DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 27. června 2024

Home » , , , , , » Recenze/review - PERVERSITY - Spiritual Negation (2024)

Recenze/review - PERVERSITY - Spiritual Negation (2024)


PERVERSITY - Spiritual Negation
CD, vinyl 2024, Metal Age Productions, Great Dane Records

for english please scroll down

Pokaždé, když jdu kolem kostela, tak si uvědomím, jací jsme zůstali stejní. Stále věříme lžím, pořád se klaníme padlým modlám. Přetvářka a klam vládnou světu a v každém z nás se ukrývá temnota. Je jenom otázka času, kdy vyleze na povrch. Jsou kapely, které umí znázornit svojí hudbou zlo. Špínu i zkaženou krev. Slovenští PERVERSITY patří již dlouhých 29 let mezi vyvolené. Letos se opět rozhodli mezi nás šířit jediný pravý death metal. Stačilo mi pouze několik poslechů, abych propadl peklu.

Je to právě uvěřitelnost, klasický přístup a opravdovost, které mám na téhle smečce tolik rád. V kapele působí muzikanti, kteří přesně ví, co a jak chtějí hrát. Mají talent na to, složit dobré skladby, umí si hrát s krvavě černými melodiemi jako šelma se svojí kořistí. Pro mě, jako pro starého fanouška, je každé nové album morbidní oslavou. Jsem rád, že mi kapela opět umožnila nahlédnout do záhrobí, do země za oponou, mezi stíny. 


Zvuk mě doslova praštil do obličeje. Jakoby po mě pánové hodili kus syrového masa. Je pod ním podepsán mistr Martin Barla, který odvedl opravdu skvělou práci. Skladby mají v sobě velký tlak, jsou zuřivé, divoké, surové. Netřeba diskutovat ani nad obalem, který je opět vynikající. Autorem je JanaVe Art, která vytvořila natolik zajímavý motiv, že jsem musel ihned zakoupit tričko. Po formální stránce je vše v absolutním pořádku. PERVERSITY ale přidávají ještě něco navíc. Kus sebe samých, talent, schopnost mě pověsit na háky, pohřbít zaživa, roztrhat na kusy. Zkrátka a dobře, nahrávka v sobě obsahuje všechny atributy pro to, abych se k desce rád a často vracel. Kapela se sice drží svých zavedených postupů. ale dělá to velmi elegantně a v průběhu času vybrousila svůj rukopis až k dokonalosti. Pokud se vám líbí syrová brutalita, spousta temných pasáží, chorobný vokál a riffy ostré jako břitva, neváhejte ani chvilku. Vše dostanete zabalené v bestiálních rytmech. "Spiritual Negation" je jako mlhavé ráno na hřbitově. Z hrobů se stále ozývá nářek nemrtvých. Ještě chvilku, dokud nebude světlo a nespálí vše na popel. Jako tohle album, jako těžká a majestátní atmosféra, která se proplétá celou deskou, jako krvavá stopa. Marně jsem hledal nějakou kritiku. Lze samozřejmě vystopovat lehkou inspiraci u kapel jako SUFFOCATION, IMMOLATION a SINISTER, ale slovenští maniaci tenhle styl dál rozvíjejí a posouvají svým směrem. Letos na mě působí novinka více záhadně, děsivě, rituálně. V jednotlivých motivech je něco magického, morbidně přitažlivého. PERVERSITY nastavili zrcadlo naším zlým myšlenkám a opět pootevřeli bránu do pekla. A udělali to svým zuřivým způsobem. Až půjdu zase kolem kostela, tak si na tohle album vzpomenu. A budu to dělat do té doby, dokud se uvnitř nepřestane lhát, dokud se lidé budou modlit k padlým modlám a budou věřit lžím. Bestiální, surový, démonický brutální death metal, u kterého vám budou krvácet stigmata! Ďábel číhá ve stínu!


Asphyx says:

Every time I walk by the church, I realize how we have remained the same. We still believe the lies, we still worship the fallen idols. Hypocrisy and deception rule the world, and darkness lurks in all of us. It's only a matter of time before it comes to the surface. There are bands that can portray evil in their music. Dirt and bad blood. Slovak PERVERSITY have been one of the chosen ones for 29 years. This year, they have once again decided to spread the only true death metal among us. It only took me a few listens to go through hell.

It is the believability, classic approach and realness that I love so much about this pack. There are musicians in the band who know exactly what they want to play and how they want to play it. They have a knack for putting together good songs, they know how to play with blood black melodies like a beast with its prey. For me, as an old fan, every new album is a morbid celebration. I'm glad the band has once again given me a glimpse into the afterlife, the land behind the curtain, among the shadows.


The sound literally hit me in the face. It was like the men threw a piece of raw meat at me. It is signed by the master Martin Barla, who did a really great job. The tracks have a lot of pressure in them, they are fierce, wild, raw. No need to discuss the cover artwork either, which is again excellent. The artist is JanaVe Art, who created such an interesting motif that I had to buy the t-shirt immediately. Formally, everything is absolutely fine. But PERVERSITY add something extra. A piece of themselves, a talent, the ability to hang me from hooks, bury me alive, tear me apart. In short, the record has all the attributes to make me want to come back to it often. The band may stick to their established routines, but they do it very elegantly and have honed their signature style to perfection over time. If you like raw brutality, lots of dark passages, sick vocals and razor-sharp riffs, don't hesitate a moment. You'll get it all wrapped up in bestial rhythms. "Spiritual Negation" is like a foggy morning in a cemetery. The cries of the undead still echo from the graves. Just a little while longer, until the light burns everything to ashes. Like this album, like the heavy and majestic atmosphere that runs through the whole album, like a trail of blood. I searched in vain for a criticism. Of course, one can trace a slight inspiration from bands like SUFFOCATION, IMMOLATION and SINISTER, but the Slovak maniacs continue to develop and push this style in their own direction. This year the novelty strikes me as more mysterious, eerie, ritualistic. There is something magical, morbidly attractive in the individual motifs. PERVERSITY have set a mirror to our evil thoughts and once again opened the gate to hell. And they did it in their furious way. When I pass by the church again, I'll remember this album. And I'll keep doing it until the lying inside stops, until people pray to fallen idols and believe the lies. Bestial, raw, demonic brutal death metal that will make your stigmata bleed! The devil lurks in the shadows!





Tracklist:
01. Feasting (Intro) 
02. The Mouth Of Abyzou 
03. Patron Of Hate 
04. Your Flesh Is My Temple 
05. Spiritual Negation 
06. Venom Divine 
07. Wrath Manifest 
08. Exaltation Of The Morningstar 
09. Fate Weaver 
10. Epitome Of Diabolization

Line up:
Jozef "Dodi" Košč - guitar/backVox
Marek Baran - drums
Juraj "Kazateľ" Handzuš - vocals
Radoslav Smrek - bass
Martin "Fetus" Calko - guitar

Guests:
Lenka "Ena" Serafinova - female vocals in the track "Epitome of Diabolization".
Rene Blahusiak - lead guitar (solo) in the track "Epitome of Diabolization".



JanaVe Art

Share this games :

TWITTER