DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 3. března 2024

Home » , , , , , » Recenze/review - DEVIATION - Lair of Suffering (2024)

Recenze/review - DEVIATION - Lair of Suffering (2024)


DEVIATION - Lair of Suffering
CD 2024, Fetzner Death Records

for english please scroll down

Vždy si připadal jako velký umělec. Měl rád dobré víno, klasickou hudbu a oblékal se vkusně. Navenek vypadal v podstatě dokonale. Jeho kolegové ho považovali za milého, oddaného přítele. Rodina ho milovala. Měl ale jednoho koníčka. Toulal se po nocích ulicemi a lovil bezbranné oběti. Mučil je zavřené v klecích, aby je nakonec vždy rozsekal na kusy. Říkali mu sochař smrti, protože těla stylizoval do uměleckých děl. Tentokrát jsme našli mrtvolu zavěšenou na kříži. Vnitřnosti vylézaly ven a oči byly vyděšené strachem a nekonečnou bolestí.

Brutální death metalová skupina DEVIATION z Polska o podobných maniacích hraje a zpívá. Jedná se o syrovou, masivní a temnou muziku. O totální a zničující masakr. Když budete "Lair of Suffering" poslouchat, uvidíte před sebou maniaka s ostrým skalpelem. Je vám doufám jasné, kdo bude další obětí? 


Poláci to do vás nasypou bez kompromisů. Vystřelí vám mozek z hlavy. Jedná se o klasický, tradiční brutální death metal s technickými pasážemi. Když jejich smrtelně namíchaný koktejl pozřete, zemřete v nekonečných křečích. Zvukově se jedná o chladnou, masivní nahrávku. Nahrubo nasekaná tma se zde potkává s krutostí a hnusem, kterého je schopen jenom člověk. Volně inspirováni CANNIBAL CORPSE, SUFFOCATION, OBSCENITY, DERANGED a dalšími maniaky, si vytvořila kapela svůj vlastní způsob, jak vás zabít hudbou. Líbí se mi jejich nadšení, odhodlání, cítím z hudby zkaženou krev. Pánové sice neobjevují nic nového, ale jejich řemeslo je perfektně odvedené. Plus kapela přidává něco navíc. Kus sebe samých, vlastní invenci a nápady. Je pro mě velmi příjemné sestoupit několik metrů pod zem, navštívit stará opuštěná jatka, ve kterých kdysi působil hlavní hrdina z úvodu dnešního článku. Cítím ze stěn nářek obětí. Nasávám pach krve, špíny a hnisu. Jednotlivé riffy se mi dostávají do mozku, jsou jako nákaza, která vás rozloží zevnitř. Všichni zvrácení patologové musejí být velmi spokojeni. Není divu, hraje se zde hlavně pro ně, i pro všechny, kteří mají tenhle styl rádi. DEVIATION vám hodí přímo do obličeje kus syrového, čerstvě naporcovaného masa. Vždy si připadal jako velký umělec. Měl rád dobré víno, klasickou hudbu a oblékal se vkusně. Navenek vypadal v podstatě dokonale. Jeho kolegové ho považovali za milého, oddaného přítele. Rodina ho milovala. Měl ale jednoho koníčka. Mokvající, surový technický brutální death metal který vás vyvrhne zaživa! Masakr na starých jatkách! 


Asphyx says:

He always felt like a great artist. He liked good wine, classical music and dressed tastefully. Outwardly, he looked practically perfect. His colleagues considered him a kind, devoted friend. His family loved him. But he did have one hobby. He roamed the streets at night, preying on defenseless victims. He would torture them in cages and always cut them to pieces. They called him the sculptor of death because he styled the bodies into works of art. This time we found a corpse hanging from a cross. The entrails were coming out and the eyes were terrified with fear and endless pain.

The brutal death metal band DEVIATION from Poland plays and sings about similar maniacs. This is raw, massive and dark music. A total and devastating massacre. If you listen to "Lair of Suffering" you will see a maniac with a sharp scalpel in front of you. I hope it's clear to you who the next victim will be.


The Poles will pour it into you without compromise. They'll blow your brains out. This is classic, traditional brutal death metal with technical passages. When you devour their deadly cocktail, you will die in endless convulsions. Sonically, this is a cold, massive record. Coarsely chopped darkness meets the cruelty and ugliness that only man is capable of. Loosely inspired by CANNIBAL CORPSE, SUFFOCATION, OBSCENITY, DERANGED and other maniacs, the band has created their own way to kill you with music. I like their enthusiasm, their determination, I can feel the blood turning bad from the music. The gentlemen may not be discovering anything new, but their craft is perfectly done. Plus the band adds something extra. A piece of ourselves, our own inventiveness and ideas. It is very pleasant for me to descend a few meters underground, to visit the old abandoned slaughterhouse where the main character from the introduction of today's article once worked. I can feel the wailing of the victims from the walls. I can smell blood, dirt and pus. The individual riffs get into my brain, like a contagion that disintegrates you from the inside. All the twisted pathologists must be very pleased. No wonder, it's played mainly for them, and for everyone who likes this style. DEVIATION throws a piece of raw, freshly cut meat in your face. He always felt like a great artist. He liked good wine, classical music and dressed in style. On the outside, he looked practically perfect. His colleagues considered him a kind, devoted friend. His family loved him. But he did have one hobby. Wet, raw, technical, brutal death metal that will eviscerate you alive! Massacre in the old abattoir!


tracklist:
1. Gaze Into Abyss 04:09
2. Sign With Blood 03:14
3. Bred In Captivity 03:10
4. Lair Of Suffering 04:10
5. Panopticon 04:38
6. Metamorphosis 03:48
7. Unprevented Madness 03:57
8. Disfunctional Mind 03:29
9. Nausea 04:02



Share this games :

TWITTER