DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 5. února 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - MEMORIAM - Rise to Power (2023)

Recenze/review - MEMORIAM - Rise to Power (2023)


MEMORIAM - Rise to Power
CD 2023, Reaper Entertainment

for english please scroll down

Záblesky ve tmě. Zmrzlá krev. Musíme pochodovat dál. Nekonečný řetěz zabíjení nelze přerušit. Jsem vrah a nebo jenom plním rozkazy? Odpověď už nikdy nedostanu. Až se jednou vrátím domů, už nic nebude takové, jako dřív. Dají mi medaile a postaví nám pomník. Pak nám budou nadávat, proklínat nás. Záleží na politice, záleží na tom, jak se překroutí historie a pravda. Sedím na svém vozíku a vzpomínám na své kamarády. Veterán jedné z mnoha válek. Tolik zničených životů. Tolik nenávisti.

Spojení death metalu a války k sobě patří odnepaměti. Dle mého názoru jej dokázali nejlépe znázornit BOLT THROWER. MEMORIAM jsem vždy bral jako takové jejich volné pokračování. Zrovna jsem dokoukal jeden starý dokument. Bylo na čase si pustit i novou desku "Rise to Power". Byl jsem zpět, znovu na bojišti. Jsem moc rád za každé nové album, protože si myslím, že je potřeba stále na válku upozorňovat. V dnešních dnech to platí jako nikdy dříve. 


MEMORIAM pokračují ve svém tažení a opět se jedná o nahrávku, která mě doslova uzemnila. Pánové jsou staří poctiví psi, kteří sice nepřinášejí nic nového, ale to co dělají, tak odvádějí na výbornou. Zvuk, obal, ale hlavně typické a nepřehlédnutelné nápady a rukopis. Také skvělý a velmi naléhavý hlas Karla Willettse, tohle všechno dohromady působí jako buldozer, který před sebou hrne hromadu prašivých kostí. Pod riffy praskají lebky, jsou jako střela, která vám pronikne hlavou. Jsem moc rád, že jsem dostal znovu povolávací rozkaz. Čtu si v knihách, popíjím dobré pivo a podupávám si do rytmu. Skladby mi ihned pronikly do krve a přenesly mě do smradlavých zákopů. "Rise to Power" je albem pro opravdové fanoušky reálné smrti. Na MEMORIAM je vždy spolehnutí. Deska se hrozně příjemně poslouchá. Cítím z ní chlad, tmu, spoustu energie a takovou tu starodávnou poctivost, která se nedá naučit, musíte ji mít v srdci. Tenhle smrtící stroj se valí kupředu a nezná slitování. Zůstává po něm hluboká krvavá brázda. Až zase jednou budeš stát po kolena v bahně, modlit se k bohu a čekat, že každou chvíli zemřeš, přidej hlasitost. Pánové se stále drží toho, co umějí nejlépe a novinku s klidem můžete označit nálepkou té nejvyšší kvality. Jednou po nás zbydou jenom tisíce křížů. Ve válce nakonec nikdo nevyhraje, jenom MEMORIAMDeath metalový bombardér znovu vzlétl! Absolutně zničující kobercový nálet!


Asphyx says:

Flashes in the dark. Frozen blood. We must march on. The endless chain of killing cannot be broken. Am I a killer or am I just following orders? I'll never get the answer. Once I return home, nothing will be the same. They'll give me medals and erect a monument to us. Then they'll call us names, curse us. It depends on politics, it depends on how history and truth are twisted. I'm sitting in my wheelchair, thinking of my friends. A veteran of one of many wars. So many lives destroyed. So much hate.

The combination of death metal and war has always belonged together. In my opinion it was best represented by BOLT THROWER. I always took MEMORIAM as a kind of a free continuation of them. I just finished watching an old documentary. It was time to listen to the new album "Rise to Power". I was back, back on the battlefield again. I'm very happy for every new album, because I think we need to keep bringing attention to the war. That's as true as ever these days.


MEMORIAM continue their campaign and once again this is a record that literally grounded me. The gentlemen are honest old dogs who don't bring anything new, but what they do they do perfectly. The sound, the cover, but most of all the typical and unmissable ideas and handwriting. Also the great and very insistent voice of Karl Willetts, all of this together makes it sound like a bulldozer that is throwing a pile of scabs in front of it. Skulls crackle under the riffs, they're like a missile going through your head. I'm so glad I've been re-called. I'm reading in my books, drinking a good beer and stomping to the beat. The songs immediately penetrated my blood and transported me to the stinking trenches. "Rise to Power" is an album for true fans of real death. MEMORIAM can always be counted on. The album is terribly pleasant to listen to. I can feel the coldness, the darkness, a lot of energy and that old-time honesty that you can't teach, you have to have it in your heart. This death machine is rolling forward and it knows no mercy. It leaves a deep bloody furrow. The next time you're knee deep in mud, praying to God and expecting to die at any moment, turn up the volume. The gentlemen still stick to what they do best, and you can safely label the new release of the highest quality. Someday we'll only have thousands of crosses left. In the end, nobody wins the war but MEMORIAM. The death metal bomber has taken off again! An absolutely devastating carpet bombing raid!


about MEMORIAM on DEADLY STORM ZINE:








Tracklist:
01. Never Forget, Never Again (6 Million Dead)
02. Total War
03. I Am The Enemy
04. The Conflict Is Within
05. Annihilation's Dawn
06. All Is Lost
07. Rise To Power
08. This Pain

band:

Frank Healy - Bass
Scott Fairfax - Guitars
Karl Willetts - Vocals
Spikey T. Smith - Drums



Share this games :

TWITTER