DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 1. září 2024

Home » , , , , , » Recenze/review - FEIND - Ambulante Hirnamputation (2024)

Recenze/review - FEIND - Ambulante Hirnamputation (2024)


FEIND - Ambulante Hirnamputation
CD 2024, vlastní vydání

for english please scroll down

Občas to musí všechno ven. Nenávist, nakumulovaný strach, frustrace. Všechny ty krásný reklamy, umělý holky, patos a lži. Víra, domácí násilí, války, znásilnění. Toho zla je kolem nás možná až příliš. Veřejné popravy už dávno nepomáhají. Funguje jenom hudba, u které se vyřveš, která má v sobě energii a tlak, u které si můžeš zařádit, abys nakonec padnul očištěný k zemi. FEIND mi nabídl algoritmus na twitteru. Tuhle německou smečku doporučoval jeden můj kamarád z Jižní Ameriky.

Mívá dobrý vkus a podobný pohled na svět. Tak jsem na něj dal, sednul si pohodlně do křesla. V televizi zrovna nějaký dav raboval krásné město. Vypnul jsem zvuk a pustil si k tomu "Ambulante Hirnamputation". Tohle je vynikající death grind metalová jízda. Syrový útok na naše vaše předsudky. Kurva, to je dobrý!


Je to smršť, je to tsunami, je to divoký útěk, je to souboj s vlastním svědomím. Pánové se s tím nepářou. Není to ale jenom hlasitý atak, kapela umí velmi dobře hrát, takže se dočkáte spousty zajímavých pasáží. Smečky v tomto stylu mívají občas sklon k monotónnosti, ale to u FEIND nehrozí. Naopak. Vše je perfektně propracované, songy postupně gradují, jsou ostré jako čepele skalpelů z té nejlepší oceli. Líbí se mi úderný, akorát tak špinavý i čitelný zvuk. O obalu netřeba diskutovat, ten se také povedl. Po formální stránce je vůbec vše v nejlepším pořádku. Vy si tak můžete vychutnat velmi jedovatý koktejl ve stylu třeba takových NAPALM DEATH, ANAAL NATHRAKH, CRIPPLE BASTARD, případně ABORTED. Zkrátka a dobře, pokud už máte někdy všeho dost, tak si vezměte do rukou sekyru, pusťte si tuhle desku a rozsekejte nějaké dřevo. Můžete si u toho představovat lidi i situace, které vás štvou. Někdy si říkám, jak je dnešní svět skvělý v tom, že se ke mě podobné kapely vůbec dostanou. Představte si středověkou mučírnu, ve které jste byli dlouhou dobu zavřeni. Zbyla ve vás jenom pomsta. A teď máte jedinou možnost. Promítnout své pocity na hudební nosič. Takhle nějak na mě totiž první dlouhohrající album těchto maniaků působí. Jak říkám... Občas to musí všechno ven. Nenávist, nakumulovaný strach, frustrace. Všechny ty krásný reklamy, umělý holky, patos a lži. Víra, domácí násilí, války, znásilnění. Toho zla je kolem nás možná až příliš. Veřejné popravy už dávno nepomáhají. Funguje jenom hudba, u které se vyřveš, která má v sobě energii a tlak, u které si můžeš zařádit, abys nakonec padnul očištěný k zemi. Totálně devastující death grindcore útok na vaše podvědomí! Váš mozek bude vystřelen z hlavy velkým tlakem!


Asphyx says:

Sometimes it all has to come out. Hate, accumulated fear, frustration. All the pretty ads, the fake girls, the pathos and the lies. Faith, domestic violence, wars, rape. Maybe there's too much evil around us. Public executions don't help anymore. The only music that works is the music you scream to, the music that has energy and pressure, the music that you can party to, so you can fall down clean. FEIND offered me an algorithm on Twitter. A friend of mine from South America recommended this German pack.

He has good taste and a similar world view. So I gave it a go, sat comfortably in my chair. There was a mob looting a beautiful city on TV. I turned off the sound and put on "Ambulante Hirnamputation". This is an excellent death grind metal ride. A raw assault on your prejudices. Fuck, that's good!


It is a whirlwind, it is a tsunami, it is a wild escape, it is a battle with one's own conscience. The men are not fighting it. But it's not just a loud attack, the band can play very well, so you'll get a lot of interesting passages. Packs in this style tend to be monotonous at times, but that's not the case with FEIND. On the contrary. Everything is perfectly elaborated, the songs gradually graduate, they are sharp as the blades of scalpels made of the best steel. I like the punchy sound, just as dirty as it is clear. No need to discuss the cover art, it's also very good. Formally, everything is in the best order. You can enjoy a very poisonous cocktail in the style of NAPALM DEATH, ANAAL NATHRAKH, CRIPPLE BASTARD or ABORTED. In short, if you ever get sick of everything, pick up an axe, put on this record and chop some wood. You can imagine people and situations that annoy you. Sometimes I think how great the world is today in that bands like this get to me at all. Imagine a medieval torture chamber where you've been locked up for a long time. All you're left with is revenge. And now you have only one option. To project your feelings onto a musical medium. Because that's how the first full-length album from these maniacs feels to me. Like I said... Sometimes it all has to come out. Hate, accumulated fear, frustration. All those pretty ads, fake girls, pathos and lies. Faith, domestic violence, wars, rape. Maybe there's too much evil around us. Public executions don't help anymore. The only music that works is the music you scream to, the music that has energy and pressure, the music that you can party to, so you can fall down clean. A totally devastating death grindcore assault on your subconscious! Your brain will be blown out of your head by the sheer pressure!


Tracklist:
01. Arbeitstiere 
02. An morgen denken, Särge schenken 
03. Originale Nichtskönner 
04. Toxic Positivity 
05. Effizienz 
06. Doof im Discounter 
07. Flink wird das Picknick gebracht 
08. Planet der Affen 
09. Dinosaurierknochen 
10. Ambulante Hirnamputation 
11. 3DPD 
12. Super Humanity Bros. 
13. Christlich Demokratische Ulcera 
14. Nukleare Renaissance 
15. Es ist Muttertag 
16. Natur pur erleben 
17. Leute heute

band:
NP: bass/vocals
HT: guitars/vocals
YB: drums/vocals


Share this games :

TWITTER