DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 31. července 2024

Home » , , , , , » Recenze/review - VOID WITCH - Horripilating Presence (2024)

Recenze/review - VOID WITCH - Horripilating Presence (2024)


VOID WITCH - Horripilating Presence
CD 2024, Everlasting Spew Records

for english please scroll down

Nad hladinou se vznáší mlha. Obejme mě chlad. Dostane se mi do kostí i do podvědomí. Potopím se do špinavé vody a uvidím vznášející se těla utopenců. Mají otevřené oči a chtějí mě stáhnout do hlubiny. Dusím se vlastní krví, modlím se k bohu, ale pomoc nikdy nepřijde. Zemřu a znovu se narodím. Jsem démonem temnoty, jsem věrným posluchačem ozvěn ze záhrobí. Dovolte mi, abych vám představil doom death metalovou kapelu VOID WITCH. Smečku z Austinu, z Texasu, která se rozhodla nás poctít hudbou z onoho světa.

Smrt má mnoho podob a v tomto případě je pomalá, postupná, jako nějaký zákeřný jed, který je vám každý den podáván v malých dávkách. Dokud neshnijete zaživa, dokud se nerozpadnete v prach. S touhle deskou je to velmi podobné. Zahalí vás do studených pavučin a odvede do nekonečných močálů bolesti a utrpení. 


Líbí se mi mrazivé nálady, které z desky stékají jako krev z čerstvé rány. Velmi dobře napsané skladby mají hutný a masivní zvuk, navíc se jedná o velmi uvěřitelnou a návykovou záležitost. Na své si přijdou nejen fanoušci tohoto stylu, ale i nemrtví a démoni. Stylově lze VOID WITCH zařadit po bok třeba takových DRUID LORD, SOLOTHUS, HOODED MENACE, COFFINS, ATARAXY, SPECTRAL VOICE, TEMPLE OF VOID a další tmáře, kteří umí zkušeně a elegantně kombinovat nejen surový, prastarý death metal, ale i doomové kusy mokvajícího masa. Vše plyne jako řeka, jako stoka pod vaším městem. Neplavou v ní jenom mrtvá těla, ale i všechno, co nepotřebujete. Album na mě působí záhadným, rituálním dojmem. Je jako stín, jako děsivý sen, ze kterého se nikdy neprobudíte. Někdy bývám rád sám, někdy se s chutí potápím do hlubiny. Vznáším se na hladině, jako bych byl mrtvý. V těchto chvílích vynikne síla této nahrávky nejvíce. Je znát, že se zde sešli zkušení muzikanti, kteří vědí co a jak chtějí hrát. Navíc přidali kus svých srdcí. Alespoň tak vnímám novou desku "Horripilating Presence" já. Někde v černých lesích je staré pohřebiště, na kterém se kdysi dávno odehrávaly okultní rituály. Atmosféra tohoto místa se promítla i do této desky. Mám rád déšť, líbí se mi, když mraky skoro přikryjí město. Našlapuji opatrně a mé kroky směřují vždy do oblastí, kde je ticho a klid. Na hřbitovy, do opuštěných chrámů, do lesů. Poslouchám nahrávku stále dokola a už teď vím, že se k ní budu rád a často vracet. Má v sobě totiž něco magického, jakousi černou energii, chvění chcete-li. Nad hladinou se vznáší mlha. Obejme mě chlad. Dostane se mi do kostí i do podvědomí. Potopím se do špinavé vody a uvidím vznášející se těla utopenců. Doom death metalový obřad, temné a chladné nálady zabalené do pavučin! Prach jsme a v prach se obrátíme!


Asphyx says:

Fog is hovering over the surface. A chill embraces me. It gets into my bones and my subconscious. I sink into the dirty water and see the bodies of drowning men floating. Their eyes are open and they want to pull me down into the depths. I choke on my own blood, pray to God, but help never comes. I will die and be born again. I am a demon of darkness, a faithful listener to the echoes from beyond. Let me introduce you to the doom death metal band VOID WITCH. A bunch from Austin, Texas, who have decided to grace us with music from beyond.

Death takes many forms and in this case it is slow, gradual, like some insidious poison that is administered to you in small doses every day. Until you rot alive, until you crumble into dust. It's very similar with this record. It wraps you in cold cobwebs and takes you to endless swamps of pain and suffering. 


I like the frosty moods that flow from the record like blood from a fresh wound. The very well written songs have a dense and massive sound, plus it is a very believable and addictive affair. Not only fans of this style, but also the undead and demons will enjoy it. Stylistically, VOID WITCH can be placed alongside such bands as DRUID LORD, SOLOTHUS, HOODED MENACE, COFFINS, ATARAXY, SPECTRAL VOICE, TEMPLE OF VOID and other obscurantists, who know how to combine not only raw, ancient death metal, but also doom pieces of swelling flesh in an experienced and elegant way. Everything flows like a river, like a sewer under your city. Not only dead bodies float in it, but also everything you don't need. The album has a mysterious, ritualistic impression on me. It's like a shadow, like a terrifying dream from which you never wake up. Sometimes I like to be alone, sometimes I like to dive into the depths. I float on the surface as if I were dead. It's in these moments that the power of this recording shines through the most. It is clear that experienced musicians who know what and how they want to play have come together here. Moreover, they have added a piece of their hearts. At least that's how I perceive the new record "Horripilating Presence". Somewhere in the black forests there is an old burial ground where occult rituals used to take place long ago. The atmosphere of this place is reflected in this record. I like the rain, I like it when the clouds almost cover the city. I tread carefully, and my steps always go to areas where it's quiet and peaceful. Cemeteries, abandoned temples, forests. I listen to the recording over and over again, and I already know that I will return to it often. There is something magical about it, a kind of black energy, a tingle if you like. There's a fog floating over the water. A chill embraces me. It gets into my bones and into my subconscious. I sink into the dirty water and see the bodies of drowning men floating. Doom death metal ritual, dark and cold moods wrapped in cobwebs! Dust we are and to dust we shall return!



Tracklist:
01. Grave Mistake 
02. Second Demon 
03. Malevolent Demiurge 
04. Supernova Of Brain And Bone 
05. Thousand-Eyed Stalactite 
06. Horripilating Presence

band:
Luke - Throat & Fundament
Nic - Voids
Jason - Vibes
Adrian - Impact



Share this games :

TWITTER