DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 17. září 2024

Home » , , , » Recenze/review - SERVANT - Death Devil Magick (2024)

Recenze/review - SERVANT - Death Devil Magick (2024)


SERVANT - Death Devil Magick
CD 2024, AOP Records

for english please scroll down

Pokaždé, když se setmí, tak se do mých kostí dostane chlad. Kolem se plíží přízraky a zvou mě ven, na dlouhý výlet bez konce. Bojím se a zároveň tolik chci. Nakonec, jako vždy podléhám temnotě a vydávám se na cestu. Moje kroky vedou na starý hřbitov za městem. Už na mě čekají. Moji vlastní démoni. Podávají mi nové album německých black metalistů SERVANT a ptají se mě, jaký mám na něj názor. Zavírám se do studené kobky, abych měl klid na poslech.

Po několika týdnech vylezu ven a nezbývá mi nic jiného, než jim i vám novinku "Death Devil Magick" doporučit. Pokud máte rádi ledové melodie, prach a špínu čerstvě otevřených hrobů, pokud se vám líbí krvavá mlha, potom jste zde správně. Kývám se do rytmu a kopu další hrob. 


Z nekonečných chodeb podzemí se ozývají děsivé skřeky. Jdu za nářkem a cítím velkou tíseň. Jakoby někdo sevřel celé moje tělo do kleští a postupně je utahoval. Podobně vnímám i nové album "Death Devil Magick". Je pro mě tajemnou, magickou mantrou, pradávným rituálem, ale i soukromou seancí, při které lze opravdu potkat démony. Lyrická témata jsou inspirována básníky a filozofy jako Charles Baudelaire a Friedrich Nietzsche, ale lze zde zmínit například i obrazy Franze von Stucka z dob symbolismu. Texty jdou do hloubky, na samou podstatu naší existence. Novinka je ale propracovaná nejen po této stránce. Povedl se zvuk, který je mrazivý i vzteklý zároveň. Fanoušek dostane poctivou porci nahrubo nasekané tmy. V jednotlivých motivech je zvláštní zajímavá naléhavost, takové to chvění, které lze nalézt u dobrých nahrávek. Jednotlivé motivy si určitě brzy zapamatujete, jsou zahalené do krvavě černé aury, která se nerozplyne po celou dobu poslechu. Je to hodně silné album, po okraj narvané syrovými melodiemi, chorobami nasáklým vokálem i bicími, které rozdrtí vaše kosti. Připadám si jako bych se účastnil zakázané, zvrácené mše, která má sloužit k tomu, aby vyvolala naše nejtemnější myšlenky. Umíráme i rodíme se v bolestech, koloběh života a smrti. Někdy bývá dobré se zastavit a jen tak se dívat do tmy. A poslouchat tuhle desku. Za mě osobně se jedná o velmi povedenou záležitost po všech stránkách. Pokaždé, když se setmí, tak se do mých kostí dostane chlad. Kolem se plíží přízraky a zvou mě ven, na dlouhý výlet bez konce. Bojím se a zároveň tolik chci. Strach lže a ty mu věříš! Pochmurný, chladný black metalový obřad! Temnota duše!


Asphyx says:

Every time it gets dark, a chill gets into my bones. Ghosts creep around, inviting me out, on a long trip with no end. I'm scared and I want so much at the same time. Finally, as always, I succumb to the darkness and set out on my journey. My footsteps lead me to an old cemetery outside of town. They're waiting for me. My own demons. They hand me the new album by German black metallers SERVANT and ask me what I think of it. I lock myself in a cold dungeon to listen in peace.

After a few weeks I come out and I have no choice but to recommend the new album "Death Devil Magick" to them and to you. If you like icy melodies, the dust and grime of freshly opened graves, if you like bloody fog, then you've come to the right place. I sway to the beat and dig another grave. 


From the endless corridors of the underground come terrifying screams. I follow the wailing and feel a great heaviness. It's as if someone has gripped my entire body in a pair of pincers and is gradually tightening them. I feel the same way about the new album "Death Devil Magick". It is for me a mysterious, magical mantra, an ancient ritual, but also a private seance, where one can really meet demons. The lyrical themes are inspired by poets and philosophers like Charles Baudelaire and Friedrich Nietzsche, but one can also mention Franz von Stuck's paintings from the Symbolist era. The texts go deep, to the very essence of our existence. But the novelty is not only sophisticated in this respect. The sound is chilling and angry at the same time. The fan gets a fair portion of rough-hewn darkness. There's a strange, interesting urgency in the individual motifs, the kind of shiver that can be found in good recordings. The individual motifs are sure to be remembered early on, they are shrouded in a blood black aura that doesn't dissipate throughout the listening experience. It's a very strong album, packed to the brim with raw melodies, disease-soaked vocals and drums that will crush your bones. I feel like I'm attending a forbidden, twisted mass that is meant to evoke our darkest thoughts. We die and are born in pain, a cycle of life and death. Sometimes it's good to stop and just stare into the darkness. And listen to this record. For me personally, this is a very good record all round. Every time it gets dark, a chill gets into my bones. Ghosts creep around, inviting me out for a long trip with no end. I'm scared and I want so much. Fear lies and you believe it! A gloomy, cold black metal ceremony! Darkness of the soul!



tracklist:
"Void"
"Temple"
"Sin"
"Devil"
"Hope"
"Fury"
"Death"
"Litany"
"Magick"

Lineup
Farago: guitars/vocals
Samael: guitars
Thanatos: bass
Apophis: drums



Share this games :

TWITTER