DEADLY STORM STRÁNKY/PAGES

pátek 7. července 2023

Recenze/review - GUTSLIT - Carnal (2023)


GUTSLIT - Carnal
CD 2023, vlastní vydání

for english please scroll down

Otřel nůž od krve a usmál se. Maso je připraveno. Na starých, dávno zakázaných jatkách se někdy dějí podivné věci. Do zdí je otištěna bolest obětí. Někdy je možno slyšet i jejich nářek. Zaschlá krev, na hácích visí další těla. Zvrácený patolog vyráží na lov každou noc. V opuštěných uličkách se stává predátorem. Hromadný hrob hned vedle jatek je toho jasným důkazem. Ne, tohle není žádný béčkový horor, ale krutá realita, které je velmi podobná atmosféře, kterou můžete potkat i na novém albu indických GUTSLIT.

Fanouškem kapely jsem se stal v roce 2017, když jsem je viděl v Praze na koncertě. Byl to tenkrát neskutečný nářez a z pódia ke mě proudilo velké množství temné a syrové energie. Měl jsem pocit, že jsem zavřený několik metrů pod zemí. Kapele se povedlo dostat na novou nahrávku "Carnal" úplně stejnou atmosféru. Tahle deska vás vyvrhne zaživa!

 

Indové se drží toho, co umí nejlépe. Klasického, tradičního brutálního death metalu ve stylu třeba takových DYING FETUS, MISERY INDEX, NASUM, TERRORIZER, PATHOLOGY, ABORTED, CATTLE DECAPITATION, SUFFOCATION. V jejich podání se potom jedná o tlakovou vlnu, o šílené tsunami, které vás doslova smete. Songy jsou napsány s divokým nadšením, v mnoha momentech mi pánové připomínají rozzuřené krvelačné šelmy. Povedl se zvuk (Mark Lewis - Mixing, Mastering, Prateek Rajagopal - Producer), který je masivní, hutný, zničující a zároveň čitelný. S chutí se dívám i na obal, který mi nejvíc připomíná děsivou příšeru ze zlých nočních můr. Autorem je Kidsquidy. Po formální stránce je tedy vše v absolutním pořádku. Pro mě je ale vždy nejvíc důležitý celkový dojem. A při poslechu téhle desky mám hroznou chuť vzít do rukou nůž a jít naporcovat syrové maso. Songy se mi zadřely postupně pod kůži a v mých představách a fantaziích se odehrávaly jen samé hororové snímky. GUTSLIT dokáží navodit velkou spoustu nihilistických nálad. Jsou krutí, nekompromisní, přesto jsou jejich melodie zapamatovatelné, jasné a zřetelné. Navíc mě opravdu baví "Carnal" poslouchat a rád se k albu vracím. Jeho mocná síla nejlépe vynikne na starých, dávno opuštěných jatkách, na chladných pitevnách nebo na patologii. Hnisavý, krutý a zničující brutální death metal, který vám vyrve všechny vnitřnosti z těla! Pitva se povedla, pacient zemřel!


Asphyx says:

He wiped the blood off the knife and smiled. The meat is ready. Strange things sometimes happen in old, long-banned slaughterhouses. The pain of the victims is imprinted on the walls. Sometimes their cries can be heard. Dried blood, more bodies hanging on hooks. A twisted pathologist goes hunting every night. In the deserted alleys, he becomes a predator. The mass grave next to the slaughterhouse is clear evidence of this. No, this is not a B-horror movie, but a harsh reality that is very similar to the atmosphere you can find on the new album of Indian GUTSLIT.

I became a fan of the band in 2017 when I saw them in concert in Prague. It was an unreal blast back then and there was a lot of dark and raw energy flowing towards me from the stage. I felt like I was locked several meters underground. The band managed to get the same atmosphere on the new record "Carnal". This record will eviscerate you alive!


Indians stick to what they do best. Classic, traditional brutal death metal in the style of such bands as DYING FETUS, MISERY INDEX, NASUM, TERRORIZER, PATHOLOGY, ABORTED, CATTLE DECAPITATION, SUFFOCATION. In their performance it is a pressure wave, a crazy tsunami that literally sweeps you away. The songs are written with wild enthusiasm, in many moments the gentlemen remind me of enraged bloodthirsty beasts. The sound (Mark Lewis - Mixing, Mastering, Prateek Rajagopal - Producer) is massive, dense, devastating and clear at the same time. I'm also looking with relish at the cover art, which reminds me most of a terrifying monster from a bad nightmare. The author is Kidsquidy. Formally, everything is absolutely fine. But the overall impression is always the most important thing for me. And listening to this record makes me want to pick up a knife and go cut up raw meat. The songs gradually got under my skin and in my imagination and fantasies there were only horror images. GUTSLIT can evoke a great deal of nihilistic moods. They are cruel, uncompromising, yet their melodies are memorable, clear and distinct. Plus, I really enjoy listening to "Carnal" and love coming back to the album. Its mighty power is best displayed in old, long-abandoned slaughterhouses, cold autopsy rooms or pathology. Festering, cruel and devastating brutal death metal that will rip all the guts out of your body! The autopsy was successful, the patient died!



about GUTSLIT on DEADLY STORM ZINE:






Track Listing:
1. Son of Sam
3. Bind Torture Kill (feat. Julien Truchan of Benighted)
5. Insidious
6. Body Snatcher
7. Altar of Putridity
8. Primeval


For More Info: