DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 13. května 2024

Home » , , , , , » Recenze/review - BRUTALISM - Solace in Absurdity (2024)

Recenze/review - BRUTALISM - Solace in Absurdity (2024)


BRUTALISM - Solace in Absurdity
CD 2024, Comatose Music

for english please scroll down

Kývá se do rytmu a má nepřítomný pohled. Vypadá to, že není s námi, že je ve svém podivném a zvráceném světě. Normálně by mi ho bylo líto, jenže to by se za ním nesměla táhnout krvavá stopa. Pomalu odkládá svoji sekyru. Drásá si obličej. Pokouší se vyhnat běsy z hlavy. Jenže to nepomáhá. Bere do rukou čerstvě nabroušený nůž. Sestupuje dolů do sklepa. Kdo bude další na řadě? V klecích čekají další oběti. Pokaždé, když poslouchám debutové album amerických maniaků BRUTALISM, zdá se mi tahle noční můra.

Pánové hrají velmi odhodlaně. Jejich hudba je velmi propracovaná, má jasný řád a zároveň je zachována syrovost starých piteven. Mám to takhle rád. Kombinace brutálního death metalu v jeho tradiční, klasické podobě a technických prvků, které jsou vkládány velmi elegantně, mi dělá dobře v mých uších. Vítejte na na pořádně krvavých jatkách!


Když tuhle desku poslouchám, tak mám opravdu neustálou potřebu se kývat do rytmu. Kapela opatřila album syrovým, takovým tím morbidním zvukem, který řeže jako ostrý skalpel. Jako bych strávil několik pitev se smečkami jako MORBID ANGEL, SUFFOCATION, IMMOLATION, DEFEATED SANITY a spoustou dalších, které stály u zrodu nejkrutějšího smrtícího kovu. Zkrátka a dobře, je to poctivý masakr. Inteligentně složený, s takovou tou poctivou temnou jiskrou. Také by se dalo napsat, že se k nahrávce rád a často vracím. Baví mě jí poslouchat. Nejlépe, když jsem unavený. Vyčistí mi hlavu od zbytečností  a zanechá mi v mozku spoustu porušených oblastí. Tenhle styl musí řezat, musí pálit, riffy se vám musí dostat do podvědomí. BRUTALISM tohle všechno umí. Jasně, někdo by je mohl obvinit, že nevymýšlejí nic nového, že neotáčejí hudebními dějinami, ale na rovinu, to dnes neumí skoro nikdo. Není to ale jenom skvělé řemeslo, které tihle maniaci odvádějí. Přidávají ještě něco navíc. Nadšení, odhodlání, touhu ničit. Jinak by se mi nevracely děsivé sny, to už mám ověřené mnoha lety poslechu extrémní hudby. Fanoušek stylu (a nejen on) zde najde vše potřebné pro poctivou, reálnou a smradlavou pitvu. Krev teče proudem, pacient je ještě trošku živý. Sestupte dolů do sklepa. Také vás zajímá, kdo bude další na řadě? Potom poslouchejte pozorně a pořádně nahlas. Když se budete pořádně soustředit, vydáte se na morbidní výlet do těch nejsmradlavějších katakomb. Uvidíte zohavená těla, ale hlavně si vychutnáte pořádnou porci zkaženého masa. Brutální, technický death metal, po kterém zůstává krvavá stopa! Morbidní krása chladných piteven!


Asphyx says:

He sways to the beat and has an absent look. It seems that he is not with us, that he is in his own strange and twisted world. Normally I'd feel sorry for him, but then there wouldn't be a trail of blood following him. He's slowly putting down his axe. He scratches his face. He's trying to drive the terrors from his mind. But it's not helping. He picks up a freshly sharpened knife. He goes down to the basement. Who's next? There are more victims waiting in the cages. Every time I listen to the debut album from American maniacs BRUTALISM, I dream of this nightmare.

The gentlemen play with great determination. Their music is very sophisticated, has a clear order and at the same time the rawness of the old slaughterhouses is preserved. I like it that way. The combination of brutal death metal in its traditional, classic form and the technical elements that are inserted very elegantly does well in my ears. Welcome to a properly bloody slaughterhouse!


When I listen to this record, I really have a constant need to sway to the beat. The band has given the album a raw, morbid sound that cuts like a sharp scalpel. It's as if I've spent several dissections with packs like MORBID ANGEL, SUFFOCATION, IMMOLATION, DEFEATED SANITY and many others who were at the birth of the cruelest death metal. In short, it's an honest massacre. Intelligently composed, with that honest dark spark. It could also be written that I like to come back to the record often. I enjoy listening to it. Best when I'm tired. It clears my head of uselessness and leaves me with a lot of broken areas in my brain. This style has to cut, it has to burn, the riffs have to get into your subconscious. BRUTALISM can do all that. Sure, some might accuse them of not inventing anything new, of not turning musical history around, but honestly, almost no one can do that these days. But it's not just great craftsmanship that these maniacs do. They're adding a little something extra. Enthusiasm, determination, the desire to destroy. Otherwise, I wouldn't have the scary dreams coming back, I've already proven that with many years of listening to extreme music. A fan of the style (and not only) will find here everything needed for an honest, real and stinking dissection. The blood is flowing, the patient is still a bit alive. Come down to the basement. Also wondering who's next? Then listen carefully and loudly. If you concentrate hard enough, you'll take a morbid trip into the stinkiest of catacombs. You'll see mutilated bodies, but most importantly, you'll enjoy a good portion of rotten meat. Brutal, technical death metal that leaves a trail of blood! The morbid beauty of the cold morgues!


Tracklist:
01. Introlism 
02. Asphyxiating On Vomitous Excretion 
03. Solace In Absurdity 
04. Astrocytomic Hemorrhaging 
05. Accelerated Decrepitude 
06. Flesh Pyramid 
07. Sickening Synaptic Pathways 
08. Compulsive Acts Of Repulsion 
09. Elimination Of The Heliosphere 
10. Consuming Obsession 
11. Asyncritus

band:
Ian Dodd - Bass
Dante Haas - Drums
London Howell - Guitars
Slameron Bass - Vocals
Jason Taylor - Guitars



Share this games :

TWITTER