DEADLY STORM STRÁNKY/PAGES

neděle 9. dubna 2023

Recenze/review - ROTTEN SOUND - Apocalypse (2023)


ROTTEN SOUND - Apocalypse
CD 2023, Season of Mist

for english please scroll down

Obličeje ozářené obrazovkami. Lidé v ulicích hltají zcela zbytečné informace. Nakupují hlouposti, sdílejí své pocity, které nikoho nezajímají. Musíš být krásný a dokonalý. Jinak spáchej sebevraždu! Mohli jsme dávno létat na dovolenou na Měsíc a místo toho po sobě střílíme ve válkách. Apokalypsa dávno začala v našich hlavách. Těla bez duše bloudící ulicemi. Živé zombie.

Někdy ráno vstanu a mám vztek. Chce se mi vzít do rukou kladivo a jít něco zničit. Naštvaní řidiči na silnici. Frustrované matky, které přenášejí svůj vztek na děti. Poslední roky na podobné věci existuje už jenom jeden jediný lék. Hudba. Finští ROTTEN SOUND jsou legenda, která má za sebou obrovský kus práce. Stále neztratili drive a sílu. Touhu ničit. Tohle je grindcore přesně podle mého gusta! Masakr jak má být!


Pánové opět neznají slitování. Žádné kompromisy, žádné zbytečnosti. Jedná se stále o smečku vzteklých grind coreových psů, kteří vás roztrhají na kusy. Novinka je hnisem, hozeným do ksichtu všem zasraným politikům, lhářům, šéfům bez svědomí, debilům na sociálních sítích. Má v sobě nakumulovaný vztek a činěno je tak přesně tím neodolatelným způsobem, jakým to umí jenom ROTTEN SOUND. Pokud máte rádi jejich kolegy NASUM a GADGET, tak se vám samozřejmě bude líbit i novinka "Apocalypse". Je po okraj narvaná dobrými skladbami a obsahuje v sobě velkou spoustu dobrých nápadů. Zároveň si v sobě zachovává dravost, rebelii a neurvalost. Až vás zase jednou popadne vztek na celý svět, tak už víte, co si máte pustit. Pánové vám totiž propláchnou mozek kyselinou a vyčistí vaše myšlenky. Na tuhle smečku je spolehnutí. Představte si prázdnou silnici, rychlou jízdu v noci a náklaďák, se kterým se setkáte v protisměru. Prolétnete předním sklem a budete mít do krve pořezaný obličej. Upadnete do příkopu a budete vypadat jako bezvládná loutka. Nenapadá mě lepší přirovnání. V tomhle případě totiž platí více než kdy jindy, že je lepší poslouchat, než o muzice psát. V dnešní době, kdy lidé nečtou, to platí o to víc. Obličeje ozářené obrazovkami. Lidé v ulicích hltají zcela zbytečné informace. Nakupují hlouposti, sdílejí své pocity, které nikoho nezajímají. Zapalte ohně! Poslouchejte "Apocalypse". Totální grindcoreový masakr, který nezná slitování! 


Asphyx says:

Faces illuminated by screens. People in the streets devouring completely useless information. They buy stupid stuff, share their feelings that nobody cares about. You must be beautiful and perfect. Otherwise, commit suicide! We could have flown to the moon on vacation a long time ago and instead we're shooting at each other in wars. The apocalypse started in our heads a long time ago. Bodies without souls wandering the streets. Living zombies.

Sometimes I get up in the morning and I'm angry. I want to pick up a hammer and go destroy something. Angry drivers on the road. Frustrated mothers who take their anger out on their children. In recent years, there's only one cure for this kind of thing. Music. Finland's ROTTEN SOUND are a legend with a huge body of work behind them. They still haven't lost their drive and power. The desire to destroy. This is grindcore to my taste! Massacre as it should be!


Once again, the gentlemen show no mercy. No compromise, no uselessness. This is still a pack of rabid grindcore dogs that will tear you apart. The novelty is pus thrown in the face of all the fucking politicians, liars, bosses with no conscience, assholes on social media. It has an accumulated rage and it does so in the irresistible way that only ROTTEN SOUND can. If you like their colleagues NASUM and GADGET, you will of course like the new album "Apocalypse". It is packed to the brim with good songs and contains a great deal of good ideas. At the same time, it retains a predatory, rebellious and rambunctious quality. When you get angry at the world again, you know what to listen to. The gentlemen will flush your brain with acid and clear your thoughts. You can count on this pack. Imagine an empty road, driving fast at night, and a truck coming at you from the opposite direction. You'll fly through the windshield and your face will be slashed to a bloody pulp. You'll fall into a ditch and look like a lifeless puppet. I can't think of a better analogy. Because in this case, more than ever, it's better to listen than to write about music. In these days when people don't read, that's even more true. Faces lit up by screens. People on the streets devouring completely useless information. They buy stupid stuff, share their feelings that nobody cares about. Light the fires! Listen to "Apocalypse". A total grindcore massacre that knows no mercy!



Minirecenze/minireview - ROTTEN SOUND - Abuse to Suffer (2016):
https://www.deadlystormzine.com/2016/03/minirecenzeminireview-rotten-sound.html


Tracklist:
01. Pacify 
02. Equality 
03. Sharing 
04. Apocalypse 
05. Suburban Bliss 
06. Renewables 
07. Newsflash 
08. Digital Bliss 
09. True And False 
10. Denialist 
11. Nothingness 
12. Fight Back 
13. Patriots 
14. Ownership 
15. Science 
16. Empowered 
17. Breach 
18. Inflation

Line-up:
Mika Aalto - guitars
Matti Raappana - bass and backing vocals
Sami Latva - drums
Keijo Niinimaa - lead vocals