DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 11. dubna 2023

Recenze/review - KRUELTY - Untopia (2023)


KRUELTY - Untopia
CD 2023, Profound Lore Records

for english please scroll down

Přikovaný ke zdi. V malé kobce, hluboko pod zemí. Bez vody, bez jídla. Žádné světlo, jenom bolest a tma. Mučené tělo, mysl roztříštěná na tisíc kousků. Blízkost smrti si cítil každý den. Krysí oči, čekající, až zemřeš. Staneš se potravou, umírat budeš pomalu. Modlíš se, ale odpovědi nepřicházejí. Těšíš se na druhou stranu, na onen svět. Místo toho tě zachrání a ty v naději vylezeš ven. Reálný svět je ještě horší, než tvé nejděsivější noční můry.

Muzika japonských KRUELTY je absolutně shnilá, nihilistická a opravdu připomíná plesnivou kobku, do které vás zavřou, abyste v ní trpěli. Kombinace starého death metalu, doomu a hardcore vás přikove na zeď a zničí vás. Připomíná starou chorobu, která se vrátila, aby vás nakazila. Doporučuji poslouchat v chladu a ve tmě. 


Dějiny násilí jsou stejně staré, jako lidstvo samo. KRUELTY to moc dobře vědí a povedlo se jim to narvat do skladeb. Žádné kompromisy, žádné zbytečnosti. Jenom syrový a surový zvuk, ozvěny ze záhrobí. Toulám se v podzemí více než třicet let. Rád a často ochutnávám shnilé maso. Pro album "Untopia" jsem musel do špinavé stoky, do nekonečných chodeb. Našlapoval jsem opatrně, kolem se smály krysy a v odpadcích se válely zbytky lidských bytostí. Někam sem, do absolutní tmy a beznaděje, Japonci patří a zde musela nahrávka vznikat. Líbí se mi, že pánové a dáma hrají upřímně, poctivě, opravdově. Věřím jim každý tón, každou notu. Cítím pach rozkládajících tkání. Hudba se mi dostala hluboko do vnitřností. Pálí mě břicho, hlava je v jednom ohni. Došlo k vzájemnému přenosu šílených emocí, mezi mnou a kapelou. Tohle je hudba pro všechny, kteří tráví svůj čas ve stínu. Songy jsou napsány velmi neurvale, riffy vám odřežou maso od kostí. Trepanace lebky, "Untopia" na mě působí jako prudký jed. Přikovaný ke zdi. V malé kobce, hluboko pod zemí. Bez vody, bez jídla. Žádné světlo, jenom bolest a tma. Mučené tělo, mysl roztříštěná na tisíc kousků. Blízkost smrti cítím každý den. Poslouchám totiž letošní novinku maniaků KRUELTY a neskutečně si ji užívám. Doporučuji všem, kteří mají tento styl rádi. Nahrávka je vybroušená k dokonalosti. Jako špinavý drahokam. Pořádně shnilá porce death doom hardcoreového masa! Nechte si chutnat!


Asphyx says:

Chained to the wall. In a small dungeon, deep underground. No water, no food. No light, just pain and darkness. Body tortured, mind shattered into a thousand pieces. You felt the proximity of death every day. Rat eyes, waiting for you to die. You'll become food, you'll die slowly. You pray, but no answers come. You look forward to the other side, to the next world. Instead, they save you and you crawl out in hope. The real world is even worse than your worst nightmares.

The music of Japan's KRUELTY is absolutely rotten, nihilistic, and truly reminiscent of a moldy dungeon that they lock you in to suffer. The combination of old death metal, doom and hardcore will nail you to the wall and destroy you. It's like an old disease that's come back to infect you. I recommend listening in the cold and dark.


The history of violence is as old as humanity itself. KRUELTY know this very well and they have managed to cram it into their songs. No compromises, no uselessness. Just a raw and raw sound, echoes from beyond the grave. I've been roaming the underground for over thirty years. I like and often taste rotten meat. For the album "Untopia" I had to go into the dirty sewers, into the endless corridors. I stepped carefully, rats laughed around me, and the remains of human beings lay in the garbage. This is where the Japanese belong, in absolute darkness and despair, and this is where the record had to be made. I like the fact that the gentlemen and the lady play sincerely, honestly, genuinely. I trust them with every note, every note. I can smell the decaying tissues. The music gets deep into my gut. My stomach burns, my head is on fire. There's a mutual transfer of crazy emotions between me and the band. This is music for those who spend their time in the shadows. The songs are written very crudely, the riffs will cut the flesh from your bones. Skull-shaking, "Untopia" is like a violent poison. Chained to the wall. In a small dungeon, deep underground. No water, no food. No light, only pain and darkness. A tortured body, a mind shattered into a thousand pieces. I can feel the nearness of death every day. I'm listening to this year's new release from the maniacs KRUELTY and I'm enjoying it immensely. I recommend it to everyone who likes this style. The recording is polished to perfection. Like a dirty gem. A really rotten portion of death doom hardcore meat! Enjoy!




Tracklist:
01. Unknown Nightmare 
02. Harder Than Before 
03. Burn The System 
04. Reincarnation 
05. Maze Of Suffering 
06. Manufactured Insanity 
07. Untopia



Share this games :

TWITTER