DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 22. června 2024

Home » , , , , , » Rozhovor - SEREMENT - Mocný, syrový, chladný black death metal, který probouzí ty nejděsivější démony! Bestie, která vás roztrhá na kusy!

Rozhovor - SEREMENT - Mocný, syrový, chladný black death metal, který probouzí ty nejděsivější démony! Bestie, která vás roztrhá na kusy!


Rozhovor s black death metalovou skupinou z Řecka - SEREMENT.

Odpovídal Andreas (zpěv), děkujeme!

Recenze/review - SEREMENT - Abhorrent Invocations (2024):

Ave SEREMENT! Právě poslouchám vaši novinku „Abhorrent Invocations“ a říkám si, že takhle nějak bude znít hudba, kterou budou hrát při konci světa. Myslím, že se vám povedl opravdu mistrovský kousek. Jaké jsou tvoje pocity z novinky? Máš už nějaké zpětné vazby od fanoušků? Hráli jste už nové skladby naživo? A jak fungují?

Zdravím vás, děkuji za vaše milá slova! Z nového alba máme velkou radost a myslíme si, že shrnuje veškerou tvrdou práci posledních několika let! Už jsme dostali velmi dobré ohlasy, stejně jako ty vaše, od našich přátel, od našich fanoušků, z jiných internetových časopisů a recenzí. I když jsme ještě neudělali oficiální živé vydání alba, odehráli jsme s tímto materiálem dva koncerty a ohlasy, které jsme si odnesli, byly velmi velmi dobré.

Jak vlastně vznikají nové skladby pro SEREMENT? Jste tradiční kapelou, která se zavře do zkušebny a tam skládá nebo využíváte v dnešní době tolik oblíbený internet a posíláte si nápady emailem? Zajímá mě samotný tvůrčí proces.

První nápady na písně přicházejí od našeho kytaristy (Manolise), který skládá kytarové party a posílá je ostatním ke kontrole. Poté jdeme do zkušebny a dáváme dohromady bicí, basu a zpěv a každý se podílí na tvorbě každé písně stejnou měrou.


Samostatnou kapitolou jsou u SEREMENT texty. O čem pojednávají na novém albu a kde jsi pro ně bral inspiraci? Na „Abhorrent Invocations“ perfektně sedí k muzice. Co bylo dřív, muzika nebo texty?

Autory textů jsou Andreas (zpěv) a Manolis (kytara). Mluví o rouhání, smrti, válce, apokalypse, společnosti, politice, příbězích z filmů a románů, mýtech... Nemáme žádnou konkrétní tematiku. Naší prvotní skepsí bylo napsat písně, které vámi otřesou, témata s temnou perspektivou určitě, ale také s půvabem odporu a probuzení. Jsme proti všemu, co utlačuje masy a společnost, co utlačuje mysl, duši i tělo.

Inspiraci jsme našli všude.

Texty a hudbu tvoříme odděleně, a když přijde čas na magické spojení, tak si všechny texty přečteme a hudbu poslechneme znovu a snažíme se o co nejlepší soulad.

Musím se přiznat, že cover pro „Abhorrent Invocations“ je vynikající – sedne perfektně k hudbě! Jde z něj doslova strach. Jak jste obal vybírali a proč jste zvolili zrovna Misanthropic Art? Slyšel třeba dopředu nové skladby pro inspiraci?

Děkujeme, Jakube! Nechceme, abyste se báli (hahaha).

Rozhodli jsme se s ním spolupracovat, protože Misanthropic-Art sledujeme už mnoho let a znali jsme jeho práce a jejich kvalitu. Tímto vydáním jsme chtěli zvýšit naše standardy a myslíme si, že jsme si pro naše výtvarné dílo vybrali velmi sympatického umělce, abychom toho dosáhli.

Poslali jsme mu texty alba spolu s několika popisy a obrázky.
(už jsme měli v hlavě výtvarnou scénu) a on dosáhl tohoto úžasného výsledku!


Skvělý je zvuk celé nahrávky. Je temný, studený a ostrý zároveň. V jakém studiu jste album nahrávali? Mluvili jste jako kapela do výsledného zvuku, masteringu?

