DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 30. května 2024

Home » , , , » Recenze/review - PATHOLOGY - Unholy Descent (2024)

Recenze/review - PATHOLOGY - Unholy Descent (2024)


PATHOLOGY - Unholy Descent
CD 2024, Agonia Records

for english please scroll down

Stačilo jenom několik hodin, aby se z lidí stala zvířata. Dlouhé roky budované zákony a nařízení vzaly za své, jakmile zazněl signál k útoku. Rabování, vyřizování starých sporů, znásilňování. Smrt se zase jednou usmívala a márnice byly plné zohavených těl. Kde se v nás bere temnota? Jsme jenom zvířata, která touží po krvi? Někdy mi to tak připadá. Odkládám ušpiněný nůž a dívám se k nebi. Existuje vlastně bůh? Existuje svědomí? Poslední roky o tom dost pochybuji.

Raději si znovu a znovu pouštím nové album amerických maniaků PATHOLOGY. Jsou pro mě takovou jistotou, klasikou, ke které se rád vracím. Pokaždé (a letos to není výjimkou) dostanu dobré řemeslo, masivní zvuk i spoustu morbidních nápadů. Svět zase jednou hoří a já přidávám hlasitost. 


Představte si starý patologický sál. Do stěn jsou otištěny příběhy plné bolesti. Občas se někdo při pitvě probral. Tak přesně do těchto míst nové album "Unholy Descent" patří a zde muselo být nahráváno. Na zemi je zaschlá krev a na hácích visí čerstvé vnitřnosti. Užívám si, přiznám se bez mučení, já si novinku užívám. Kapela se sice nijak moc nevyvíjí, neposouvá, ale v závěru mi to vlastně vůbec nevadí. Pro mě je důležité, že přesně vím, co dostanu. Pořádnou porci syrového a mokvajícího masa, podávaného na ocelovém podnose. Nechte si chutnat! Kapela nahrála další album pro fanoušky a udělala to velmi dobře. Pokaždé, když si potřebuji vyčistit hlavu, pokaždé, když mě štve všechno kolem, tak přidám hlasitost a nechám se unášet na vlnách morbidních melodií. Jasně, ani letos to není nic překvapivého, jenže když já mám pro tenhle nářez stejně slabost. Když mám chuť na tradiční jatka, tak volím PATHOLOGY. Líbí se mi, že si jdou pánové vlastní cestou, mají svůj styl. Možná byste ocenili pestřejší skladby, ale přátelé, zde to nikdy o žádné progresi nebylo. Naopak, Američané se drží svých pravidel, která kdysi vytvořili. Jsou si cestou, kolem které leží hromady mrtvol. Máte tedy opět dvě možnosti. Buď se budete s chutí houpat do rytmu a nebo odejdete pryč. Je to jen na vás. Osobně jsem rád, že podobné nahrávky vycházejí. Mám z novinky dobrý pocit, je pro mě temným a chladným sklepem, ve kterém se rád uzavírám před dnešním divným sklepem. Stačilo jenom několik hodin, aby se z lidí stala zvířata. Dlouhé roky budované zákony a nařízení vzaly za své, jakmile zazněl signál k útoku. Rabování, vyřizování starých sporů, znásilňování. Smrt se zase jednou usmívala a márnice byly plné zohavených těl. Klasický brutální death metal, který vás ušpiní od krve! Masakr na pitevním stole! 


Asphyx says:

It only took a few hours for humans to become animals. The laws and regulations built up over many years took their toll as soon as the signal to attack sounded. Looting, settling old scores, rape. Death was smiling once more, and the morgues were full of mutilated bodies. Where does the darkness come from? Are we just animals out for blood? Sometimes it feels that way. I put down my dirty knife and look to the sky. Is there really a God? Is there a conscience? I've been doubting it a lot lately.

I prefer to listen to the new album by American maniacs PATHOLOGY over and over again. They are such a certainty for me, a classic that I like to come back to. Every time (and this year is no exception) I get good craftsmanship, massive sound and a lot of morbid ideas. The world is on fire once again and I turn up the volume. 


Imagine an old pathology room. The walls are printed with stories of pain. Occasionally, someone wakes up during an autopsy. This is exactly where the new album "Unholy Descent" belongs and this is where it had to be recorded. There's dried blood on the floor and fresh entrails hanging from hooks. I'm enjoying, I admit without torture, I'm enjoying the new stuff. The band doesn't really evolve, doesn't really move, but in the end I don't really mind. What's important to me is that I know exactly what I'm getting. A hefty portion of raw and dripping meat, served on a steel tray. Enjoy! The band has recorded another album for the fans and done it very well. Every time I need to clear my head, every time I get annoyed with everything around me, I turn up the volume and let myself ride the waves of morbid melodies. Sure, it's not surprising this year either, except that I have a soft spot for this stuff anyway. When I'm in the mood for traditional slaughter, I choose PATHOLOGY. I like that the gentlemen go their own way, they have their own style. You might appreciate more varied songs, but friends, it was never about any progression here. On the contrary, the Americans stick to the rules they once created. They're making their way around which lie piles of corpses. So again, you have two choices. Either you swing to the beat with gusto or you walk away. It's up to you. Personally, I'm glad that records like this are coming out. I have a good feeling about the new release, it's a dark and cool basement for me, which I like to close myself off from today's weird basement. It only took a few hours to turn people into animals. Long years of building laws and regulations took their toll as soon as the signal to attack sounded. Looting, settling old scores, rape. Death was smiling once more, and the morgues were full of mutilated bodies. Classic brutal death metal that will get you covered in blood! Massacre on the autopsy table!



about PATHOLOGY on DEADLY STORM ZINE:


Recenze/review - PATHOLOGY - Reborn to Kill (2019)

Recenze/review - PATHOLOGY - Pathology (2017)

Minirecenze/minireview - PATHOLOGY – Throne of Reign (2014)


tracklist:
01. Intro 
02. Cult Of The Black Triangle 
03. Hermetic Gateways 
04. Psychotronic Abominations 
05. Summon The Shadows 
06. Whispers Of The Djinn 
07. Archon 
08. Malevolent Parasite 
09. Diabolical Treachery 
10. Demons In The Aether 
11. Punishment Beyond Comprehension 
12. Apostles Of Fire 
13. A World Turned To Ashes



Share this games :

TWITTER