DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 1. července 2024

Home » , , , , » Recenze/review - MIASMIC SERUM - Infected Seed (2024)

Recenze/review - MIASMIC SERUM - Infected Seed (2024)


MIASMIC SERUM - Infected Seed
CD 2024, Chaos Records, Night Terrors Records

for english please scroll down

Popraskané víko od rakve, tělo spálené na popel. Jakoby se kolem vznášel nářek kdysi krásné dívky, která byla obětována. Pradávný rituál k vyvolávání temných sil. Zapnu play a přede mnou se začne odehrávat death metalový příběh ze starých časů. Moje vědomí je změněno, tančím po chladné zemi. Ležím v kleci, připravený na západ slunce. Podříznou mi hrdlo, roztrhají mě na kusy a stanu se jedním z mnoha. Probudím se z divokého snu a realita je ještě horší, než jsem čekal. Země dávno hoří černým plamenem. Jsme jenom kus masa, pochodujícího na smrt. 

Zaujala mě ale nejen textová stránka debutového alba "Infected Seed", která je volně inspirována dílem Aldouse Huxleyho a Terence Mckenna. Líbí se mi i hudba, která řeže ostrou stranou nože. Nahrávku doporučuji poslouchat ve tmě a chladu. Nejlépe v nějakém starém chrámu, ve kterém se prováděly krvavé rituály. 


Máte rádi kapely jako MORBID ANGEL, MALEVOLENT CREATION, SKELETAL REMAINS? Potom jste zde správně. Dostanete velmi shnilý a návykový materiál. Je jako jed, který působí pomalu. Dostanete se do podobného stavu, v jakém jsme bývali s kamarády v devadesátých letech minulého století. Je to tak, kýval jsem se zase jednou u reproduktorů do rytmu a užíval si nejen jednotlivé nápady, ale i zvuk a obal (Julian Mora Ibañez). Surové motivy, blast beaty, mocný vokál, spousta morbidních nápadů. Tohle vše dohromady tvoří mokvající, morbidní celek, který na mě působí jako lavina, pod kterou pokaždé zahynu. Zajmou i hosté za mikrofonem (Jason Netherton z MISERY INDEX, Fiore Stravino z FULCI), kteří odvedli jako vždy skvělou práci. Italové na to jdou postaru, poctivě, ale nejsou jen obyčejnou, dnes tolik častou kopií věcí minulých. Naopak, snaží se posouvat tento mrtvý styl dále. Nepřinášejí sice nic nového, ale rozhodně se nejedná jen o skvěle odvedené řemeslo. Naopak, v jednotlivých skladbách je velké množství nakumulované, temné energie. Jakoby mě kapela strhla do děsivých snů, ve kterých se procházím po spálené zemi. Smradlavé ulice, hořící domy, nářek umírajících. Dojdu až nahoru, na kopec, na kterém je postavený chrám bolesti. Lidé zase jednou věřili falešným prorokům, lžím a přetvářce. Jsem rád, že se mi dostalo album "Infected Seed" do rukou. Je jako žhavá láva, jako kus zahnívajícího masa, jako popraskané víko od rakve, jako spálené tělo. Surový, dystopický death metal, který vás rozdrtí na prach! Jedovatý rituál vašeho nejtemnějšího vědomí!


Asphyx says:

Cracked coffin lid, body burned to ashes. The wailing of a once beautiful girl who was sacrificed. An ancient ritual to summon dark forces. I turn on the play and a death metal story from the old days begins to unfold before me. My consciousness is altered, I'm dancing on the cold ground. I lie in a cage, ready for the sunset. My throat will be slit, I will be torn apart and become one of many. I wake from a wild dream and the reality is even worse than I expected. The earth has been burning with black flames for a long time. We are but a piece of flesh, marching to our deaths. 

But it wasn't just the lyrics of the debut album "Infected Seed" that caught my attention, which is loosely inspired by the work of Aldous Huxley and Terence Mckenna. I also like the music, which cuts with the sharp side of the knife. I recommend listening to the record in the dark and cold. Preferably in an old temple where blood rituals were performed. 


Do you like bands like MORBID ANGEL, MALEVOLENT CREATION, SKELETAL REMAINS? Then you are right here. You get very rotten and addictive material. It's like a poison that works slowly. You get into a similar state to what my friends and I used to be in the 90s. It's true, I was swaying to the beat once again at the speakers and enjoying not only the individual ideas but the sound and the cover art (Julian Mora Ibañez). Raw themes, blast beats, powerful vocals, lots of morbid ideas. All of this together creates a swamping, morbid whole that affects me like an avalanche that I die under every time. The guests behind the microphone (Jason Netherton of MISERY INDEX, Fiore Stravino of FULCI) do a great job as always. The Italians go about it the old-fashioned way, honestly, but they are not just the ordinary, nowadays so common copy of things past. On the contrary, they are trying to push this dead style further. They don't bring anything new, but it's definitely not just great craftsmanship. On the contrary, there is a great deal of accumulated, dark energy in the individual tracks. It's as if the band has swept me away into eerie dreams in which I walk on scorched earth. Stinking streets, burning houses, the cries of the dying. I reach the top of the hill on which the temple of pain is built. Once again, the people have believed false prophets, lies and pretence. I'm glad I got my hands on the "Infected Seed" album. It's like hot lava, like a piece of rotting meat, like a cracked coffin lid, like a burnt body. Raw, dystopian death metal that will crush you to dust! A poisonous ritual of your darkest consciousness!


Tracklist:
01. Auditory Hallucinations 
02. Near-Death Visions 
03. Mortal Training 
04. Immortal Entity 
05. Neurotoxic Venom 
06. Lethal Bite 
07. Brain Walls 
08. Lost Control 
09. Ancient Initiation Rite 
10. Infected Seed (Feat. Fiore Stravino)

band:
Julian Serrato – Bass & Vocals
Gabriele Marchioni – Drums
Vanny Piccoli – Guitars & Vocals



Share this games :

TWITTER