DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 17. července 2024

Home » , , , , » Recenze/review - WEREWOLVES - Die For Us (2024)

Recenze/review - WEREWOLVES - Die For Us (2024)


WEREWOLVES - Die For Us
CD 2024, vlastní vydání

for english please scroll down

Nakonec mě moje kroky vždy zavedou na stejná místa. Nějak podvědomě vyhledávám staré ruiny vypálených kostelů, opuštěná jatka, domy plné šílenství. Tělo pomalu chřadne, ale mysl se tomu stále brání. Potřebuji hudbu proto, abych přežil v dnešním divném světě. Už dávno se znám se Satanem i se všemi démony. Dnes jsme se tu sešli, abychom zavzpomínali na staré dobré časy. Ne, to určitě ne. Proti nostalgii samozřejmě nic nemám, ale pro svůj život potřebuji i něco nového, ostrého, divokého a zuřivého. Australské WEREWOLVES poslouchám a podporuji od jejich úplných počátků.

Důkazem budiž odkazy na recenze i rozhovor dole pod článkem. Nové album "Die For Us" jsem slyšel poprvé opravdu v rozvalinách jednoho starého kostela. Ohořelé zdi, kříže, obrácené směrem dolů. Dovedl bych si představit, že by zde kapela uspořádala koncert. Dole ve sklepě jsem našel mrtvého kněze. Jo, to je ten bastard, co znásilňoval, lhal a dával vám rozhřešení. Ne, to vám tihle maniaci rozhodně nedají. Zato si ale užijete spoustu nihilistických, nenávistných a vražedných melodií. WEREWOLVES se vrátili, aby zabíjeli hudbou!


Vše je ohlodané na kost. Žádné kompromisy, žádné zbytečnosti. Naopak, sází se zde na syrové melodie, ďábelské bicí a chorobný vokál. Black metal se potkává s reálnou, hnusnou a prašivou smrtí. Máte už plné zuby kapel, které si na metal jenom hrají? Potřebujete vypálit do mozku cejch? Potom jste zde správně. Doporučuji podávat podchlazené a na shnilém víku od rakve. Stačí se chvilku soustředit na masivní, mocný a drtivý zvuk (mixing and mastering neprovedl nikdo jiný než Joe Haley (PSYCROPTIC)), nebo obal, který na rozdíl od dnešního debilního trendu vytvořil člověk z masa a kostí a ne umělá inteligence (skvělá práce mistře Mitchelli Nolte!). Australané jsou opravdoví, reální, umí napsat skladby, které vás ukřižují hlavou dolů. Spálí na popel. Máte rádi smečky jako MARDUK, VADER, PESTILENCE, PSYCROPTIC, HATE ETERNAL, AKERCOCKE, USURPER? Líbí se vám, když umí kapela přidat technické prvky tak, že perfektně sedí do jednotlivých motivů? Potom přidejte hlasitost, otevřete si pivo a ukažte fuck off všem hajzlům. Hergot, už jsem to asi někdy někde psal, ale jsme s touhle kapelou na podobné vlně, uctíváme stejné modly a koluje nám v žilách identická zkažená krev. "Die For Us" je jako jízda na horské dráze, která končí samozřejmě, kde jinde, než v horoucím pekle. Jako bych tančil bosý na ostrých střepech, jako by mi pánové zatloukali do hlavy rezavé hřeby. Hudba se má hrát i poslouchat srdcem. Tentokrát to bylo splněno na sto procent. Novinka je totálním infernem, trepanací lebky, ale také mementem všech prokletých. Nakonec mě moje kroky vždy zavedou na stejná místa. Nějak podvědomě vyhledávám staré ruiny vypálených kostelů, opuštěná jatka, domy plné šílenství. Tělo pomalu chřadne, ale mysl se tomu stále brání. Potřebuji hudbu proto, abych přežil v dnešním divném světě. Už dávno se znám se Satanem i se všemi démony. Hnilobný, nenávistný, vražedný, nihilistický útok na vaše podvědomí! Surový black death metal, který vás ukřižuje hlavou dolů! 


Asphyx says:

In the end, my steps always take me to the same places. Somehow I subconsciously seek out old ruins of burnt churches, abandoned slaughterhouses, houses full of madness. The body slowly withers, but the mind still resists. I need music to survive in today's strange world. I've known Satan and all demons for a long time. We are gathered here today to reminisce about the good old days. No, I'm sure you're not. I have nothing against nostalgia, of course, but I need something new, edgy, wild and fierce for my life. I've been listening to and supporting Australia's WEREWOLVES since the very beginning.

The proof is the links to the reviews and interview below the article. I first heard the new album "Die For Us" for real in the ruins of an old church. Charred walls, crosses, facing downwards. I would imagine that the band would hold a concert there. I found a dead priest down in the basement. Yeah, that's the bastard who raped, lied and gave you absolution. No, these maniacs won't give you that. But you will enjoy a lot of nihilistic, hateful and murderous tunes. WEREWOLVES are back to kill with music!


It's all gnawed to the bone. No compromises, no waste. On the contrary, it relies on raw melodies, devilish drums and sick vocals. Black metal meets real, nasty and mangy death. Are you sick of bands that just play metal? Do you need a brand burned into your brain? Then you've come to the right place. I recommend serving it hypothermic and on a rotten coffin lid. Just take a moment to concentrate on the massive, powerful and crushing sound (mixing and mastering done by none other than Joe Haley (PSYCROPTIC)) or the cover artwork, which unlike today's moronic trend, was created by flesh and blood human beings and not artificial intelligence (great job master Mitchell Nolte!). Aussies are real, real, they can write songs that will crucify you upside down. Burn you to ashes. Do you like bands like MARDUK, VADER, PESTILENCE, PSYCROPTIC, HATE ETERNAL, AKERCOCKE, USURPER? Do you like it when a band can add technical elements that fit perfectly into each theme? Then turn up the volume, crack open a beer and show the fuck off to all the fuckers. Hell, I've probably written this before somewhere, but this band and I are on a similar wavelength, worshipping the same idols and with identical corrupt blood running through our veins. "Die For Us" is like a roller coaster ride that ends, of course, where else but in a burning hell. It's like I'm dancing barefoot on sharp rocks, like the gentlemen are hammering rusty spikes into my head. Music is to be played and listened to with the heart. This time it was done 100%. The novelty is a total inferno, a skull cracker, but also a memento of all the damned. In the end, my steps always take me to the same places. Somehow I subconsciously seek out old ruins of burnt churches, abandoned slaughterhouses, houses full of madness. The body slowly withers, but the mind still resists. I need music to survive in today's strange world. I've known Satan and all demons for a long time. A rotten, hateful, murderous, nihilistic attack on your subconscious! Raw black death metal that will crucify you upside down!


about WEREWOLVES on DEADLY STORM ZINE:






Tracklist:
01 – Die For Us
02 – Beaten Back To Life
03 – Fuck You Got Mine
04 – My Hate Is Strong
05 – The Company Of Wolves
06 – Spittle-Flecked Rant
07 – We All Deserve To Be Slaves
08 – Under A Urinal Moon
09 – Stay Down

WEREWOLVES IS:
SAM BEAN - BASS & VOCALS
MATT WILCOCK - GUITAR & VOCALS
DAVID HALEY - DRUMS



Share this games :

TWITTER