Ještě jednou díky! Album jsme nahráli v hudebním studiu Ignite a náš kamarád George Christophoridis se postaral o mix a mastering. Jako fanoušek death metalu a black metalu sám okamžitě pochopil, jak chceme znít, takže proces mixování byl velmi hladký a na jedničku.

Nové album vyšlo u francouzských Dolorem Records. Proč jste si vybrali právě tento label a jak jste s jeho prací spokojeni?

Alex z Dolorem records nás vlastně oslovil přes Facebook a my bychom mu za to rádi poděkovali! Přišel s docela dobrou nabídkou na CD a společně s mexickými Iron, Blood and Death Corporation pracujeme na LP verzi, která vyjde ještě letos. Celá věc předčila naše očekávání, zvlášť pokud jde o první studiové vydání, protože jsme úplně nová kapela.


Historie kapely se datuje do roku 2022. Jak vůbec vznikl nápad, hrát death metal? Kdo byl vaším vzorem? Zavzpomínej pro nás prosím!

Původní sestavu Serement tvořili čtyři z pěti členů naší předchozí kapely Blessed by Perversion, která na řecké deathmetalové scéně působila 12 let. Chtěli jsme nový a svěží začátek a jiný hudební i textový přístup, a to byl důvod, proč jsme udělali tento projekt. Když jsme byli mladší, měli jsme své idoly, ale teď jsme chtěli prostřednictvím této hudby vyjádřit jen sami sebe a ne jen někoho napodobovat, ale vždy se snažit sloužit death metalu a heavy zvuku obecně.

Na vaší kapele je hrozně vidět, jak vás vaše muzika baví. Máte nějaký cíl, kterého byste chtěli dosáhnout? Pro někoho to je slavné vydavatelství, jiný si chce třeba zahrát na velkém festivalu.

Největším a nejdosažitelnějším cílem naší kapely je vyjet za hranice Řecka a zahrát si třeba na turné v Evropě nebo v jiných zemích světa.

Jaké to vlastně je, hrát death metal v Řecku? Chodí u vás lidi na koncerty? Podporují vás, kupují CD? Když třeba uspořádáte nějakou akci, kolik přijde lidí?

V Řecku máme docela slušnou deathmetalovou scénu, která je spíše komunitou kapel. V podstatě se navzájem známe a vždy se snažíme podpořit buď nákupem merchandise, nebo účastí na koncertech a festivalech. Když hrajeme naživo, snažíme se to brát jako koncert mezi přáteli a je to větší zábava pro nás i pro lidi, kteří se na nás přijdou podívat. Obvykle se na koncertě sejde od 1 do 200 lidí (hahaha).


Death metal je náročný koníček a ještě těžší životní styl. Co znamená pro tebe? Co tě na něm nejvíc baví a jak jej vnímáš? Jak si se k němu vlastně dostal?

Pro nás je death metal hudbou, na které jsme vyrůstali, takže se snažíme obnovit zvuky, které jsme vždycky měli rádi. Už jen díky tomu je to pro nás nejlepší způsob, jak se vyjádřit, a je to vždycky výzva, abychom dokázali takhle hrát a pořád se zlepšovat, takže nejnáročnější je cvičení, které musíme dělat.

Tuhle otázku dávám záměrně všem kapelám, aby si udělali trošku propagaci do budoucna. Prozraď nám prosím, co chystají SEREMENT v nejbližší době? Na co se můžeme těšit?

Pro letošní rok plánujeme vydat naše nové album na LP a pak se pokusit udělat co nejvíce koncertů na jeho propagaci. Také možná nahrajeme nějaká videa z nahrávacího procesu nebo playthrough videa některých písní, ale o tom se zatím jen mluví.

Děkuji moc za rozhovor a přeji SEREMENT spoustu prodaných nosičů a samé vyprodané sály. Ať se vám daří i v osobním životě. Budu se těšit na další death metalovou apokalypsu!

Moc děkujeme za tento rozhovor a za to, že nám dáváte možnost mluvit o sobě a propagovat naši hudbu.

Na zdraví všem!

Share this games :

TWITTER