DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 22. srpna 2024

Home » , , , , , » Recenze/review - VOMITROT - Emetic Imprecations (2024)

Recenze/review - VOMITROT - Emetic Imprecations (2024)


VOMITROT - Emetic Imprecations
CD 2024, Personal Records

for english please scroll down

Nikdy bych nevěřil, kolik je v člověku krve a hnisu. Pokaždé, když jsem vytáhl střeva ven, díval jsem se umírajícímu do obličeje. Možná vás to bude šokovat, ale každý patolog má své zvrácené rituály. Stejně jako všichni. Tohle tělo ale bylo jiné. Působilo nafouklým, hnisajícím dojmem. Na břiše mělo vyryto nápis VOMITROT. Rezavým nožem. Netrvalo to dlouho a ven vylezla hromada červů, přežraných zkaženým masem.

Druhé dlouhohrající album těchto švédských maniaků je vskutku morbidním zážitkem. Jakoby jste se při poslechu procházeli krvavou galerií, ve které se vyřádil nějaký zvrácený a sadistický umělec. Máte rádi hudební extrém? Pokud ano a jste připraveni na litry zkažené krve, tak zapněte play. Budete strhnuti do hlubiny. 


Je to hodně hnusný a ošklivý koktejl, umíchaný ze starého prašivého death metalu, z kruté a chladné války i grindcore. Podávejte prosím podchlazené a na víku od rakve. Vypadá to, že VOMITROT skládali tuhle desku v nějaké staré jeskyni nebo dávno opuštěném dole. Ze zdí stékal hnis a vše se otisklo i do masivního, ostře řezaného zvuku. Zvuk je opravdu antihumánní, masivní a surový, jako vivisekce na živém těle (recorded and mixed by John Gordon at V.G.DK. Studios) a obal od mistra Endless Vast Mystrium dodává nahrávce na ještě větší uvěřitelnosti. Budete se dávit vlastní krví, shnijete zaživa. Tohle je hudba do starých katakomb, na dávno opuštěná pohřebiště. Smrt i démoni vás budou provázet během celého poslechu. Zastavíte se pouze ve chvílích, když na povrch vypluje několik doom metalových momentů. Poslouchat "Emetic Imprecations" je jako se toulat smradlavými močály a sbírat zohavená, shnilá těla. Je to choroba, epidemie moru, na který nepomáhá ani spalující oheň. Album jsem poslouchal převážně ve tmě a chladu, což bych doporučil i vám, teprve potom totiž vyniknou jednotlivé nuance. Nutný je i dobrý přehrávač, ale to je tak nějak u téhle hudby samozřejmostí. Dost ale bylo slov, přivezli mi další tělo. Nemá oči a na zádech má vypálený cejch. Usekané ruce i nohy, lebka bez tváře. Přesto vím, jak tenhle nebožák zemřel. Myslím si, vím to, že se setkal v podzemí s nějakou děsivou bestií, která jej roztrhala na kusy. Stejně jako mě tohle album. Je po okraj narvané špínou, zlem i nenávistí. Je nihilistické i děsivé zároveň. Jako ten nejhnusnější hororový film. Fanouškům třeba takových INFESTER, CREMATION, ABHORRENCE, INCANTATION nelze jinak, než doporučit. Morbidní, shnilý death  metal, který vám vyrve všechny vnitřnosti z těla! Smradlavá vivisekce v přímém přenosu!


Asphyx says:

I would never believe how much blood and pus is in a person. Every time I pulled the intestines out, I looked into the dying man's face. It may shock you, but every pathologist has his own twisted rituals. So does everyone. But this body was different. It had a bloated, festering appearance. It had the word VOMITROT carved on its abdomen. With a rusty knife. It didn't take long for a pile of maggots to crawl out, gorged on rotten flesh.

The second full-length album from these Swedish maniacs is a truly morbid experience. It's as if you're listening to it while walking through a bloody gallery where some twisted and sadistic artist has gone wild. Do you like the musical extreme? If so, and you're ready for gallons of bad blood, then put it on play. You'll be swept into the deep end. 


It's a very ugly and nasty cocktail, mixed from old dusty death metal, from cruel and cold war and grindcore. Please serve it chilled and on a coffin lid. Looks like VOMITROT composed this record in some old cave or long abandoned mine. Pus was dripping from the walls and everything was imprinted in the massive, sharply cut sound. The sound is truly anti-human, massive and raw, like vivisection on a live body (recorded and mixed by John Gordon at V.G.DK. Studios) and the cover artwork by Endless Vast master Mystrium adds even more believability to the recording. You'll be choking on your own blood, rotting alive. This is music to the old catacombs, to long-abandoned burial grounds. Death and demons will accompany you throughout the entire listening experience. You only stop when a few doom metal moments surface. Listening to "Emetic Imprecations" is like wandering through a stinking swamp and picking up mutilated, rotten bodies. It's a disease, a plague epidemic that even a burning fire can't help. I listened to the album mostly in the dark and cold, which I would recommend to you, because only then the individual nuances will stand out. A good player is also necessary, but that's kind of a given with this music. But enough with the words, they brought me another body. It has no eyes and a brand burned into its back. Chopped off arms and legs, skull without a face. Yet I know how this poor man died. I think, I know, that he met some horrible beast underground that tore him to pieces. Just like this album did to me. It's filled to the brim with filth, evil and hate. It's nihilistic and terrifying at the same time. It's like the ugliest horror movie. For fans of INFESTER, CREMATION, ABHORRENCE, INCANTATION, I can't recommend it enough. Morbid, rotten death metal that will rip your guts out! Stinking vivisection live!




Tracklist:
01. Envomited 
02. Emptophilic Cro-Magnon 
03. Odious Fetid Aberrations 
04. Heinous Sulphuric Phlegm 
05. Gomorrahian Excrement 
06. Vomitous Execrations

Vomitrot is:
Vomitroth - vomit gurgler and subsonic puke
Cave belcher - vomit hammers on rotted skins
Rotted vomitor - vomit bludgeoner of barbwire



Share this games :

TWITTER