DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 20. října 2024

Home » , , , , , » Recenze/review - WRATHPRAYER - Enkoimeterion (2024)

Recenze/review - WRATHPRAYER - Enkoimeterion (2024)


WRATHPRAYER - Enkoimeterion
CD 2024, Nuclear War Now! Productions

for english please scroll down

Dívám se na své zubožené tělo. Měl bych být dávno mrtvý, ale vznáším se někde mezi naším a oním světem. Kněz v černé kápi otírá nůž od krve. Před několika okamžiky mi prořízl hrdlo. Krev odkapává na zem a všichni se modlí podivným jazykem. Cítím chlad, pomalu přecházím do nekonečné tmy. Mými průvodci jsou tentokrát black death metaloví maniaci WRATHPRAYER, kteří se vrátili po dlouhých dvanácti letech. Opět se jedná o démonickou hudbu, která smrdí sírou.

Na téhle smečce se mi vždy líbilo, že je opravdová, uvěřitelná, že mě dokáže pokaždé ukřižovat hlavou dolů. Představte si starodávné pohřebiště, na kterém jsou pochovány oběti krvavých rituálů. Jakmile vzduch prořízne první riff, nemrtví vstanou z hrobů a začnou tančit na vlastních hrobech. Chilané se vrátili ve vynikající formě. 


Pokud jste někdy přemýšleli o tom, co se stane s vaším tělem, až zemřete, určitě se vám bude nové album těchto tmářů líbit. Je po okraj narvané nihilismem, špínou a nakumulovaným vztekem. Přenese vás do země nekonečných stínů, do močálů, ve kterých se vznáší nafouklé mrtvoly utopenců. Do kostí se vám dostane chlad a bude vás mrazit v zádech. WRATHPRAYER mají svůj vlastní, jasně rozpoznatelný rukopis. Hrají přesvědčivě, naléhavě, divoce. Opravdové fanoušky pohřbů do země určitě ihned zaujme velmi povedený obal. Autorem je Denis Forkas Kostromitin a nutno rovnou dodat, že krásně morbidně znázorňuje to, co se na albu odehrává. Skvělý je i prašivý, chladný a masivní zvuk (God of Torment - recording, mixing, Christophe Chavanon - mastering), který má slova také potvrzuje. Vzal jsem si nové album "Enkoimeterion" s sebou na jedno staré, zdánlivě dávno opuštěné pohřebiště. Zapnul jsem play a přede mnou se začaly odehrávat děsivé příběhy o smrti a utrpení, o ďáblech v lidské podobě. Máte rádi kapely jako PSEUDOGOD, GRAVE MIASMA, PROCLAMATION, BLASPHEMY, ARCHGOAT, DEMONCY, TEITANBLOOD, DIOCLETIAN? Potom si dejte pozor, aby vám tato novinka neunikla. "Enkoimeterion" vás pohřbí zaživa, rozemele na prach, totálně zničí. Budete se dívat na své zubožené tělo a modlit se k absolutní nicotě. Nové album vám nelze jinak, než doporučit. Má v sobě vše, co mám na tomto stylu rád. Neurvalost, sílu i tlak. Absolutní tma! Krvavé záblesky pradávných black death metalových rituálů! Negace, síla a bestialita! 


Asphyx says:

I look at my ravaged body. I should be long dead, but I'm floating somewhere between this world and the next. A black-hooded priest wipes the blood from his knife. He cut my throat a few moments ago. The blood drips to the ground and everyone prays in a strange language. I feel a chill, and slowly I pass into an endless darkness. My guides this time are the black death metal maniacs WRATHPRAYER, back after twelve long years. Once again it is demonic music that smells of sulfur.

What I've always liked about this pack is that they are real, believable, and can crucify me upside down every time. Imagine an ancient burial ground where the victims of blood rituals are buried. As the first riff cuts through the air, the undead rise from their graves and begin to dance on their own graves. The Chileans are back in fine form. 


If you've ever wondered what happens to your body when you die, you'll love the new album from these darkies. It's packed to the brim with nihilism, filth and accumulated rage. It will transport you to a land of endless shadows, to swamps where the bloated corpses of drowned men float. A chill will get into your bones and send shivers down your spine. WRATHPRAYER have their own, clearly recognisable signature. They play convincingly, urgently, fiercely. True fans of burial in the ground will be immediately attracted by the very hilarious cover art. The author is Denis Forkas Kostromitin and it must be added that it beautifully morbidly depicts what is happening on the album. The dusty, cold and massive sound is also great (God of Torment - recording, mixing, Christophe Chavanon - mastering), which also confirms my words. I took the new album "Enkoimeterion" with me to an old, seemingly long-abandoned burial ground. I put it on play and horrifying stories of death and suffering, of devils in human form, began to unfold before me. Do you like bands like PSEUDOGOD, GRAVE MIASMA, PROCLAMATION, BLASPHEMY, ARCHGOAT, DEMONCY, TEITANBLOOD, DIOCLETIAN? Then make sure you don't miss this news. "Enkoimeterion" will bury you alive, grind you to dust, totally destroy you. You will look at your ravaged body and pray to absolute nothingness. We can't recommend the new album any other way. It has everything I love about this style. The ferocity, the power and the pressure. Absolute darkness! Bloody flashes of ancient black death metal rituals! Negation, power and bestiality!


Tracklist:
01. Lord Of Agony 
02. Seed Of Corruption 
03. Mercy Begets Savagery 
04. Seelenabgründ 
05. Harpagisometha 
06. Man's Obsolescence 
07. Caliginous Ecstasy



Share this games :

TWITTER