DEADLY STORM STRÁNKY/PAGES

pondělí 7. listopadu 2022

Recenze/review - CASKET GRINDER - Sepulchral Trip (2022)


CASKET GRINDER - Sepulchral Trip
CD 2022, Awakening Records

for english please scroll down

Dívám se překvapeně do jeho očí. Vidím v nich zuřivost a nenávist. Nenávist ke všemu živému. Už jsem o něm slyšel. O démonovi temnoty. Vypráví se o něm legendy. Vstupuje do našich snů a děsí nás. Jako šílená noční můra, jako starý, prašivý death metal, kteří hrají kolumbijští CASKET GRINDER. Existuje jenom chlad, tma a ostrý nůž, kterým vás podříznou v tiché ulici. Je tak lehké přejít na druhou stranu. 

Kapela je na scéně od roku 2010 a od začátku je věrná pravému, ryzímu smrtícímu kovu. Pánové hrají od srdce, opravdově. Možná právě proto jsem se rozhodl o nich napsat pár slov. Líbí se mi, jakým způsobem ke své morbidní práci přistupují. Mají dar zabíjet hudbou, odhodlání přenést nás na onen svět. Užívám si plesnivé melodie a podupávám si do rytmu. Takhle zní pravé peklo!


CASKET GRINDER se ve své tvorbě inspirují slavnými klasickými kapelami z devadesátých let minulého století. Zároveň mají svůj styl, krvavý otisk. Zvuk, obal, produkce, vše je tradiční, prašivé a shnilé. Procházím se po starých pohřebištích. Nasávám mrazivou atmosféru. Svět je zahalen do černé barvy a vzduchem se vznáší ostré riffy. Připomínají čerstvě vykopaný hrob. Existují už jenom choroby, hnis a špína. Prosévám mezi prsty prach svých předků a přidávám neustále hlasitost. "Sepulchral Trip" poslouchám již nějaký čas a rád se k tomuto albu vracím. Pamatuji si jednotlivé motivy, nasávám s chutí pach smrti. Kolumbijci mi svojí novou nahrávkou rozdrásali obličej. Stal jsem se postupně svým vlastním stínem. Procházím se spolu s kapelou mezi náhrobky. Zdravíme nemrtvé. Kolem se vznáší duše prokletých. Dívám se překvapeně do jejich očí. Vidím v nich zuřivost a nenávist. Nenávist ke všemu živému. Už jsem o nich slyšel. O démonech temnoty. Už znám jejich jméno. Říkají si CASKET GRINDER. Teď už je přesně identifikuji. Díky jejich hudbě. Novinku, stejně jako celou tvorbu, vám mohu jen a jen doporučit. Vítejte v Hádově říši! Poslouchejte pozorně! Takhle zní ozvěny ze záhrobí. Skvěle! Starý, prašivý, hnisavý death metal s krvavou aurou!


Asphyx says:

I look into his eyes in surprise. I see rage and hatred in them. Hatred for all living things. I've heard of him before. The demon of darkness. Legends are told of him. It enters our dreams and frightens us. Like a mad nightmare, like the old, mangy death metal played by Colombia's CASKET GRINDER. There's only cold, darkness and a sharp knife to cut you open in a quiet street. It's so easy to cross over to the other side.

The band has been on the scene since 2010 and has been true to true, pure death metal since the beginning. The gentlemen play from the heart, for real. Maybe that's why I decided to write a few words about them. I like the way they approach their morbid work. They have a gift for killing with music, a determination to transport us to the other world. I'm enjoying the mouldy melodies and tapping my feet to the rhythm. This is what hell sounds like!


CASKET GRINDER are inspired by famous classic bands from the 1990s. At the same time they have their own style, a bloody imprint. The sound, the cover, the production, everything is traditional, dusty and rotten. I'm walking through old burial grounds. I soak up the chilling atmosphere. The world is shrouded in black and sharp riffs float through the air. They resemble a freshly dug grave. There is only disease, pus and dirt. I sift the dust of my ancestors between my fingers and turn up the volume. I've been listening to "Sepulchral Trip" for some time now and I love coming back to this album. I remember the motifs, I suck in the smell of death with gusto. The Colombians ripped my face off with their new record. I gradually became my own shadow. I walk with the band among the tombstones. We salute the undead. The souls of the damned float around. I look into their eyes in surprise. I see rage and hatred. Hatred for all living things. I've heard of them before. The demons of darkness. I know their name. They call themselves CASKET GRINDER. I can identify them now. Thanks to their music. I can only recommend the new album, as well as the whole work. Welcome to the realm of Hades! Listen carefully! This is what echoes from beyond the grave sound like. Great! Old, dusty, festering death metal with a bloody aura!


Tracklist:
01. Cannibal Obsession
02. Wheels Of Convulsion
03. Pestilent Casket
04. Stillborn Abomination
05. The Happening
06. Celestial Devourment
07. Conjuring Chaos
08. Repulsive Rebirth
09. From The Abyss It Came
10. D-IX
11. Acid Storm
12. Suspended Animation (PESTILENCE Cover)

CASKET GRINDER is:
Daniel Pineda: Guitars & Vocals
Cristian Quintero: Guitars
Juan Diego Acevedo: Bass & Backing Vocals
Jeisson Gallego: Drums