DEADLY STORM STRÁNKY/PAGES

úterý 2. května 2023

Recenze/review - DEFILED - The Highest Level (2023)


DEFILED - The Highest Level
CD 2023, Season of Mist

for english please scroll down

Býval to takový hodný chlap. Všem pomáhal a usmíval se. Pak se něco stalo, něco v něm umřelo. Začal vnímat temnotu, která je všude kolem. Ukrýval se před světlem, chtěl být sám. Jakoby v sobě měl nějakého vetřelce, červa, který kousal jeho vnitřnosti. Zkažená krev, pokřivená mysl. Vzal do rukou sekyru a šel ven. Zůstala po něm jenom spálená země a hromady mrtvých těl. Na film jsem se dodíval po půlnoci a nechtělo se mi spát. Potřeboval jsem hudbu, která vstoupí mezi mé noční můry.

Japonské DEFILED není nutné představovat. Jedná se přesně o takový ten druh kapely, na které je vždy spolehnutí. I letos dostanete pořádnou porci zničujícího smrtícího kovu. S parádním, masakrujícím zvukem, s obalem, na kterém je démon z podzemí. A nebo šílenec z úvodu dnešního článku. "The Highest Level" doporučuji poslouchat  v chladu a ve tmě.


Tahle kapela se s ničím nepáře, rovnou útočí. Pomocí ostrých, divokých a vzteklých riffů, drtivých bicích a mocného vokálu. Zároveň, a proto mám tuhle smečku tolik rád, si zachovává syrovost a surovost. Stále jsou to maniaci, jejichž síla nejvíce vynikne v malém klubu někde hluboko pod zemí. Songy mají vzteklou, zběsilou atmosféru, nezapomíná se ale ani na nahrubo nasekanou tmu. Když "The Highest Level" poslouchám, mám pocit, že se v mém pokoji ochladilo o několik stupňů. Najednou jsem na patologii a na stolech leží těla v různém stádiu rozkladu. Beru do rukou skalpel a při další skladbě se vyděsím. Jedna mrtvola si totiž sedne a poprosí mě, abych pokračoval dál. Přehrávám album stále dokola a k ránu už tančíme úplně všichni. Mrtví i živí, všichni v jednom mosh-pitu, si užíváme špínu a hnis, které ze songů doslova odkapávají. Smrt je tu s námi, je všude přítomná. Je v každém riffu, v každém úderu bicích. Troufám si tvrdit, že se DEFILED povedlo opět nahrát skvělou desku. Je silná, masivní a určitě se bude líbit fanouškům třeba takových MORBID ANGEL, CRONOS, DYING FETUS, MONSTROSITY, BRUTALITY ale i třeba POSSESSED, DEATH. Těch vlivů je hodně a výsledkem je originální smrtící kov, který se vám zadře hluboko pod kůži. Býval to takový hodný chlap. Všem pomáhal a usmíval se. Pak se něco stalo, něco v něm umřelo. Začal vnímat temnotu, která je všude kolem. Jsem na tom hodně podobně, jenom s tím rozdílem, že já nevezmu do rukou sekyru. Místo toho si narvu pod tlakem do mozku novinku "The Highest Level", která je vynikající všech stránkách. Morbidní, zničující death metal, který je plný vzteku a hněvu! Masakr lidské mysli!


Asphyx says:

He used to be such a nice guy. He helped everybody and smiled. Then something happened, something inside him died. He started to feel the darkness that was all around him. He hid from the light, he wanted to be alone. It was like he had an intruder inside him, a worm that was biting his insides. Corrupted blood, twisted mind. He picked up the axe and went outside. All that was left was scorched earth and piles of dead bodies. I watched the movie after midnight and I didn't want to sleep. I needed music to enter my nightmares.

Japanese DEFILED needs no introduction. They are exactly the kind of band that can always be counted on. This year you get a good helping of devastating death metal as well. With an awesome, butchering sound, with a cover that features a demon from the underground. Or the madman from the opening of today's article. I recommend listening to "The Highest Level" in the cold and dark.


This band doesn't argue with anything, they just attack. With sharp, fierce and angry riffs, crushing drums and powerful vocals. At the same time, and that's why I love this pack so much, it retains its rawness and rawness. They are still maniacs whose power is most evident in a small club somewhere deep underground. The songs have an angry, frantic atmosphere, but the rough-hewn darkness is not forgotten. Listening to "The Highest Level", I feel like my room has cooled down a few degrees. Suddenly I'm in pathology, and there are bodies in various stages of decomposition on the tables. I pick up the scalpel and the next song, I get scared. One corpse sits up and asks me to continue. I play the album over and over and by morning we're all dancing. Dead and alive, all in one mosh-pit, we enjoy the filth and pus that literally drips from the songs. Death is with us, it's everywhere. It's in every riff, every drum beat. I dare say that DEFILED have managed to make a great record again. It's strong, massive and will definitely appeal to fans of such bands as MORBID ANGEL, DYING FETUS, MONSTROSITY, BRUTALITY but also POSSESSED, DEATH. There are a lot of influences and the result is an original death metal that digs deep under your skin. He used to be such a nice guy. He helped everybody and smiled. Then something happened, something inside him died. He began to sense the darkness that was all around him. I'm much the same way, except I don't pick up an axe. Instead, under pressure, I'm going to shove a new song into my brain, "The Highest Level", which is excellent all round. Morbid, devastating death metal that is full of rage and anger! A massacre of the human mind!



Recenze/review - DEFILED - Infinite Regress (2020):


Tracklist:
01. Off-Limits 
02. Stealth 
03. The Highest Level 
04. Entrapped 
05. The Status Quo 
06. Warmonger 
07. Demonization 
08. Inquisition 
09. Madness Accelerated 
10. Only The Strongest Survive 
11. Delusion 
12. The Last Straw 
13. Red World 
14. The Requiem 
15. The Speech