DEADLY STORM STRÁNKY/PAGES

neděle 6. listopadu 2022

Recenze/review - RIPPED TO SHREDS - 劇變 (Jubian) (2022)


RIPPED TO SHREDS - 劇變 (Jubian)
CD 2022, Relapse Records

for english please scroll down

Někdy se ráno probudím a mám vztek. Toužím jenom po tom, vzít do rukou kladivo a rozmlátit nejbližší obrazovku. Stejně z ní vytéká poslední dobou jenom jed a hnus. Popraskané kosti, kus syrového masa, hozeného přímo do ksichtu. Dnes do práce nepůjdu. Uteču za město, na periferii, mezi ostatní prokleté. Pořádá se zde v malém klubu koncert šílenců RIPPED TO SHREDS. Ti přesně pochopili moje současné nálady. Zničit, spálit, pohřbít zaživa. V dobrém death metalu to takhle chodí odjakživa.

My nemusíme nikde nic ničit, my máme hudbu. Ta nám dokáže vyčistit hlavu od zbytečností, uklidnit nás. "劇變 (Jubian)" je jednou z nahrávek, která se mi ihned zadřela pod kůži. Vyhledávám při poslechu temná místa, toulám se v záhrobí. Přidejte hlasitost! Ať lebky pukají tlakem!


Téhle smečce se na našich stránkách věnujeme dlouhodobě (odkazy na recenze a na rozhovor dole pod článkem). Jedná se totiž přesně o ten druh šílenství, kterému jsme kdysi podlehli i my. I letos, za zvuků "劇變 (Jubian)", tančí zombie v divokých rytmech, podobných těm, co kdysi tvořily kapely typu GRAVE, DISMEMBER, ENTOMBED, BOLT THROWER, ENTRAILS, WOMBBATH, TERRORIZER, NAPALM DEATH, BRUTAL TRUTH. Jedná se o třaskavou směs klasického švédského death metalu, grindcore a absolutní smrti. Skladby jsou napsány takovým způsobem, že mám opravdu sto chutí vzít do rukou ocelovou palici a vyrazit do ulic. Deska má na mě zcela devastující a absolutně zničující účinek. RIPPED TO SHREDS nepředkládají ale jenom masakr. Nalezneme zde i spoustu zajímavých chladných momentů. Co se týká zvuku, obalu, produkce, vše je v nejlepším pořádku. Riffy jsou náležitě ostré, mokvající, morbidní. Vokál připomíná pradávnou bestii. Mě osobně se ale nejvíc líbí drive a síla, které na mě pánové přenesli jako nějakou zlou a ošklivou chorobu. Pokud máte jako já rádi hudbu z prašivých katakomb, tak neváhejte ani chvilku. Smrt čeká za každým rohem. Alespoň při setkáních s "劇變 (Jubian)". Surové, syrové, morbidní death metalové šílenství!


Asphyx says:

Sometimes I wake up in the morning and I'm angry. All I want to do is pick up a hammer and smash the nearest screen. All that's coming out of it lately anyway is poison and filth. Cracked bones, a piece of raw meat thrown in your face. I'm not going to work today. I'm gonna run out of town, to the periphery, among the other damned. There's a concert by the madmen RIPPED TO SHREDS in a small club. They understand my current mood. Destroy, burn, bury alive. That's the way it's always been in good death metal.

We don't have to destroy anything, we have the music. It can clear our minds, calm us down. "劇變 (Jubian)" is one of the records that immediately got under my skin. Listening to it, I seek out dark places, wandering in the afterlife. Turn up the volume! Let the skulls burst with pressure!


We have been covering this band on our website for a long time (links to reviews and interview below the article). This is exactly the kind of madness that we once succumbed to. Again this year, to the sounds of "劇變 (Jubian)", the zombies dance to wild rhythms similar to those of bands such as GRAVE, DISMEMBER, ENTOMBED, BOLT THROWER, ENTRAILS, WOMBBATH, TERRORIZER, NAPALM DEATH, BRUTAL TRUTH. It is a shattering mixture of classic Swedish death metal, grindcore and absolute death. The songs are written in such a way that I really want to take a steel hammer in my hands and hit the streets. The album has a completely devastating effect on me. RIPPED TO SHREDS don't just deliver the carnage. There are also a lot of interesting cool moments. As far as sound, cover art, production is concerned, everything is in the best order. The riffs are properly sharp, swamping, morbid. The vocals are reminiscent of an ancient beast. But what I personally like most is the drive and power that the gentlemen have brought upon me like some evil and nasty disease. If like me you like music from dusty catacombs, don't hesitate a moment. Death awaits around every corner. At least when you meet "劇變 (Jubian)". Raw, brutal, morbid death metal madness!



about RIPPED TO SHREDS on DEADLY STORM ZINE:






Tracklist:
01. Violent Compulsion For Conquest
02. Split Apart By Five Chariots
03. 獨孤九劍 日月神教第三節 (In Solitude - Sun Moon Holy Cult Pt 3)
04. Harmonious Impiety
05. 漢奸 (Race Traitor)
06. Reek Of Burning Freedom
07. Peregrination To The Unborn Eternal Mother
08. Scripture Containing The Supreme Internal Energy Arts That Render The Practitioner Invincible Throughout The Martial Realm

band:
ANDREW - VOX/GUITAR
MIKE - VOX/GUITAR
RYAN - BASS
BRIAN - DRUMS