DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 27. září 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ASINHELL - Impii Hora (2023)

Recenze/review - ASINHELL - Impii Hora (2023)


ASINHELL - Impii Hora
CD 2023, Metal Blade Records

for english please scroll down

Vždycky jsem chtěl potkat svoje démony. Navštěvují mě v nočních můrách a rozmlouvají se mnou. O mých kamarádech, kteří zde již nejsou, o smrti i pekle, o hudbě. Opravdu, chtěl bych je potkat, abych je mohl proklít a plivnout jim do tváře. Někdy zažijete až příliš bolesti, strachu. Pokaždé se musíte zvednout i bojovat. Myslím si, že nové album maniaků ASINHELL by k tomu mohlo pomoc. Alespoň tak vnímám desku já, starý prašivý pes.

Jak je všeobecně známo, Michael Poulsen je zpěvák a kytarista skvělé kapely VOLBEAT. Býval také blízkým přítelem L. G. Petrova z ENTOMBED.  Když jeho kamarád odešel, rozhodl se, že nahraje album plné floridských a severských melodií. Novinku tedy chápu jako takovou poctu jednomu z největších srdcařů, které death metal měl. Ke spolupráci si pozval jako vždy vynikajícího vokalistu Marca Grewa (MORGOTH, DISCREATION, INSIDIOUS DISEASE, LEPER COLONY) a Mortena Tofta Hansena (RAUNCHY, HATESPHERE). Výsledkem je album, u kterého shoří všichni démoni!


Určitě znáte takový ten pocit, když si nějakou desku pustíte poprvé, chvilku sedíte, kýváte spokojeně hlavou, podupáváte si nohou do rytmu, abyste nakonec i ve svém pokročilém věku skákali po pokoji a bouchali pěstí do stolu. Tohle je old school death metal, který se vám zadře hluboko pod kůži. Je to hudba, při které se sešli zkušení muzikanti s velkým talentem. Potkala se tu pekelná šlechta, aby podala výpověď o jednom skvělém hudebním stylu. Přizván byl i Dr. Frank Albers, který se jako psycholog zajímá o sociopaty, schizofreniky a násilné zločince. Sepsal texty, které rozhodně stojí za prostudování. Pro mě osobně je "Impii Hora" nahrávkou, která mě ihned dostala. Pronikla mi do hlavy, vystřelila mi mozek z hlavy. Připadá mi, že ke mě z reproduktorů stéká shnilá, černá krev. Nějak takhle si představuji peklo. Odehrává se vždy v našich myšlenkách. My jsme ti prokletí, my jsme šílenci, toulající se světem. Michael Poulsen dodal zajímavé a originální riffy. Není svázán žádnými předsudky a tak máme co do činění s pestrými, ostrými skladbami, ve kterých naleznete spoustu originálních momentů. Navíc, stále platí pravidlo, že Marc Grewe je jedním z mých nejoblíbenějších zpěváků vůbec. Většinou přistupuji k podobných projektům opatrně, ne vždy jsou slavná jména zárukou kvality, ale tentokrát vám podepisuji vlastní krví, že deska je vynikající. Pokud jste jako já staří fanoušci kovu smrti, neváhejte ani chvilku. Vždycky jsem chtěl potkat svoje démony. Navštěvují mě v nočních můrách a rozmlouvají se mnou. Teď už vím, co jim pustím přímo do ksichtu. Syrový, temný, maniakální death metal ukovaný z té nejkvalitnější oceli! 

pro fanoušky: ASPHYX, PESTILENCE, DISMEMBER, BOLT THROWER, AUTOPSY, OBITUARY


Asphyx says:

I've always wanted to meet my demons. They visit me in my nightmares and talk to me. About my friends who are no longer here, about death and hell, about music. Really, I wish I could meet them so I could curse them and spit in their faces. Sometimes you experience too much pain, too much fear. Every time you have to get up and fight. I think the new album by the maniacs ASINHELL could help you do that. At least that's how I, an old mangy dog, feel about the album.

As is well known, Michael Poulsen is the singer and guitarist of the great band VOLBEAT. He also used to be a close friend of L.G. Petrov of ENTOMBED. When his friend left, he decided to record an album full of Florida and Nordic melodies. So I see the new album as a kind of tribute to one of the biggest heartthrobs death metal had. To collaborate with him he invited as always the excellent vocalist Marc Grewe (MORGOTH, DISCREATION, INSIDIOUS DISEASE, LEPER COLONY) and Morten Toft Hansen (RAUNCHY, HATESPHERE). The result is an album that will burn all your demons!


I'm sure you know that feeling when you put on a record for the first time, sit there for a while, nod your head in satisfaction, stomp your feet to the rhythm, only to end up bouncing around the room and banging your fist on the table, even at your advanced age. This is old school death metal that gets deep under your skin. This is music that brings together experienced musicians with great talent. A hell of a lot of nobility has come together to give a testimony of a great style of music. Dr. Frank Albers, who as a psychologist is interested in sociopaths, schizophrenics and violent criminals, was also invited. He wrote lyrics that are definitely worth studying. For me personally, "Impii Hora" is a recording that got me immediately. It got into my head, blew my brains out. I feel like rotten, black blood is dripping from the speakers towards me. That's kind of how I imagine hell. It's always in our thoughts. We are the cursed ones, we are the madmen roaming the world. Michael Poulsen added interesting and original riffs. He's not bound by any preconceptions and so we're dealing with colourful, edgy tracks that feature plenty of original moments. Plus, it's still a rule that Marc Grewe is one of my favourite singers ever. I usually approach projects like this with caution, famous names are not always a guarantee of quality, but this time I'll sign in my own blood that the record is excellent. If like me you are an old fan of death metal, don't hesitate a moment. I've always wanted to meet my demons. They visit me in my nightmares and talk to me. Now I know what I'm gonna drop in their faces. Raw, dark, maniacal death metal forged from the finest steel!

for fans : ASPHYX, PESTILENCE, DISMEMBER, BOLT THROWER, AUTOPSY, OBITUARY



Tracklist:
01. Fall Of The Loyal Warrior 
02. Inner Sancticide 
03. Island Of Dead Men 
04. Trophies 
05. The Ultimate Sin 
06. Wolfpack Laws 
07. Desert Of Doom 
08. Pyromantic Scryer 
09. Impii Hora 
10. Føj For Helvede

band:
Michael Poulsen: Guitar
Marc Grewe: Vocals
Morten Toft Hansen: Drums

Share this games :

TWITTER