DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 3. července 2024

Home » , , , , » Recenze/review - TROCAR - Extremities (2024)

Recenze/review - TROCAR - Extremities (2024)


TROCAR - Extremities
CD 2024, Selfmadegod Records

for english please scroll down

Seděla uprostřed místnosti a nejdřív to vypadalo, že bude odpočívat. Měla krásný život, bohaté rodiče, všichni ji milovali a byla zdravá. Přesto v ní bylo něco děsivého, šíleného. Jakoby byla nakažena nějakou pradávnou chorobou. Vstala z postele, vytrhala si všechny vlasy, rozdrásala si obličej do krve a potom začala mluvit divným jazykem. Rány hlavou do zdi. Musela dostat injekci. Nepomáhalo to. Trvalo to několik dlouhých dní. Teprve potom, když z ní byla zohavená zrůda, začala poslouchat nové album grindových maniaků TROCAR.

Znáte FLUIDS? Tak muzikanti z téhle smečky se spojili se zpěvákem Schulerem Bensonem, aby nahráli debutové album, které je po okraj narvané temných grindcore a cyber motivy. Výsledkem jejich spolupráce je nahrávka, která by se s klidem mohla pouštět všem pacientům, kteří tvrdí, že je unesli mimozemšťani. Je to masakr, divoká jízda, která končí, jak jinak, krutou smrtí. 

 

Tohle je hudba, která je určena pro hudební gurmány, pro všechny, kteří rádi a často ochutnávají zkažené maso. Poslouchat "Extremities" je jako se dívat na drcení kostí v kafilerii. Antihumánní riffy, divoké pasáže, elektronické bicí. Koktejl, který když pozřete, tak se nejdřív dojdete několikrát vyzvracet. Přesto vás budou lákat další a další poslechy. Nakonec, až už bude vaše hlava očištěna od zbytečností dnešního světa, podlehnete. Je vám ale jasné, že nakonec dopadnete jako ta nebohá dívka v úvodu dnešního článku. Kapela by s klidem mohla hrát v hlavním čase na festivalu OBSCENE EXTREME. Sedmnáct skladeb, narvaných do 28 minut. Šílenství ve své krystalické podobě. Hudba, která vás buď bude štvát a nebo jí zcela podlehnete. Přiznávám, že i já, který navštívím kde jakou pitevnu, jsem potřeboval nějaký čas, abych se do skladeb dostal. Líbí se mi, že jsou TROCAR v rámci stylu poměrně pestří, neotřelí. Zkrátka a jednoduše, zaujali mě. Dostali se mi do hlavy a některých motivů jsem se potom nedokázal "zbavit". Možná je to přístupem, možná nápady, netuším. Vím jistě akorát to, že si album pamatuji. Je to vlastně zvláštní, protože tahle odrůda hudby nebývá zase tolik častým hostem v mém přehrávači. Přesto nebo právě proto, jsem rád tančil v temné noci. Dostával se pomalu do rauše, který všichni tak dobře známe. Ovlivněn ostrými riffy, ale hlavně absolutně podmanivou atmosférou, jsem si připadal jako starý šaman, který přiletěl odněkud z vesmíru. Sedím svázaný ve svěrací kazajce, přesto jsem se dokázal pokousat. Grindcore cybergrind, který ve vás probudí ty nejtemnější pudy! Trepanace lebky divokými rytmy!

pro fanoušky: AGORAPHOBIC NOSEBLEED, REGURGITATE, CATTLE DECAPITATION, EXHUMED, THE BERZERKER


Asphyx says:

She was sitting in the middle of the room and at first it looked like she was going to rest. She had a beautiful life, rich parents, everyone loved her and she was healthy. Yet there was something terrifying, crazy about her. Like she was infected with some ancient disease. She got out of bed, pulled out all her hair, tore her face to blood and then started speaking in a strange language. Banging her head against the wall. She must have had an injection. It didn't help. It went on for several long days. Only after she was a mutilated monster did she start listening to the new album by grind maniacs TROCAR.

You know FLUIDS? Well, the musicians of this pack teamed up with singer Schuler Benson to record their debut album, which is packed to the brim with dark grindcore and cyber themes. The result of their collaboration is a record that could easily be played to any patient who claims to have been abducted by aliens. It's a carnage, a wild ride that ends, as it should, in a cruel death. 



This is music for music gourmets, for all those who like and often taste spoiled meat. Listening to "Extremities" is like watching bones being crushed in a rendering plant. Antihuman riffs, wild passages, electronic drums. It's a cocktail that if you watch it, you'll throw up a few times first. Yet you'll be tempted to listen to it again and again. Eventually, when your head is cleansed of the uselessness of today's world, you will succumb. But it's clear that you'll end up like the poor girl in the beginning of today's article. The band could easily play in prime time at the OBSCENE EXTREME festival. Seventeen songs crammed into 28 minutes. Madness in its crystalline form. Music that will either annoy you or you will succumb to it. I admit that even I, who visits every autopsy room, needed some time to get into the songs. I like the fact that TROCAR are quite varied and fresh in style. Quite simply, they caught my attention. They got into my head and I couldn't get rid of some of the motifs afterwards. Maybe it's the approach, maybe it's the ideas, I have no idea. All I know for sure is that I remember the album. It's actually strange, because this variety of music is not a frequent guest in my player. Still, or maybe because of that, I liked to dance in the dark night. Getting slowly into the high we all know so well. Influenced by the sharp riffs, but most of all by the absolutely captivating atmosphere, I felt like an old shaman who had come from somewhere in the universe. I'm sitting in a straitjacket, yet I managed to bite myself. Grindcore cybergrind that will awaken your darkest instincts! Shaking your skull with wild rhythms!

For fans: AGORAPHOBIC NOSEBLEED, REGURGITATE, CATTLE DECAPITATION, EXHUMED, THE BERZERKER


--TRACKLISTING--
1. mr. picker
2. Extremities
3. Orphaned Organs
4. Foreign Body Insult
5. Perverse Incentives
6. Deinstitutionalize
7. Skin Like Sky
8. Psalter of Manias
9. The Willing
10. Tithing Offal
11. A Lesson
12. Husbandry
13. Hangnail
14. Brazen Head
15. Weapons Prosper
16. Field Dressed (To Egress)
17. Golem

Share this games :

TWITTER