DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 18. června 2023

Recenze/review - THE BLEEDING - Monokrator (2023)


THE BLEEDING - Monokrator
CD 2023, Redefining Darkness Records

for english please scroll down

Stovky starých zpuchřelých kostí jsou smíchány s čerstvým masem. Po zemi se povalují jako nějaké ošklivé loutky kusy těl a všude se vznáší neskutečný zápach. Popraskané rakve, někteří mrtví se tváří, jako bych narušil jejich klid. Výbuch nastal včera a nikdo zatím neví proč. Vše uvedu do původního stavu, sednu si a uslyším tiché hlasy. Nejdřív si myslím, že jsou jenom v mé hlavě, ale po nějaké době vím, že se děje něco divného. Hodně divného. Další výbuch v márnici následoval hned další noc. Když jsem opět poslouchal novou desku britských maniaků THE BLEEDING.

Ta je opravdu až po okraj narvaná třaskavým death thrash metalem. Jedná se přesně o takový ten druh hudby, kterou když potkáte poprvé, tak si neklidně podupáváte nohou, abyste u třetího songu začali skákat po pokoji a uspořádali si svůj vlastní mosh-pit. Pánové se letos vrátili se svým třetím dlouhohrajícím albem "Monokrator", které vám doslova vybuchne v rukou i ve vaší hlavě. 


Na "Monokrator" najdeme vysokooktanový mix šílených riffů, zběsilého vokálu (který v určitých momentech připomíná mistry Steveho Souzu z EXODUS i Chucka Schuldinera z DEATH zároveň) a zničujících bicí. Hudbu můžeme popsat jako druh metalového masakru, který vám vystřelí mozek z hlavy. Přiznám se bez mučení, že se pro mě stala nahrávka ihned jednou z nejposlouchnějších. Mám rád, když ze skladeb cítím energii, tlak a sílu. THE BLEEDING jsou nekompromisní, suroví, ale nezapomínají ani na melodie.. Výsledkem je koktejl, který když ochutnáte, tak se rozpadnete na tisíc kousků. Skvělé je vlastně vše - masivní, ostrý zvuk (Ronnie Björnström - Producer, Mixing, Mastering), majestátní obal od mého oblíbeného malíře Juanja Castellana i produkce (Tasos Tzimorotas). Britové vás zničí ve stylu SODOM, KREATOR, MORBID ANGEL, SEPULTURA, SLAYER, DEATH, SOLSTICE, MALEVOLENT CREATION. A udělají to elegantně a se zkušenostmi starých mistrů. Vždycky jsem si představoval, jaké to musí být, když se někdo odpálí. Teď už to vím já, i dávno mrtvá těla v naší márnici. Pánové na to jsou ostře, nekompromisně a neberou si žádné servítky. Za mě osobně nelze jinak, než jejich novinku hodnotit velmi vysoko a doporučovat ji všem, kteří jsou stejně prokletí jako já. Výbuch nastal včera a všichni už dávno víme, proč. Posloucháme totiž desku "Monokrator" stále dokola. Absolutně devastující thrash death metal ze staré školy, který vás roztrhá na kusy! Masakr v márnici!


Asphyx says:

Hundreds of old rotten bones are mixed with fresh meat. There are pieces of bodies lying on the ground like ugly puppets, and an unbelievable smell is everywhere. Cracked coffins, some of the dead look as if I've disturbed their peace. The explosion happened yesterday and no one knows why. I restore everything to its original state, sit down, and hear quiet voices. At first I think they're just in my head, but after a while I know something strange is going on. Very strange. Another explosion in the morgue the very next night. Listening again to the new album from British maniacs THE BLEEDING.

It really is packed to the brim with shattering death thrash metal. This is exactly the kind of music that when you first encounter it, you stomp your foot restlessly, only to start jumping around the room and arranging your own mosh-pit by the third song. The gentlemen returned this year with their third full-length album, "Monokrator", which will literally explode in your hands and your head.


On "Monokrator" we find a high-octane mix of insane riffs, frenzied vocals (which at certain moments recall the masters Steve Souza from EXODUS and Chuck Schuldiner from DEATH at the same time) and devastating drums. The music can be described as a kind of metal carnage that will blow your brains out. I will admit without torture that the record immediately became one of the most listenable for me. I like to feel the energy, pressure and power from the songs. THE BLEEDING are uncompromising, raw, but they don't forget about the melodies... The result is a cocktail that when you taste it, you'll break into a thousand pieces. In fact, everything is great - the massive, crisp sound (Ronnie Björnström - Producer, Mixing, Mastering), the majestic cover artwork by my favorite painter Juanjo Castellano and the production (Tasos Tzimorotas). The Brits will destroy you in the style of SODOM, KREATOR, MORBID ANGEL, SEPULTURA, SLAYER, DEATH, SOLSTICE, MALEVOLENT CREATION. And they will do it elegantly and with the experience of the old masters. I've always imagined what it must be like when someone blows up. Now I know, even the long-dead bodies in our morgue. The gentlemen are sharp, uncompromising and take no guff. For myself, I can't help but rate their novelty very highly and recommend it to all who are as cursed as I am. The explosion happened yesterday and we all know why. Because we've been listening to "Monokrator" over and over again. Absolutely devastating old school thrash death metal that will tear you apart! Massacre in the morgue!


Recenze/review - THE BLEEDING - Morbid Prophecy (2019):
Share this games :

TWITTER