DEADLY STORM STRÁNKY/PAGES

neděle 16. července 2023

Recenze/review - CADAVEROUS STENCH - Cadaverous Stench (2023)


CADAVEROUS STENCH - Cadaverous Stench
EP 2023, vlastní vydání

for english please scroll down

Stalo se to již několikátý den po sobě. Přijdeš ráno na hřbitov, otevřeš rezavou bránu a jsi v šoku. Lebky poházené po zemi, popraskané rakve. Vytrhané náhrobky a kříže, obrácené směrem dolů. Vše uklidíš a zavřeš se přes zlým světem do márnice. Tady, mezi mrtvými je ti dobře. Na město padne tma a stíny se začnou toulat ulicemi. Čekáš na ně, jsi připravený. Nelze je zabít, nelze je zničit. Prokousnou ti hrdlo a staneš se jedním z nich. A ke všemu vám bude hrát nové EP německých maniaků CADAVEROUS STENCH.

Ano, pro tuhle hudbu musíte být podchlazený pod bod mrazu. Teprve potom si jejich syrový, temný a zničující death metal ze staré školy vychutnáte. Jakoby mi někdo podával syrové maso na víku od rakve. Plesnivý zvuk, morbidně krásný obal. Těšíš se na další noc, na další exhumaci hlubokých hrobů. 


Dal jsem si před mnoha lety za úkol podporovat podobné smečky. Musí splňovat několik mých požadavků. Musím jim jejich hudbu věřit, musí se mi líbit zvuk a obal a potom musím cítit ze skladeb opravdovost. Musí mě přikovat na zeď. A u CADAVEROUS STENCH mám pocit, že poslouchám staré poctivé hrobníky, kteří nejen, že rozumí svému řemeslu, ale zároveň hrají od srdce. Je pro mě velmi příjemné se vrátit po časové ose zpět do devadesátých let minulého století. Tenkrát se formoval i můj hudební vkus. Sedával jsem u přehrávače a klaněl se smečkám jako MASSACRE, OBITUARY, PESTILENCE, ASPHYX, ENTOMBED a spoustě dalších. Tihle maniaci to měli, předpokládám, hodně podobné. Kapele se povedlo přenést ducha starých časů do současnosti. A udělali to s elegancí zkušených mistrů v oboru. Je to masakr, u kterého praskají prašivé kosti, pukají lebky a na hřbitově není místo, kde byste se mohli před touhle smrští ukrýt. Kývám se do rytmu, podupávám nohou, rozpustil jsem si své šedivé vlasy a hledám, kde jsou ty nejkrásnější zombie. Přiznám se bez mučení, že se mi EP "Cadaverous Stench" líbí po všech stránkách. Má v sobě drive, sílu, pradávnou energii, kterou můžete posbírat pouze hluboko pod zemí. Hrobku s názvem CADAVEROUS STENCH označte prosím známkou kvality. Doporučuji ji já, všichni nemrtví i démoni temnoty. Až se jednou rozpadnete v prach, tak určitě má slova potvrdíte. Stalo se to již několikátý den po sobě. Přijdeš ráno na hřbitov, otevřeš rezavou bránu a jsi v šoku. Lebky poházené po zemi, popraskané rakve. Vytrhané náhrobky a kříže, obrácené směrem dolů. Teď už vím proč! Morbidně prašivý death metal staré školy, u kterého vám odpadne všechno maso z těla! 


Asphyx says:

It happened for several days in a row. You get to the cemetery in the morning, open the rusty gate and you're shocked. Skulls strewn on the ground, cracked coffins. Tombstones and crosses ripped out, turned upside down. You clean it all up and shut yourself away in the morgue. Here, among the dead, you're comfortable. Darkness falls over the city and shadows begin to wander the streets. You wait for them, you're ready. You can't kill them, you can't destroy them. They will bite your throat and you will become one of them. And to top it all off, the new EP from German maniacs CADAVEROUS STENCH will be playing.

Yes, you have to be hypothermic for this music. Only then will you enjoy their raw, dark and devastating old school death metal. It's like someone handed me raw meat on a coffin lid. Moldy sound, morbidly beautiful cover art. You look forward to another night, another exhumation of deep graves.



I made it my mission many years ago to support similar packs. They must meet several of my requirements. I have to believe in their music, I have to like the sound and the cover art, and then I have to feel the songs are genuine. They have to drive me up the wall. And with CADAVEROUS STENCH, I feel like I'm listening to honest old gravediggers who not only understand their craft, but also play from the heart. It's very nice for me to go back in time to the 1990s. My musical tastes were formed then too. I used to sit in front of the record player and bow down to packs like MASSACRE, OBITUARY, PESTILENCE, ASPHYX, ENTOMBED and many more. These maniacs were, I suppose, very similar. The band managed to bring the spirit of the old days to the present. And they did it with the elegance of experienced masters in the field. It's a massacre that cracks mangy bones, cracks skulls, and there's no place in the cemetery where you can hide from the carnage. I sway to the rhythm, tapping my foot, letting my grey hair down and looking for where the most beautiful zombies are. I will admit without torture that I like the "Cadaverous Stench" EP in every way. It has a drive, a power, an ancient energy that you can only muster deep underground. Please mark the tomb called CADAVEROUS STENCH with a quality mark. I recommend it to myself, all undead and demons of darkness. Once you crumble into dust, you will surely confirm my words. It's happened several days in a row. You come to the cemetery in the morning, open the rusty gate and you're shocked. Skulls strewn on the ground, cracked coffins. Tombstones and crosses ripped out, turned upside down. Now I know why! Morbidly dusty old school death metal that makes all the flesh fall off your body!



Tracklist:
01. Cadaverous Stench 
02. Sadistic Possesion 
03. Sickness Unleashed 
04. On A Night Path