DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 2. května 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - DEATHGRAVE - It's Only Midnight (2023)

Recenze/review - DEATHGRAVE - It's Only Midnight (2023)


DEATHGRAVE - It's Only Midnight
CD 2023, Tankcrimes

for english please scroll down

Nad městem se začal vznášet černý mrak. Dokonce ustoupil na nějaký čas i smog, který se objevoval v ulicích poslední roky. Toxické prostředí, nenávist a frustrace. Psychologové vše přisuzovali sociálním sítím, ale nebyla to pravda. Zlo čekalo v každém z nás dlouhé roky. Hlodalo v našich vnitřnostech jako červ. Mokvající vřed, který jednou musel prasknout. Z rány vytéká hnis a přidáš se k prokletému davu. Řveš z plných plic a posloucháš novou desku amerických maniaků DEATHGRAVE.

Kapela letos přichází se svým druhým dlouhohrajícím albem "It's Only Midnight". Je po okraj narvané špínou, vztekem a zkaženou krví. Členem smečky je Greg Wilkinson z AUTOPSY a i ostatní muzikanti jsou zkušení bardi, kteří moc dobře vědí, jak hrát poctivý a surový death grindcore. Venku začalo rabování a falešní proroci se usmívají. 

 

Kapela vám rozdrtí všechny kosti v těle takovým tím prašivým způsobem, který máme my, staří fanoušci tolik rádi. Pánové útočí napřímo, bez kompromisů a zbytečností. Syrový zvuk, spousta morbidních nápadů a smradlavý odér, známý z opuštěných jatek. Tady se hraje od srdce, upřímně. DEATHGRAVE vás rozemelou na prach, zničí a pohřbí zaživa. Nezapomínají ale ani na temnou a chladnou atmosféru, jsou jako rozjetý vlak, který směřuje rovnou do pekla. Zvukově je nahrávka velmi dobře ošetřena. Mokvá, pálí a žhne, vypálí vám cejch do vašich dávno zbytečných těl. Všechno kolem hoří a Smrt se Satanem se usmívají. Mají důvod. Hraje se zde i pro ně a pro všechny prokleté. Osobně se mi na albu asi nejvíc líbí takový ten těžko popsatelný a definovatelný drive a feeling. Jako když otevřete prašivou rakev a hned víte, s kým máte tu čest. S reálným, absolutně zničujícím smrtícím metalem, ukovaným z té nejkvalitnější oceli. Poslouchat "It's Only Midnight" je jako srážka s náklaďákem jedoucím do kafilerie. Z riffů odkapává černá krev a bicí vám vymlátí mozek z hlavy. Takhle nějak si představuji konec světa. Pokud máte rádi kapely jako EXHUMED, CARCASS, NAPALM DEATH, AUTOPSY, REPULSION, TERRORIZER, IMPALED, neváhejte ani chvilku. Album se mi vypálilo do mozku jako cejch. Tohle je totální masakr s podmanivou atmosférou ze starých časů. Vynikající záležitost! Temné death grindové ozvěny z morbidní patologie!


Asphyx says:

A black cloud began to hover over the city. Even the smog that had been lingering in the streets for the last few years had receded for a while. The toxic environment, the hatred and frustration. Psychologists attributed it all to social media, but it wasn't true. The evil has been waiting in all of us for years. Gnawing at our insides like a worm. A festering ulcer that was bound to burst one day. The wound oozes pus and you join the damned crowd. You scream at the top of your lungs and listen to the new album from American maniacs DEATHGRAVE.

The band comes out with their second full-length album "It's Only Midnight" this year. It's packed to the brim with filth, rage and bad blood. Greg Wilkinson from AUTOPSY is a member of the pack and the other musicians are also experienced bards who know very well how to play honest and raw death grindcore. Outside, the looting has begun and the false prophets are smiling.


The band will crush every bone in your body in that mangy way that we old fans love so much. Gentlemen strike straight, without compromise and uselessness. A raw sound, lots of morbid ideas and a stinking stench familiar from abandoned slaughterhouses. Here, they play from the heart, sincerely. DEATHGRAVE will grind you to dust, destroy and bury you alive. But they don't forget the dark and cold atmosphere, they are like a runaway train heading straight to hell. Sound-wise, the recording is very well treated. Wet, burning and glowing, it burns a mark into your long-useless bodies. Everything is on fire and Death and Satan are smiling. They have a reason. It's played here for them and for all the damned. Personally, I think what I like most about the album is the kind of hard to describe and define drive and feeling. It's like when you open a dusty coffin and you immediately know who you're dealing with. Real, absolutely devastating death metal, forged from the finest steel. Listening to "It's Only Midnight" is like hitting a truck going to the rendering plant. The riffs drip black blood and the drums will beat your brains out. That's how I imagine the end of the world. If you like bands like EXHUMED, CARCASS, NAPALM DEATH, AUTOPSY, REPULSION, TERRORIZER, IMPALED, don't hesitate a moment. The album is burned into my brain like a brand. This is total carnage with a captivating atmosphere from the old days. Excellent stuff! Dark death grind echoes of morbid pathology!



Tracklist:
01. Ant Baby 
02. On All Fours 
03. Tony’s Deli 
04. Sewer Runs Through Her 
05. The Resigned 
06. Resure’wreck’ed 
07. Rats Are Back 
08. Slurring Sermons 
09. Your Rules Are Here 
10. Scratch, Sniff, Peel, Snack 
11. Lonely Streets 
12. Atomic Narcotic Withdrawal

band:
Andre - vocals
Fern - bass
Greg - guitar
Clint - drums



Share this games :

TWITTER