DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 18. září 2024

Home » , , , , » Recenze/review - DENOMINATION - The Last Companion (2024)

Recenze/review - DENOMINATION - The Last Companion (2024)


DENOMINATION - The Last Companion
CD 2024, F.D.A. Records

for english please scroll down

Pokaždé, když přejdu na druhou stranu, tak se do mě dá chlad. Pronikne až do morku mých kostí. Mozek se vaří ve vlastní šťávě a vnitřnosti napadne zákeřná choroba. Existuje nekonečné množství způsobů, jak můžete zemřít. Vždy ale záleží na tom, čím zaplatíte převozníkovi. Ten je znázorněný i na novém albu německých tmářů DENOMINATION. Osobně vždy volím nějakou dobrou hudbu. Platím pomocí CD "The Last Companion" a Cháron spokojeně kývá hlavou.

Není divu, hraje se zde nejen pro něj, ale i pro všechny nemrtvé, démony a fanoušky prašivého klasického death metalu. Z reproduktorů se na vás ihned vyhrne shnilá smršť surových riffů, chladu, nahrubo nasekané tmy a beznaděje. Opět dostanete velmi výživnou porci toho, co máme všichni na death metalu rádi - tlak, energii a zkaženou krev. Mé kosti se rozpadají v prach.


Kývám se do rytmu, hledám jen ty nejkrásnější zombie. Tančíme na na vlastních hrobech, platíme prokletou duší. A to vše v podobných rytmech jako ENTOMBED, DISMEMBER, GRAVE, ENTRAILS, PESTILENCE, MASSACRE, OBITUARY, CARNAGE, NIHILIST. Zkrátka a dobře, téhle německé smečce koluje v žilách stejná krev jako mě. Také tráví dlouhé hodiny v márnicích, na starých pohřebištích, v kobkách, ve kterých lze potkat smrt v mnoha jejich morbidních podobách. Podřízeno je tomu vše - masivní, surový zvuk (Jörn Michutta - mixing, mastering, revording - je podepsán i pod albem "Ungod" slovutných MORGOTH) i temný, záhadný i děsivý obal (autorem je Timon Kokott). Dostanete pořádnou porci poctivého, velmi dobře zahraného a opravdového death metalu. DENOMINATION se sice drží mezi mantinely stylu, nijak nevybočují, ani neexperimentují, ale to rozhodně není na závadu. Naopak, mám rád kapely, které jsou true a ortodoxní. Patřím ještě ke generaci, která musí muzice věřit. Vždy to pro mě bylo víc než nějaké technické finesy. A mohu vám podepsat vlastní krví, že na tuhle smečku je stoprocentní spolehnutí. Důkazem budiž i letošní novinka "The Last Companion", která nejen že je zcela zničující, ale zároveň náležitě chladná a temná, jako ruka dobře uleželé mrtvoly. Až zase jednou budete stát u řeky Styx a přemýšlet o tom, čím zaplatíte převozníkovi, tak vám garantuji, že tahle nahrávka ho rozhodně potěší. A nejen jeho. Je to dokonalá esence toho, co mám na smrtícím kovu rád. Hudba vám pronikne až do morku kostí. Mozek se uvaří ve vlastní šťávě a vnitřnosti napadne zákeřná choroba. Existuje nekonečné množství způsobů, jak můžete zemřít. Tenhle vám mohu jenom doporučit. Temný a chladný death metal, který vás roztrhá na kusy! Budete převezeni na druhou stranu, do říše nemrtvých!


Asphyx says:

Every time I cross over to the other side, it puts a chill in me. It penetrates to the core of my bones. My brain boils in its own juices and my insides are attacked by an insidious disease. There are an infinite number of ways you can die. But it always depends on what you pay the ferryman with. This is also depicted on the new album by German darkies DENOMINATION. Personally, I always opt for some good music. I pay with the CD "The Last Companion" and Charon nods his head in satisfaction.

No wonder, it is played not only for him, but also for all undead, demons and fans of dusty classic death metal. A rotten whirlwind of raw riffs, coldness, coarsely chopped darkness and hopelessness immediately bursts out of the speakers. Once again, you get a very nutritious serving of what we all love about death metal - pressure, energy and bad blood. My bones are crumbling into dust.


I sway to the beat, looking for only the most beautiful zombies. We dance on our own graves, we pay with our cursed souls. And all to similar rhythms as ENTOMBED, DISMEMBER, GRAVE, ENTRAILS, PESTILENCE, MASSACRE, OBITUARY, CARNAGE, NIHILIST. In short, this German pack has the same blood in their veins as I do. They also spend long hours in morgues, in old burial grounds, in dungeons where death in its many morbid forms can be encountered. Everything is subordinated to this - the massive, raw sound (Jörn Michutta - mixing, mastering, revording - is also signed to the album "Ungod" by the famous MORGOTH) and the dark, mysterious and terrifying cover (by Timon Kokott). You will get a good portion of honest, very well played and real death metal. DENOMINATION keeps themselves between the boundaries of style, they don't break out or experiment, but that's definitely not a bad thing. On the contrary, I like bands that are true and orthodox. I still belong to the generation that has to believe in music. It's always been more than technical finesse for me. And I can sign with my own blood that this pack is 100% reliable. The proof is in this year's new release "The Last Companion", which is not only utterly devastating, but also appropriately cold and dark, like the hand of a well-laid corpse. The next time you're standing by the River Styx wondering what you're going to pay the ferryman with, I guarantee this record will definitely please him. And not just him. It's the perfect essence of what I love about death metal. The music will penetrate you to the core. Your brain will boil in its own juices and your insides will be attacked by an insidious disease. There are an infinite number of ways you can die. I can only recommend this one. Dark and cold death metal that will tear you apart! You will be transported to the other side, to the realm of the undead!


about DENOMINATION on DEADLY STORM ZINE:





Tracklist:
01. Intro 
02. One Eyed God 
03. Return Of Ancient Ways 
04. Guidance For The Deceased 
05. State Of No Thing 
06. Magic Circle 
07. Cremation Ground 
08. The Last Companion 
09. Army Of Rotten 
10. The Beginning Of The End 
11. Willing Instruments Of Murder 
12. Flesh And The Fiend



Share this games :

TWITTER