DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 31. května 2024

Home » , , , , » Recenze/review - MORTUARY SLAB - Necrorealism (2024)

Recenze/review - MORTUARY SLAB - Necrorealism (2024)


MORTUARY SLAB - Necrorealism
EP 2024, CDN Records

for english please scroll down

Když otevřu některé rakve, mám co dělat, abych se nepozvracel. Uvnitř leží mrtvoly ve značném stádiu rozkladu. Často se zpřeráženými kostmi, s prostřelenými lebkami. Tuhle kobku jsem objevil teprve nedávno. Nad vchodem byl nápis MORTUARY SLAB a uvnitř byla nepropustná tma. Slyšel jsem nářek nemrtvých. Zde všichni zemřeli hnusnou a krutou smrtí. Exhumuji další tělo, zapínám znovu play a nové EP "Necrorealism" se vznáší vzduchem jako špatné svědomí. 

Jak je všeobecně známo, mám pro podobné smečky, které hrají ještě ryze, postaru, opravdově, velkou slabost. Líbí se mi nálady, které v sobě skladby obsahují. Jakoby se mi pokaždé dostal do vnitřností prudký jed. Pomalu se rozkládám, až je ze mě jenom hromada shnilého masa. Až si budete novinku pouštět,  nezapomeňte i na jejich demo nahrávku z roku 2023. Smrdí totiž úplně stejně. 


Představte si zástup rozzuřených zombie, které vám jdou po krku. V jejich rozpadajících se tvářích poznáváte všechny ty, kteří na vás byli během života zlí. Odkapává jim z pusy zkažená krev. Když se probudíte, tak vás mrazí v kostech. Nevíte, co je pravda a co byla jenom noční můra. Když budete poslouchat "Necrorealism", tak si budete připadat, jako v nějakém zlém snu pořád. Skladby jsou napsány s jediným účelem - pohřbít vás zaživa. Brutalita se zde střídá s nahrubo nasekanou tmou. Fanoušci třeba takových UNDERGANG, FUNEBRARUM, DISMA, DEMIGOD, ale i SKINLESS, by mohli být spokojeni, jako moje maličkost. Pánové se s ničím nepářou, útočí napřímo. Vše za podpory masivního a dunivého zvuku (Sean Pearson - mixing, mastering), který mi připomíná nahrávky z devadesátých let minulého století. Parádní je i obal, mám podobné černobílé motivy moc rád. Krásně morbidně doplňují hudbu a celkový zážitek. Tady se hraje pro všechny staré metalové psy, pro jedince, kteří rádi a často tráví svůj čas v temnotě. Jedná se o tradiční zásek do rakve, ale také o songy, které vás roztrhají na kusy. Nedá se nic dělat, nové EP musím hodnotit velmi vysoko. Obsahuje v sobě totiž velké množství zajímavých momentů a sune se kupředu jako lavina z kostí a lebek. Tohle je deska, která musela být nahrávána několik metrů pod zemí, ve starých katakombách. Jsem moc rád, že jsem tuhle smečku na svých toulkách podzemím potkal. Když jsem otevřel další rakev, měl jsem co dělat, abych se nepozvracel. Uvnitř ležela mrtvola ve značném stádiu rozkladu. Se zpřeráženými kostmi, s prostřelenou lebkou. Starý, morbidní, prašivý death metal, u kterého shnijete zaživa! Tma se zde potkává s chladem a prašivinou!


Asphyx says:

When I open some of the coffins, I have to work hard not to throw up. Inside lie corpses in a considerable state of decomposition. Often with broken bones, skulls shot through. I only recently discovered this dungeon. There was a sign above the entrance that said MORTUARY SLAB and it was pitch black inside. I could hear the cries of the undead. Here they all died a hideous and cruel death. I exhume another body, put it back on play and the new EP "Necrorealism" floats through the air like a bad conscience. 

As is well known, I have a great weakness for such packs that still play purely, old-fashioned, real. I like the moods that the songs contain. It's like a violent poison gets into my guts every time. I slowly decompose until I'm just a pile of rotten meat. When you listen to the new album, don't forget their demo from 2023. It smells exactly the same. 


Imagine a crowd of angry zombies going for your throat. In their crumbling faces you recognize all those who have been mean to you in your lifetime. Their mouths drip with corrupted blood. When you wake up, it chills your bones. You don't know what's true and what was just a nightmare. Listening to "Necrorealism" makes you feel like you're in some kind of bad dream all the time. The songs are written with one purpose - to bury you alive. Brutality alternates with coarsely chopped darkness. Fans of the likes of UNDERGANG, FUNEBRARUM, DISMA, DEMIGOD, and even SKINLESS might be satisfied, like my little one. The gentlemen don't fight anything, they attack directly. All backed by a massive and thunderous sound (Sean Pearson - mixing, mastering) that reminds me of recordings from the 90s. The cover art is also awesome, I really like similar black and white motifs. They beautifully morbidly complement the music and the overall experience. Here's a play for all the old metal dogs, for individuals who like and often spend their time in the dark. These are traditional coffin bangers, but also songs that will tear you apart. Can't help it, I have to rate the new EP very highly. In fact, it contains a lot of interesting moments and rolls forward like an avalanche of bones and skulls. This is a record that must have been recorded several meters underground, in the old catacombs. I'm so glad I met this bunch on my underground wanderings. When I opened the next coffin, I had a hard time not throwing up. Inside lay a corpse in a considerable state of decomposition. Bones shattered, skull shot through. Old, morbid, dusty death metal that makes you rot alive! Darkness meets cold and dirt!


Tracklist:
01. Insidious With Decay 
02. Necrorealism 
03. Orgasms In Mold 
04. Circular Saw 
05. From The Slab

band:
Vocals- Finlay "Swamp Monster" Blakelock
Guitars- John Russell
Drums- Ryan Teney
Bass- Rino Matarazzo



Share this games :

TWITTER