DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 24. srpna 2024

Home » , , , , , » Recenze/review - DEATHLESS VOID - The Voluptuous Fire of Sin (2024)

Recenze/review - DEATHLESS VOID - The Voluptuous Fire of Sin (2024)


DEATHLESS VOID - The Voluptuous Fire of Sin
LP/CD 2024, Iron Bonehead

for english please scroll down

Už dlouhé roky nevím, proč mě moje kroky pokaždé zavedou na tohle staré pohřebiště. Jakoby v sobě měly dávno opuštěné hroby nějakou magickou sílu. Ve starých rozvalinách se ukrývají temné a krvavé příběhy, které měly být dávno zapomenuty. Občas, když mám štěstí a mraky jsou nízko, tak objevím děsivou kobku, ve které se ukrývá hudba, která koluje i v mých žilách. Kdysi dávno jsem přísahal, že budu podobné smečky, jako jsou black death metalisté DEATHLESS VOID z Holandska podporovat. 

Jsem moc rád, že se mi dostala tahle nahrávka do ruku, že jsem ji objevil při svých nekonečných toulkách temnotou. Kombinace chladného a podmanivého black metalu smíchaného se špínou, strachem, surovou smrtí a nenávistí, mi dělalo vždy dobře na mé zkažené duši. 


Novinka je spíše zaříkáváním, tajemným a dávno zapomenutým obřadem pro vyvolávání temných sil, než jen obyčejnou hudbou. Cítím ze skladeb opravdovost a ryzost devadesátých let, vnímám i psychedelické nálady, které se vznášejí celým albem jako nějaké děsivé memento. Pokud máte rádi kapely jako KATHARSIS, ANTAEUS, THORNS, budete určitě spokojeni. Atmosféra je opravdu velmi podmanivá a návyková. Jen si dejte pozor, rozhodně se nejedná o hudbu, která by vás oslovila pouze na jeden poslech. Je nutné ticho, nejlépe tma a plné soustředění. Teprve po nějakém čase jsem objevil všechna zákoutí, nuance, momenty. Nové album je velmi zajímavým počinem, jednotlivé nálady jsou jako můry, které se vznáší kolem ohně, aby nakonec spadly spálené na zem a zemřely v nekonečných křečích. Těm, co už v záhrobí byli a povedlo se jim nahlédnout na druhou stranu, nemusím nic vysvětlovat. Ale i vám ostatním, kteří jste ještě neseděli u společného stolu s démony, mohu novou desku doporučit. Má nejen dobrý zvuk i obal, ale hlavně v ní najdete pestrou, do černých odstínů zabarvenou paletu, smrtící koktejl, umíchaný z těch nejšílenějších ingrediencí. Líbí se mi určitý neklid, který se celou nahrávkou vine jako jedovatý had. "The Voluptuous Fire of Sin" je přesně tím druhem alba, které mě přikovalo ke zdi, pohřbilo zaživa a spálilo na popel. Jsem znovu a znovu v rozvalinách. A cítím se zde ve společnosti DEATHLESS VOID velmi dobře. Zhasněte všechna světla a zapalte ohně! Temný, špinavý, děsivý black death metal z onoho světa! Tajemný rituál s pochmurnou atmosférou! 


Asphyx says:

For many years now, I don't know why my steps always lead me to this old burial ground. It's as if the long-abandoned graves have some magical power. The old ruins hold dark and bloody stories that should have been forgotten long ago. Occasionally, when I'm lucky and the clouds are low, I discover a creepy dungeon that hides music that runs through my veins. Once upon a time I swore to support similar packs like black death metallers DEATHLESS VOID from Holland.

I'm so glad that I got my hands on this record, that I discovered it during my endless wanderings through the darkness. The combination of cold and captivating black metal mixed with filth, fear, raw death and hatred has always done good to my corrupted soul.


The novelty is more of an incantation, a mysterious and long-forgotten ritual for summoning dark forces, than just ordinary music. I can feel the genuineness and purity of the nineties from the tracks, I can also sense the psychedelic moods that float through the whole album like some eerie memento. If you like bands like KATHARSIS, ANTAEUS, THORNS, you will be satisfied. The atmosphere is really very captivating and addictive. Just beware, this is definitely not music that will appeal to you for just one listen. Silence is required, preferably darkness and full concentration. It was only after some time that I discovered all the nooks and crannies, the nuances, the moments. The new album is a very interesting piece of work, the individual moods are like moths that hover around a fire, only to eventually fall scorched to the ground and die in endless spasms. I don't need to explain anything to those who have been to the beyond and managed to see the other side. But for the rest of you who have not yet sat at the table with demons, I can recommend the new album. Not only does it have a good sound and cover, but most importantly, you'll find a colourful palette tinged with black, a lethal cocktail mixed with the craziest ingredients. I like a certain restlessness that winds through the whole record like a poisonous snake. "The Voluptuous Fire of Sin" is exactly the kind of album that pins me to the wall, buries me alive and burns me to ashes. I'm in ruins all over again. And I feel very comfortable here in the company of DEATHLESS VOID. Turn off all the lights and light the fires! Dark, dirty, scary black death metal from the other world! A mysterious ritual with a gloomy atmosphere!


tracklist:
1. Psychedelic Warfare
2. Vortex Climax
3. The Shattered Realms Of Man Become The Abyss
4. The Ecstasy Of Sin
5. Iside
6. Burning Shapes Without Form
7. Crossing The Threshold
8. Purple Triad
9. Curse Upon You



Share this games :

TWITTER