DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 23. prosince 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - REBEL SOULS - Dawn of Depravity (2022)

Recenze/review - REBEL SOULS - Dawn of Depravity (2022)


REBEL SOULS - Dawn of Depravity
CD 2022, Blood Fire Death

for english please scroll down

Stává se to už pravidlem. Každou noc sestupuji dolů do podzemí, do staré márnice. Je hluboká noc a zdánlivý klid. Vždycky se jedna proudí. Posadí se, zaskřehotá a vycení zuby. Jako nějaké monstrum, jako příšera z dávných dob. Má to ale několik podmínek. Musí být tma a musí k tomu hrát surový a syrový death metal. Třeba takový, jaký hrají maniaci REBEL SOULS. Kapela, které přesně pochopila, o čem je reálná smrt.

Smečka původem z Německa, která přesídlila do Španělska, má na svém kontě několik demonahrávek a jedno dlouhohrající album z roku 2017 ("The Forces of Darkness"). Letos se pánové vrátili, aby vás znovu pohřbili zaživa. Novinka řeže jako čerstvě nabroušený skalpel.


"Dawn of Depravity" je dokonalou esencí brutality, chladu, temnoty a šílenství. Volně inspirováno třeba takovými CANNIBAL CORPSE, MONSTROSITY, DISINTER, DEICIDE, BOLT THROWER. V rychlejších, nasekaných pasážích, lze zaslechnou i vlivy SLAYER. REBEL SOULS jsou přesně tím druhem kapely, u které nebudete přemýšlet. Žádné kompromisy, žádné zbytečnosti. Zásah přímo do srdce. Čistý průstřel lebky. Skladby jsou napsány velmi dobře, uvěřitelně, s pověstnou silou a energií. Zadřou se vám pod kůži, vypálí vám mozek a vy budete sedět a zírat do zdi. Kolem se budou kývat zombie, protože u téhle hudby to ani jinak nejde. REBEL SOULS jsou pro mě velkým překvapením. Oceňuji, že si kapela na nic nehraje, útočí přímo, bez slitování. Svět je možná poslední roky zkažený a zlý, ale podobné smečky jsou pro mě jistotou. Záchytným bodem ve vesmíru. Rád se k albu vracím, poslouchám je stále dokola, dokud mě nebolí hlava. Existuje už jenom stará márnice, spousta mrtvých i nemrtvých těl a "Dawn of Depravity". Kapela působí jako parta šílených a zvrácených patologů, kteří své touhy vyjádřili hudbou. Troufám si tvrdit, že se nahrávka opravdu povedla. Desku lze s klidem označit známkou vysoké kvality. Zničující, nekompromisní death metalový masakr v márnici!


Asphyx says:

It's becoming the norm. Every night I go down to the underground, to the old morgue. It's deep night and seemingly quiet. There's always one flowing. She sits up, grits her teeth. Like a monster, a monster from the old days. But it has a few conditions. It has to be dark, and it has to be raw, raw death metal. Like the maniacal REBEL SOULS. A band who understand exactly what real death is all about.

Originally from Germany, the pack has relocated to Spain and has several demos and one full-length album from 2017 ("The Forces of Darkness"). This year the gentlemen are back to bury you alive again. The new one cuts like a freshly sharpened scalpel.


"Dawn of Depravity" is the perfect essence of brutality, coldness, darkness and madness. Loosely inspired by CANNIBAL CORPSE, MONSTROSITY, DISINTER, DEICIDE, BOLT THROWER. In the faster, chopped passages, you can also hear SLAYER influences. REBEL SOULS are exactly the kind of band that won't make you think. No compromises, no uselessness. A hit straight to the heart. A clean shot through the skull. The songs are written very well, believable, with their legendary power and energy. They'll get under your skin, burn your brain and make you sit and stare at the wall. There will be zombies swinging around, because there's no other way to do it with this music. REBEL SOULS are a big surprise for me. I appreciate that the band doesn't play around, they attack directly, without mercy. The world may be a wicked and evil place these days, but packs like this are a sure thing for me. A refuge in the universe. I love coming back to albums, listening to them over and over again until my head hurts. There's just an old morgue, lots of dead and undead bodies, and "Dawn of Depravity". The band comes across as a bunch of insane and twisted pathologists who express their desires through music. I dare to say that the record is really good. The record can be safely described as a mark of high quality. A devastating, uncompromising death metal massacre in the morgue!



Tracklist:
01. Dawn Of Depravity
02. Trophonios
03. Poisoner Of The Harvest
04. Corrupting The Lambs
05. Sea Of Crises
06. Three Thousand Screams
07. Nihil Infinitum
08. Beneath The Veneer
09. Rebel Souls
10. Virulent



Share this games :

TWITTER