DEADLY STORM STRÁNKY/PAGES

středa 21. prosince 2022

Recenze/review - NECROMUTILATOR - Oath of Abhorrence (2022)


NECROMUTILATOR - Oath of Abhorrence
CD 2022, Osmose Productions

for english please scroll down

Poklekněte a modlete se! Starý, krvavý rituál pro vyvolávání Satana začíná! Oběť je připravena. Mladá dívka, co mívala celý život zlé sny. Obětní nůž, nářek a černá mantra, neustále opakovaná dokola. Kosti zavěšené na zdech chřestí do rytmu. Dávno opuštěným hřbitovem zní nová deska italských šílenců NECROMUTILATOR. Stačí několik prvních tónů a nemrtví se probouzejí.

Sedíme s démony u jednoho stolu a užíváme si plesnivé riffy, ošklivé motivy a pach smrti, které jsou ze skladeb cítit. Tahle deska smrdí sírou a pradávnými death, thrash, black metalovými motivy. Oheň zase jednou hoří jasným plamenem! Inferno!


Jsem zavřený v chladné kobce. Kříže směřují k zemi a svěcená voda se vaří. Nedávno se v ní objevila krev. Není divu, novému albu "Oath of Abhorrence" jsem zcela propadl. Připadám si při poslechu jako uhranutý, jako na nějaké tajné seanci. Syrový, prašivý a plesnivý zvuk, děsivý obal, tohle všechno u mě způsobuje stavy podobné těm, které mají prokletí. Šeptám neznámá slova, jsem posedlý ďáblem. Pokud máte rádi smečky jako SODOM, VENOM, SARCÓFAGO, VULCANO, VITAL REMAINS, POSSESSED, tak neváhejte ani chvilku. Jedná se o návrat do dávných dob, kdy se ještě hrálo upřímně a od srdce. Když kapely opravdu věřili v to, co hrají. Oceňuji hlavně nápady, které mě pálí a usadily se mi hluboko v hlavě. Pokaždé, když si desku pustím, ochladí se v mém pokoji o několik stupňů a na město padnou mraky. Toulám se spolu s kapelou podzemím a náš cíl je jasný. Musíme stihnout obřad. Vše je perfektně připraveno, obětí je mnoho a stále jsme nespatřili jeho tvář. Musím přidat hlasitost. Už je tady, poklekněte. Ano, pán temnoty se usmívá a kývá hlavou do rytmu. Hraje se tady hlavně pro něj a pro všechny staré metalové maniaky, kteří ještě nezapomněli, jak má znít opravdová smrt. Dávno opuštěným hřbitovem hraje nová deska italských šílenců NECROMUTILATOR. Stačí několik prvních tónů a nemrtví se probouzejí. Jsem jedním z nich a rouhám se. Spalující, ďábelské black death metalové inferno! 


Asphyx says:

Kneel and pray! The old, bloody ritual for summoning Satan begins! The sacrifice is ready. A young girl who's had bad dreams all her life. A sacrificial knife, a wail and a black mantra repeated over and over again. The bones hanging on the walls rattle to the rhythm. The new album of Italian madmen NECROMUTILATOR sounds through the long-abandoned cemetery. The first few notes are enough to wake the undead.

We sit at the same table with the demons and enjoy the moldy riffs, the ugly themes and the smell of death that can be smelled from the tracks. This record reeks of brimstone and ancient death, thrash, black metal motifs. The fire is burning bright once again! Inferno!


I'm locked in a cold dungeon. The crosses are pointing to the ground and the holy water is boiling. Blood has recently appeared in it. No wonder I've completely fallen for the new "Oath of Abhorrence" album. Listening to it, I feel mesmerized, like I'm at some secret séance. The raw, dusty and moldy sound, the creepy cover art, all of this causes me to have a curse-like state. I whisper unknown words, I'm possessed by the devil. If you like bands like SODOM, VENOM, SARCÓFAGO, VULCANO, VITAL REMAINS, POSSESSED, don't hesitate a moment. This is a return to the old days, when it was still played honestly and from the heart. When bands really believed in what they were playing. I especially appreciate the ideas that burn and settle deep in my head. Every time I put a record on, my room cools down a few degrees and clouds fall on the city. I wander the underground with the band and our destination is clear. We have to make it to the ceremony. Everything is perfectly prepared, the victims are many and we still haven't seen his face. I must turn up the volume. He's here. Take a knee. Yes, the Dark Lord is smiling and nodding his head to the rhythm. It's mostly for him and all the old metalheads who haven't forgotten what real death is supposed to sound like. The new album of Italian madmen NECROMUTILATOR plays through the long abandoned cemetery. Just the first few notes and the undead wake up. I am one of them and I blaspheme. A scorching, diabolical black death metal inferno!


Recenze/review - NECROMUTILATOR - Black Blood Aggression (2019):


Tracklist:
01. Raise The Necroapocalypse
02. Cremation Sorcery
03. Great Lord Of Desecration
04. Altar Of The Final Sodomy
05. Temple Of Execrating Death
06. Baphomet's War Fire
07. Enthroned Upon Megiddo
08. Malevolent Blood