DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 1. prosince 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - CRUCIAMENTUM - Obsidian Refractions (2023)

Recenze/review - CRUCIAMENTUM - Obsidian Refractions (2023)


CRUCIAMENTUM - Obsidian Refractions
CD 2023, Profound Lore Records

for english please scroll down

Nechte mě prosím hnít zaživa. Už dávno jsem propadl temnotě. Vyhýbám se světlu a můj pokoj je studený a prázdný. Nahlížím za oponu, na druhou stranu, na onen svět a vyhledávám za řekou Styx kapely, které hrají temně a děsivě. CRUCIAMENTUM poslouchám od jejich počátků. Vždy jsem jim jejich morbidní práci věřil a letošní album není výjimkou. Opět se budete toulat v nekonečných močálech. Znovu budete exhumovat těla prokletých. Pánové opět dokazují, že jsou jejich myšlenky i hudba vražedné. Dovolte mi, abych vám představil jejich nové album "Obsidian Refractions".

41 minut šílenství, absolutní tmy a nahrubo nasekaného zla. Jakoby mě někdo zavřel do staré prašivé rakve a pohřbil zaživa. Zde se hraje pro všechny prokleté, tmáře, démony i samotného Satana. Vedle mě při poslechu stojí dáma s kosou a divně se usmívá. Ví dávno své a je pro nás pro všechny jedinou jistotou. CRUCIAMENTUM to moc dobře ví a povedlo se jim otisknout její myšlenky i na novou nahrávku. 


Jako když otevřu velkou rezavou bránu a vstoupím dovnitř. Zde, uprostřed staré kobky, mezi mrtvými, musela nová deska vznikat. Podřízen morbidní atmosféře je skvělý prašivý zvuk (mastering Dan Lowndes), povedl se i velmi zajímavý a magický obal (Dávid Glomba). Na albu se potkávají vlivy třeba od takových INCANTATION, IMMOLATION, VADER, MORBID ANGEL, VOMITORY, DEATH, DEAD CONGREGATION. To ale není zase tolik zajímavé. Pánové umí napsat velmi dobré skladby, které se mi vždy otisknou do mozku jako rozžhavené železo. Zároveň mě ochladí pod bod mrazu. Kapela je složena ze samých zkušených muzikantů, kteří přesně vědí, co a jak hrát. Totálně zahnívající, morbidní a krví nasáklý smrtící kov. Líbí se mi podmanivá atmosféra. Zhasněte všechna světla! Uložte svá nebohá těla do studených rakví a poslouchejte pozorně. Novinku musí ocenit všichni nemrtví, démoni, přízraky i zbloudilé duše. Osobně se mi nejvíc líbí chladná a temná atmosféra. Pánové dokázali opět nahrát desku, která žhne a chladí zároveň. Pokud jste starý fanoušek smrti, pohřbů do země a ryzího kovu smrti, tak neváhejte ani chvilku. Hraje se zde hlavně pro vás. Líbí se mi rukopis kapely, oceňuji jejich krvavý otisk, který ve mě vždy zanechají. Kosti praskají tlakem, mozek se vaří ve vlastní šťávě. Smrt je při poslechu opravdu velmi blízko. Nechte mě prosím hnít zaživa. Už dávno jsem propadl temnotě. Vyhýbám se světlu a můj pokoj je studený a prázdný. Nahlížím za oponu, na druhou stranu, na onen svět a vyhledávám za řekou Styx kapely, které hrají temně a děsivě. Morbidní, plesnivý death metal, který vás strhne do absolutní temnoty! Močál plný shnilých těl!


Asphyx says:

Please let me rot alive. I fell into darkness long ago. I avoid the light and my room is cold and empty. I peer behind the curtain, to the other side, to the other world, and look across the river Styx for bands that play dark and eerie. I've been listening to CRUCIAMENTUM since the beginning. I've always trusted their morbid work and this year's album is no exception. Once again, you'll be wandering in endless swamps. Once again you will exhume the bodies of the damned. Once again the gentlemen prove that their thoughts and music are murderous. Let me introduce you to their new album "Obsidian Refractions".

41 minutes of madness, absolute darkness and roughly chopped evil. It's like someone put me in a dusty old coffin and buried me alive. This is where all the damned, the dark, the demons and Satan himself are played for. There's a lady with a scythe standing next to me, smiling strangely. She knows her own long ago and is the only certainty for us all. CRUCIAMENTUM know this very well and have managed to imprint her thoughts on the new recording.


It's like opening a big rusty gate and stepping inside. Here, in the middle of the old dungeon, among the dead, a new slab must have been created. Underneath the morbid atmosphere is a great dusty sound (mastering by Dan Lowndes), and a very interesting and magical cover (Dávid Glomba). Influences from the likes of INCANTATION, IMMOLATION, VADER, MORBID ANGEL, VOMITORY, DEATH, DEAD CONGREGATION meet on the album. But that's not so interesting. Gentlemen can write very good songs that always imprint on my brain like hot iron. At the same time they cool me down below freezing. The band is composed of experienced musicians who know exactly what to play and how to play it. Totally rotting, morbid and blood-soaked death metal. I like the captivating atmosphere. Turn off all the lights! Put your poor bodies in cold coffins and listen carefully. The novelty must be appreciated by all undead, demons, ghosts and stray souls. Personally, I like the cold and dark atmosphere the best. The gentlemen have once again managed to record a record that glows and chills at the same time. If you're an old fan of death, burial in the ground and the pure metal of death, don't hesitate a moment. This is played especially for you. I like the band's signature sound, and I appreciate the bloody imprint they always leave on me. Bones crack with pressure, brains boil in their own juices. Death is very close indeed when listening to them. Please let me rot alive. I have long since fallen into darkness. I avoid the light and my room is cold and empty. I peek behind the curtain, on the other side, on the other world, and look across the river Styx for bands that play dark and scary. Morbid, moldy death metal that plunges you into absolute darkness! A swamp full of rotten bodies!



Recenze/review - CRUCIAMENTUM – Charnel Passages (2015):


Tracklist:
01. Charnel Passages 
02. Abhorrence Evangelium 
03. Necropolis Of Obsidian Mirrors 
04. Scorn Manifestation 
05. Interminable Rebirth Of Abomination 
06. Drowned

CRUCIAMENTUM on “Obsidian Refractions” are:
C.E. – lead vocals/bass
D.L. – guitars/keyboards/backing vocals
D.R. – guitars
M.H. – drums



Share this games :

TWITTER