaujalo natolik, že jsem se rozhodl mu věnovat dnešní článek. Zrovna jsem dočetl jednu velmi starou okultní knihu a ráno bylo venku všechno zahalené do krvavé mlhy. Vše se mi spojilo spolu s hudbou v jeden neopakovatelný zážitek. Bylo pro mě velmi příjemné rozmlouvat zase po nějakém čase s nemrtvými, kývat se do rytmu a hledat temná místa, kam bych se ukryl před světlem. "Warping Structure" je nahrávkou, která je velmi dobře napsána a pokud se jako já rádi a často pohybujete v podzemí a navštěvujete dávno opuštěné katakomby, tak neváhejte ani chvilku. Zde se hraje opravdově, uvěřitelně. Švédi vás provedou v močálech. Kolem se budou válet nafouklá těla utopenců a ve vzduchu bude cítit pach rozkládajícího se masa. Často se ptám, odkud přichází strach. Je to z našich představ? Z podvědomí? Ze šílených zážitků? Odpověď neznám, co ale vím je, že pokud žijete dlouhou dobu ve tmě, změní se vám vnímání všeho. Morbidní, death doom metalová choroba z mlhavých bažin!


Asphyx says:

I often wonder where fear comes from. Is it from our imaginations? From the subconscious? From crazy experiences? I don't know the answer, but what I do know is that if you live in the dark for a long time, your perception of everything changes. I like to wander in deserted places, visit burial grounds with a long and painful history, open the doors to temples where you find only coldness and mustiness. But this time I'm deep in the woods, away from the stinking swamps. I listen to the debut album of Swedish death doom metallers BLACK WOUND and wonder why the dead bodies around me are decomposing so slowly.

Death is very close and if we look at the history of this pack, they have changed their name twice. Under the previous names (ODIUM, ROTTEN INCARNATION) the gentlemen played thrash death metal. But "Warping Structure" is a completely different music. More captivating, blacker, wetter.

The songs gradually got under my skin and infected me with an ancient disease. It causes terrifying images, endless sadness in the soul and has many other symptoms. Every night you pick up a shovel and go dig your own grave. You'll enjoy the morbid, cold and dense sound, and you'll look with pleasure at the cover, which resembles an old fresco. I've been thinking about who to compare this pack to and names like GRAVE MIASMA, CRUCIAMENTUM, TEITANBLOOD, PSEUDOGOD, DEAD CONGREGATION, SONNE ADAM, INCANTATION come to mind. But take my comparisons with a grain of salt, it's best if you listen to the new album anyway. Personally, I was intrigued by it so much that I decided to dedicate today's article to it. I had just finished reading a very old occult book and this morning everything outside was shrouded in a bloody mist. It all came together with the music to create an unforgettable experience. It was very pleasant for me to talk to the undead again after some time, swaying to the rhythm and looking for dark places to hide from the light. "Warping Structure" is a record that is very well written and if like me you like and frequent the underground and visit long abandoned catacombs, don't hesitate a moment. The playing here is real, believable. The Swedes will guide you through the swamps. The bloated bodies of drowned men will be lying around and the smell of decomposing flesh will be in the air. I often wonder where the fear comes from. Is it from our imaginations? From the subconscious? From crazy experiences? I don't know the answer, but what I do know is that if you live in the dark for a long time, your perception of everything changes. Morbid, death doom metal disease from the foggy swamps!


Tracklist:
01. Dread 
02. Warping Structure 
03. Rag 
04. Sworn 
05. Trench Blast 
06. Vermin Firstborn

Black Wound consists of:
Grunts & Low End - W.K
Caustic Strings - D.L
Warhammers - G.M

Artwork by W.K
Produced by W.K and G.M



Share this games :

TWITTER