DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 24. září 2024

Home » , , , , » Recenze/review - CRYPT CRAWLER - The Immortal Realm (2024)

Recenze/review - CRYPT CRAWLER - The Immortal Realm (2024)


CRYPT CRAWLER - The Immortal Realm
CD 2024, vlastní vydání

for english please scroll down

Probudil mě děsivý výkřik. Nevěděl jsem, jestli je to sen nebo chladná a krutá realita. Pomalu jsem se uklidnil. Jenže zlo nikdy nespí a dostalo se mi do hlavy. Začal jsem mluvit divnou řečí, kreslit tajemné symboly a měl hroznou chuť na krev. Stal jsem se součástí děsivého hororového filmu. Toulal jsem se ulicemi a poslouchal nové album australských CRYPT CRAWLER. Kapely, která po třech letech přichází s morbidně mokvajícím materiálem, který vás navěky uvrhne do temnoty. 

Představte si smradlavý močál, do kterého se dostanete, když půjdete temnou nocí do lesa. Cestou budete lovit jako krvelačná šelma a u toho stále dokola poslouchat album "The Immortal Realm". Jeho síla nejvíce vynikne v absolutní tmě a chladu. 


Máte rádi kapely jako CARCASS, DEATH, OBITUARY, MORBID ANGEL, BOLT THROWER? Dokážete ocenit dobře čitelný a masivní zvuk? Jste fanoušci staré death metalové školy? Pokud alespoň na jednu otázku odpovíte kladně, potom je pro vás nová deska "The Immortal Realm" doslova povinností. Dostanete poctivou, upřímnou a opravdovou porci surového death metalu, pokrytého pevnými pavučinami. Líbí se mi melodie, obdivuji přístup kapely a jejich schopnost napsat dobrou skladbu. Zkrátka a dobře, tohle je přesně smrtící kov, který koluje i v mých žilách. Navíc, jednotlivé motivy si pamatuji a rád se k nim vracím. Dostaly se mi do žil, jsou pro mě hororovým filmem, na který se nezapomíná a který se promítne i do vašich snů. Kapela je ve skvělé formě a působí na mě jako perfektně sehraná parta zkušených hrobníků, kteří moc dobře vědí, co a jak chtějí hrát. Jako bych stál v dešti na hřbitově a najednou přijel náklaďák plný mrtvých těl. Mým úkolem potom je, abych vše rozdrtil za poslechu téhle nahrávky. Je to jízda, od začátku do konce, je to masakr v márnici, je to děsivý příběh ze starých časů. Kývám se do rytmu, mlátím pěstí do stolu, sedávám u stolu se svými vlastními démony. Stal jsem se stínem, našeptávačem, který chodí záhrobím a doporučuje tuhle desku všem nemrtvým. Probudil mě děsivý výkřik. Nevěděl jsem, jestli je to sen nebo chladná a krutá realita. Pomalu jsem se uklidnil. Jenže zlo nikdy nespí a dostalo se mi do hlavy. Začal jsem mluvit divnou řečí, kreslit tajemné symboly a dostal jsem hroznou chuť na krev. Stal jsem se součástí děsivého hororového filmu. Bestie se probudila! Chorobný, temný death metal ze starých močálů!


Asphyx says:

I was awakened by a terrifying scream. I didn't know if it was a dream or the cold and cruel reality. I slowly calmed down. But evil never sleeps and it got into my head. I began to speak strange language, draw mysterious symbols and had a terrible craving for blood. I became part of a terrifying horror movie. I was wandering the streets listening to the new album from Australia's CRYPT CRAWLER. A band that, after three years, comes up with morbidly swamping material that will plunge you into darkness forever. 

Imagine the stinking swamp you'd walk into if you went into the woods on a dark night. On the way, you'll hunt like a bloodthirsty beast while listening to "The Immortal Realm" over and over again. Its power is most evident in absolute darkness and cold. 


Do you like bands like CARCASS, DEATH, OBITUARY, MORBID ANGEL, BOLT THROWER? Can you appreciate a clear and massive sound? Are you a fan of old school death metal? If you answer yes to at least one question, then the new album "The Immortal Realm" is literally a must for you. You will get an honest, sincere and real serving of raw death metal, covered in tight cobwebs. I like the melodies, I admire the band's approach and their ability to write a good song. In short, this is exactly the death metal that runs through my veins as well. Moreover, I remember the individual themes and I like to come back to them. They got into my veins, they are a horror movie for me, one that you don't forget and that will translate into your dreams. The band is in great shape and strikes me as a perfectly matched group of experienced grave diggers who know very well what they want to play and how they want to play it. It's like standing in the rain in a cemetery and suddenly a truck full of dead bodies arrives. My job then is to crush it all while listening to this record. It's a ride, from start to finish, it's a massacre in a morgue, it's a horrific story from the old days. I'm swaying to the beat, pounding my fist on the table, sitting at the table with my own demons. I've become a shadow, a whisperer who walks the grave and recommends this record to the undead. I was awakened by a terrifying scream. I didn't know if it was a dream or the cold, cruel reality. I slowly calmed down. But evil never sleeps and it got into my head. I began to speak strange language, draw mysterious symbols and I got a terrible taste for blood. I became part of a terrifying horror movie. The beast has awakened! Sick, dark death metal from the old swamps!



about CRYPT CRAWLER on DEADLY STORM ZINE:





Tracklist:
01. The Immortal Realm 
02. Summary Execution 
03. Forced Metamorphosis 
04. Maze To Insanity 
05. Higher Society 
06. Shrine Of Sacrifice 
07. Abhorrent Abominations 
08. Gateway Of Souls


Share this games :

TWITTER