DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 26. září 2024

Home » , , , , , , , » Recenze/review - WITCHTRAP - Hungry as the Beast (2024)

Recenze/review - WITCHTRAP - Hungry as the Beast (2024)


WITCHTRAP - Hungry as the Beast
CD, LP, TAPE 2024, Hells Headbangers

for english please scroll down

Pálili mě rozžhaveným železem, natahovali moje tělo k prasknutí. Lámali mě v kole, nasadili mi španělskou botu. Zmučený a o hladu jsem ležel ve své cele a přesto jsem nikdy neodvolal. Nevěřím na padlé modly, nikdy se nebudu modlit k bohu, kterého jsem nikdy neviděl. Nechci klečet v kostele a svěřovat se kněžím, kteří po nocích dělají ohavné věci. Jsem možná prokletý, ale nikdy nebudu ovce v davu, která pochoduje na porážku. A stále budu poslouchat desky, jako je ta od legendárních kolumbijských maniaků WITCHRAP.

Kdysi jsem vyrůstal na německé thrash metalové vlně a máme to s touhle kapelou velmi podobně. Pánové velice zkušeně a elegantně kombinují tento styl se starým chladným black metalem. Výsledkem je koktejl, který bude chutnat všem nevěřícím, všem, kteří rád zapalují ohně a kreslí na zdi pentagramy. Jste true a ortodoxní? Potom jste zde správně. Démoni se usmívají!


Kolumbijci vzali starodávné postupy, u jejichž vzniku na začátku sami od roku 1992 stáli a ohlodali je na kost. Vše je syrové, volně inspirované kapelami jako DESTRUCTION, SODOM, VENOM a nebál bych se napsat i legendárními českými TÖRR. Vše je opatřeno prašivým reálným zvukem a pekelným obalem (Juan Felipe Mora Ibanez). Fanoušci tak dostanou poctivou porci syrového, nahrubo nasekaného masa, které když sníte, tak kolem sebe začnete vidět tajemné symboly. Album je spíše starodávným rituálem pro všechny věrné, než jen obyčejnou nahrávkou. Kdo jste jako já vyrůstal hudebně na přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století, tak mi určitě dáte za pravdu. Líbí se mi, že si WITCHRAP drží víceméně stejnou a velmi dobrou kvalitu. I letos je slyšet, že se jedná o muzikanty, kteří přesně vědí co a jak chtějí hrát. Zároveň si zachovávají takový ten heavy efekt, temnou energii, zdravou naštvanost, jihoamerickou živočišnost, chcete-li. Lituji jen jediného, že je Kolumbie tak daleko a nemůžu si zajít na nějaký koncert. Úplně to před sebou vidím. Malý klub někde v Medelinu, pivo teče proudem a z pódia stéká dolů špína smíchaná se sírou. Jasně, že už tady všechno bylo a pánové nepřinášejí nic nového. Jenže ono taky záleží na přístupu a způsobu, jak kapela ke své morbidní práci přistupuje. A WITCHRAP věřím každé slovo, notu, riff, motiv. Je mi jedno, jestli mě budou pálit rozžhaveným železem, natahovat moje tělo k prasknutí. Lámat mě v kole, jestli mi nasadí španělskou botu. Zmučený a o hladu budu ležet ve své cele. Nikdy neodvolám! Nevěřím na padlé modly, nikdy se nebudu modlit k bohu, kterého jsem nikdy neviděl. Zůstanu věrný temnotě a téhle hudbě! Ďábelský black thrash metalový rituál ze starých plesnivých katakomb, který smrtí sírou! Budete upáleni na hranici! 


Asphyx says:

They were burning me with hot iron, stretching my body to bursting. They broke my wheel, put a Spanish boot on me. Tortured and starving, I lay in my cell, yet I never recanted. I do not believe in fallen idols, I will never pray to a god I have never seen. I will not kneel in a church and confide in priests who do abominable things at night. I may be damned, but I will never be a sheep in the crowd that marches to the slaughter. And I'll still listen to records like the one by legendary Colombian maniacs WITCHRAP.

I once grew up on the German thrash metal wave and we have a very similar thing going with this band. The gents combine this style with old cold black metal very skillfully and elegantly. The result is a cocktail that will be enjoyed by all non-believers, all those who like to light fires and draw pentagrams on the wall. Are you true and orthodox? Then you are right here. The demons are smiling!


The Colombians have taken the ancient practices that they themselves have been at the origin of since 1992 and nibbled them to the bone. Everything is raw, loosely inspired by bands like DESTRUCTION, SODOM, VENOM and I wouldn't be afraid to write the legendary Czech TÖRR. Everything comes with a mangy real sound and a hell of a cover (Juan Felipe Mora Ibanez). Fans get a fair portion of raw, roughly chopped meat that when you eat it you start to see mysterious symbols around you. The album is more of an ancient ritual for all the faithful than a simple recording. If, like me, you grew up musically in the late 1980s/early 1990s, you'll give me credit. I like that WITCHRAP has kept more or less the same and very good quality. Even this year you can hear that these are musicians who know exactly what and how they want to play. At the same time they keep that heavy effect, dark energy, healthy anger, South American animalism if you want. My only regret is that Colombia is so far away and I can't go to a concert. I can totally see it in front of me. A small club somewhere in Medellín, beer flowing and dirt mixed with sulphur dripping down from the stage. Of course, it's all been here before, and the gentlemen bring nothing new. But it also depends on the approach and the way the band approaches their morbid work. And WITCHRAP I believe every word, note, riff, motive. I don't care if they burn me with hot iron, stretch my body to bursting. Break me in a wheel, if they put a Spanish shoe on me. I'll lie tortured and starving in my cell. I will never recant! I will not believe in fallen idols, I will never pray to a god I have never seen. I'll stay true to the darkness and this music! A devilish black thrash metal ritual from the moldy old catacombs that death by brimstone! You will be burned at the stake!


tracklist:
1. Built For The Kill
2. Hungry As The Beast
3. Ruthless Aggression
4. Heirs To The Power Of Evil
5. Satanism
6. Invocation
7. Cauldron Of Abominations
8. Lightning Attack

band:
Witchhammer - Drums
Burning Axe Ripper - Vocals, Guitars
Enforcer - Bass



Share this games :

TWITTER