DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 9. listopadu 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - VASTUM - Inward To Gethsemane (2023)

Recenze/review - VASTUM - Inward To Gethsemane (2023)


VASTUM - Inward To Gethsemane
CD 2023, 20 Buck Spin

for english please scroll down

Vždycky přemýšlím, kde se stala chyba. Bývalo to dítě, jako každé jiné. Jenom rádo trápilo zvířata. Lidem do hlavy nevidíte, ale do něj byste to v životě neřekli. Krásná tvář s neustálým úsměvem. Rodinný typ. Vždy na něj bylo spolehnutí. Teď se dívám na krvavé skvrny, které po něm zůstaly. Nafouklá mrtvola, ve značném stádiu rozkladu. Hrozný puch a křupání larev pod nohama. Modus operandi je stále stejný. Totální nenávist, absolutní zlo. Kde se stala chyba?

S VASTUM z Kalifornie jste se mohli u nás na stránkách již několikrát setkat. Jedná se přesně o druh smrtícího kovu, který jsem začal před mnoha lety podporovat. Pokud by se vám povedlo nasekat nahrubo tmu, asi byste věděli, o čem píšu. Kapela se vrátila po čtyřech letech a je silnější než kdy dřív. 


"Inward To Gethsemane" je opravdu nahrávkou, která má velmi podobnou atmosféru, jako místa, na kterých se stal nějaký hnusný a ohavný násilný čin. Připadá mi, že slyším nářek nemrtvých. Tahle smečka umí napsat velmi dobré riffy a melodie. Líbí se mi nadšení, se kterým přistupuje k hudbě jako k celku. Prosévám mezi prsty prach smíchaný s krví a dívám se do vyděšených tváří obětí. Pánové se volně inspirovali u kolegů BOLT THROWER, UNDERGANG, AUTOPSY, SCORCHED, TOMB MOLD, NECROT, MORTUOUS, ULTHAR, INCANTATION. A udělali to velmi zkušeně a elegantně. Poctivý smrtící kov musí smrdět jako stará mrtvola, musí žhnout a pálit a musí v něm být pořádná dávka vzteku, špíny a tmy. VASTUM na to jsou hezky postaru, ale s "modernějším" přístupem. Nebojí se lehce experimentovat, ale dělají to v rámci žánru. Mám rád podobné obaly, jako je ten na letošní desce. Vytvořil jej zpěvák Daniel Butler a perfektně se hodí k předkládané muzice. Velmi povedený je i prašivý zvuk, který zní jako kdyby se nahrávalo hluboko pod zemí, v dávno opuštěných katakombách (Greg Wilkinson - mixing, recording, Brad Boatright - mastering). Zkrátka a dobře, vše je v nejlepším pořádku a fanoušek si tak může vychutnat velmi chutný smrtící koktejl. Lidem do hlavy nevidíte. Modus operandi je stále stejný. Totální nenávist, absolutní zlo. Novou desku vám mohu jenom doporučit. Pokud se rádi a často díváte do tmy, je určena přímo pro vás. Morbidní, mokvající, zahnívající death metalová mrtvola ve značném stádiu rozkladu! Temnota!


Asphyx says:

I always wonder what went wrong. It used to be a kid like any other. Only he liked to torment animals. You can't see inside people's heads, but you'd never say that to him. Beautiful face with a constant smile. Family man. Always could be counted on. Now I'm looking at the bloodstains he left behind. A bloated corpse, in a considerable state of decomposition. Terrible stench and crunching of maggots underfoot. The modus operandi is still the same. Total hatred, absolute evil. What went wrong?

You may have already met VASTUM from California several times on our website. This is exactly the kind of deadly metal that I began promoting many years ago. If you could chop the darkness roughly, you would probably know what I am writing about. The band is back after four years and is stronger than ever.


"Inward To Gethsemane" is really a record that has a very similar vibe to places where some horrible and heinous act of violence happened. I feel like I'm hearing the cries of the undead. This pack can write very good riffs and melodies. I like the enthusiasm with which they approach the music as a whole. I sift the dust mixed with blood between my fingers and look into the terrified faces of the victims. The gentlemen have been loosely inspired by fellow BOLT THROWER, UNDERGANG, AUTOPSY, SCORCHED, TOMB MOLD, NECROT, MORTUOUS, ULTHAR, INCANTATION. And they did it very skilfully and elegantly. Honest death metal has to smell like an old corpse, it has to glow and burn, and it has to have a good dose of rage, filth and darkness. VASTUM are nicely old fashioned for this, but with a more "modern" approach. They're not afraid to experiment slightly, but they do it within the genre. I like covers like the one on this year's album. It was created by singer Daniel Butler and it fits perfectly with the music presented. The dusty sound is also very hilarious, sounding like it was recorded deep underground, in long abandoned catacombs (Greg Wilkinson - mixing, recording, Brad Boatright - mastering). In short, everything is in the best order and the fan can enjoy a very tasty death cocktail. You can't see into people's heads. The modus operandi is still the same. Total hatred, absolute evil. I can only recommend the new album. If you like to stare into the darkness, it's for you. A morbid, moribund, rotting death metal corpse in a considerable stage of decay! Darkness!


about VASTUM on DEADLY STORM ZINE:




TRACKLIST
1. In Bed With Death
2. Priapic Chasms
3. Stillborn Eternity
4. Judas
5. Indwelling Archon
6. Vomitous
7. Corpus Fractum

LINE-UP
Leila Abdul Rauf - Guitars, Vocals, Synths, Lyrics
Daniel Butler - Vocals, Lyrics
Shelby Lermo - Guitars
Chad Gailey - Drums
Colin Tarvin - Bass


Share this games :

TWITTER